Kanon tradycyjnej kuchni Polskiej - Mięso
-
Autor: Hanna Szymanderska
- ISBN: 9788370738709
- EAN: 9788370738709
- Oprawa: oprawa twarda
- Wydawca: Multico
- Format: 24,5x22,5 cm
- Język: polski
- Seria: KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ
- Liczba stron: 124
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
28,96złCena detaliczna: 42,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,96 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
?Mięso? to siódmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne,
* skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny,
* czym się różnią filety od kotletów,
* jakie mięso jest najlepsze na pieczeń,
* jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań.