Kuchnia wegetariańska
-
Autor: Kępa Marta
- ISBN: 978-83-8038-370-8
- EAN: 9788380383708
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Arystoteles
- Format: 23,5x16,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 64
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
4,38złCena detaliczna: 7,96 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,38 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Pomysłów na smaczne, zdrowe, ciekawe i odżywcze dania wegetariańskie jest całe mnóstwo. Kuchnia ta daje wiele możliwości. Wystarczy poszukać swojego smaku
Na śniadanie spróbuj wytrawnych placków z płatków owsianych albo tofucznicy z jarmużem. Przetestuj pastę słonecznikową lub grzanki z guacamole i jajkiem sadzonym. Oceń owocowy smoothie bowl oraz pudding ryżowy z mango.
Popołudniowy głód zaspokój kremem z grillowanej cukinii i pieczarek z dodatkiem komosy ryżowej lub zupą z ciecierzycy na mleku kokosowym. Oczaruj dorszem duszonym w porach z kaszą bulgur lub gulaszem warzywnym oraz pulpetami z kaszy jaglanej i tofu. Poczęstuj gości wegetariańskimi gołąbkami, kopytkami z sosem grzybowym.
Kolacją zaskocz wszystkich. Wybierz to, co lubisz najbardziej - ""paprykarz"" z kaszy jaglanej i marchewki, pizzę z patelni, kalmary w tempurze lub tatar z suszonych pomidorów, orkiszową tartę ze szpinakiem i fetą albo frittatę z ziemniakami i kolorowymi warzywami.
W książce zamieszczonych zostało aż 30 przepisów. Na pewno uda Ci się znaleźć w niej coś pysznego dla siebie.
Na śniadanie spróbuj wytrawnych placków z płatków owsianych albo tofucznicy z jarmużem. Przetestuj pastę słonecznikową lub grzanki z guacamole i jajkiem sadzonym. Oceń owocowy smoothie bowl oraz pudding ryżowy z mango.
Popołudniowy głód zaspokój kremem z grillowanej cukinii i pieczarek z dodatkiem komosy ryżowej lub zupą z ciecierzycy na mleku kokosowym. Oczaruj dorszem duszonym w porach z kaszą bulgur lub gulaszem warzywnym oraz pulpetami z kaszy jaglanej i tofu. Poczęstuj gości wegetariańskimi gołąbkami, kopytkami z sosem grzybowym.
Kolacją zaskocz wszystkich. Wybierz to, co lubisz najbardziej - ""paprykarz"" z kaszy jaglanej i marchewki, pizzę z patelni, kalmary w tempurze lub tatar z suszonych pomidorów, orkiszową tartę ze szpinakiem i fetą albo frittatę z ziemniakami i kolorowymi warzywami.
W książce zamieszczonych zostało aż 30 przepisów. Na pewno uda Ci się znaleźć w niej coś pysznego dla siebie.