Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw
-
Autor: Wojciech Giebuta
- ISBN: 9788363908317
- EAN: 9788363908317
- Oprawa: oprawa: twarda
- Wydawca: Wydawnictwo Czas Wina
- Format: 190x242 mm
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
50,54złCena detaliczna: 68,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,54 zł
x
Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór gotowych do użycia pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad oczywiście z winem. Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej rodzajów win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami wiedzą opartą na ponad dwudziestoletnim doświadczeniu w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.