Kuchnia molekularna
Podstawowe techniki i przepisy
-
Autor: Bos Jean Harna Robert
- ISBN: 9788394162702
- EAN: 9788394162702
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Rozpisani.pl
- Format: 18.0x25.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 220
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
69,30złCena detaliczna: 89,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 64,93 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Kuchnia molekularna nieustannie wzbudza ogromne emocje. To nowy trend w światowej gastronomii. Liczba sympatyków gotowych podjąć próbę opanowania tej nowej sztuki przyrządzania potraw, sukcesywnie wzrasta. Kuchnia molekularna stawia sobie za cel osiągnięcie idealnego, czystego i doskonałego smaku potraw, serwowanych w zaskakujących formach, jednakże przy użyciu wyłącznie świeżych i naturalnych składników.
Długo oczekiwana książka o kuchni molekularnej już w sprzedaży! Jean Bos i Robert Harna ujawniają tajniki gastronomii molekularnej, dzielą się swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Wszystko, co powinieneś wiedzieć na początku swojej drogi z kuchnią molekularną.
Publikacja omawia historię i najważniejsze nazwiska kuchni molekularnej, podaje szczegółowo rozpisane techniki, tabele użycia produktów oraz tabele temperatur. Ponadto zawiera aż 90 przepisów oraz 60 zdjęć – niewątpliwie każdy będzie pod ich wrażeniem…