Kanon tradycyjnej kuchni Polskiej - Dziczyzna
najlepsze dania z zająca, dzika, sarny, jelenia, daniela i dzikiego ptactwa
-
Autor: Hanna Szymanderska
- ISBN: 978-83-7073-872-3
- EAN: 9788370738723
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Multico
- Format: 24.5x22.5cm
- Język: polski
- Seria: KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ
- Liczba stron: 124
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
25,39złCena detaliczna: 42,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,39 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
„Dziczyzna” to dziewiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa,
* jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna,
* ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem,
* w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza,
* dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.