Kuchnia japońska
-
Autor: Charlotte Anderson
- ISBN: 9788376266534
- EAN: 9788376266534
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Jacek Olesiejuk Firma Księgarska
- Format: 22.0x28.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2010
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
23,14złCena detaliczna: 41,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,14 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Czas wyruszyć w niezwykłą podróż w poszukiwaniu niepowtarzalnych japońskich smaków i aromatów. Od miski ciepłej zupy miso, przez sushi, makarony aż do klasycznych dań, jak tempura, teppanyaki czy kurczak teriyaki – tak książka będzie w naszej wędrówce najlepszym przewodnikiem.
„Kuchnia japońska” zawiera receptury na różne okazje i o różnym stopniu trudności. Obejmuje japońskie potrawy i techniki kulinarne, ale również nowe rozwiązania i współczesne podejście do tradycyjnych przepisów.
W książce znajdziemy opisy technik kulinarnych, fotografie poszczególnych etapów przyrządzania posiłków, a także urocze fotografie gotowych dań ukazujących piękno japońskiej kuchni.