Kanon tradycyjnej kuchni Polskiej - Ryby
-
Autor: Hanna Szymanderska
- ISBN: 978-83-7073-869-3
- EAN: 9788370738693
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Multico
- Format: 24.5x22.5cm
- Język: polski
- Seria: KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ
- Liczba stron: 120
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
25,39złCena detaliczna: 42,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,39 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
?Ryby? to dziesiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* w czym najlepiej marynować ryby,
* jak przygotować ryby morskie, aby były nie tylko smaczne, ale też aromatyczne,
* dlaczego najlepiej kupować żywe raki oraz jak je oczyścić i ugotować,
* po czym poznać, że ostryga jest świeża,
* jak kroi się homara.