Kokos naturalny antybiotyk
Skuteczne terapie na powszechne schorzenia
-
Autor: Bruce Fife
- ISBN: 978-83-64278-44-0
- EAN: 9788364278440
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Vital
- Format: 205x145x20mm
- Język: polski
- Liczba stron: 376
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: 24h
-
Średnia ocena: 5,00 (2)
-
30,74złCena detaliczna: 44,40 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,74 zł
x
W niniejszej książce Autor przedstawia zalety orzecha kokosowego. Przybliża liczne działania na nasz organizm oleju, mąki, mleczka i wody kokosowej, a w szczególności skupia się na ich wyjątkowych właściwościach leczniczych.
Kokos jest odżywczym pokarmem, a także działa jak antybiotyk i środek regulujący prawidłowe funkcjonowanie oraz odporność organizmu. Przywraca naturalną równowagę tkanek, dostarcza energii i jest odżywczy. Wspomaga również przyswajanie innych ważnych składników, na przykład witamin takich jak A, D, E i K oraz minerałów jak wapno, żelazo, magnez. Jednocześnie chroni organizm przed infekcjami wywoływanymi przez wirusy, bakterie, drożdże, grzyby, pierwotniaki i owady. Potwierdzono, że jest antybiotykiem, którego zakres działania przewyższa wszystkie inne środki zwalczające czynniki chorobotwórcze, a przy tym nie ma szkodliwych skutków ubocznych.
Autor, znany jako „doktor Kokos”, prezentuje wyniki wielu badań, które potwierdzają, że produkty z kokosa wzmacniają odporność i gwarantują szybszy powrót do zdrowia. Żywność zawierająca mąkę kokosową poprawia metabolizm i łagodzi objawy związane z zespołem jelita drażliwego. Z łatwością usuwa również pasożyty jelitowe oraz chroni przed rakiem jelita grubego. Olej kokosowy wspomaga leczenie przewlekłych chorób zwłaszcza Alzheimera. Proponowane przez Autora terapie z mleczka i wody kokosowej są skuteczne u osób z cukrzycą, astmą, miażdżycą, nadciśnieniem, zapaleniem stawów, a nawet nowotworami.
Kokosowe panaceum.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Ania, ocena: 5/5
2014-11-13
Od kilku lat w kuchni wykorzystuję mąkę i olej kokosowy. Cała moja rodzina zajada się pysznymi potrawami. Do sałatek używam tylko oleju kokosowego ale też smażę na nim. Przekonałam się, że od kiedy w kuchni pojawił się olej kokosowy nie chorowaliśmy na żadne infekcje wirusowe czy bakteryjne. Nawet grypa nas omija. Polecam tę książkę dla tych, którzy chcą łatwo i przyjemnie chronić zdrowie swoje i swoich bliskich.