Kotlety, zrazy, medaliony
166 przepisów
-
Autor: Opracowanie Zbiorowe
- ISBN: 978-83-7648-969-8
- EAN: 9788376489698
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Prószyński Media
- Format: 16,5x23,5 cm
- Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
- Liczba stron: 175
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
7,23złCena detaliczna: 11,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,23 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały – na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa – powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.