KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Kuchnia podlaska

Kuchnia podlaska

  • ISBN: 83-7298-934-6
  • EAN: 9788372989345
  • Oprawa: Twarda
  • Wydawca: Zysk i S-ka
  • Format: 16.0x24.0cm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 255
  • Rok wydania: 2006
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 18,38
     zł
    Cena detaliczna:  25,90 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,38
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Bogactwo kultur obfituje rozmaitością i wielością potraw. Kuchnia podlaska zawiera wszystko to, co wiąże się z historią Polski, szlachecką tradycją i najlepszymi recepturami rodzimego gorzelnictwa. Dzięki przepisom zaczerpniętym z dawnych ksiąg kucharskich powrócą na nasze stoły nieco zapomniane potrawy: kartacze, zając w galarecie, litewski chleb, kindziuk, kołduny, piróg, ziemniaczana baba oraz własnej produkcji sery, wódki i nalewki.Kuchnia podlaska to esencja regionu, tworzona przez lata w mozaice narodów, kultur i religii. W dymie z kominów wiejskich chałup przycupniętych pod lasami, w zapachu chleba i siana. W szlacheckich dworkach, mieszczańskich kamienicach i żydowskich karczmach. Tworzona przez sąsiadów, a czasami i wrogów. Przez osadników i uciekinierów. Kuchnia powstała na ziemi ciężko doświadczonej przez wojny i pożogi. Na ziemi - tak jak i ona - dzikiej i zapomnianej. Tworzona przez ludzi prostych, ale serdecznych i szczerych. Gdzie powiedzenie ,,Gość w dom, Bóg w dom"" nie było przyczynkiem do wielodniowej pijatyki, ale nabierało właściwego wymiaru
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj