Kanon tradycyjnej kuchni Polskiej - Drób
-
Autor: Hanna Szymanderska
- ISBN: 978-83-7073-871-6
- EAN: 9788370738716
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Multico
- Format: 24.5x22.5cm
- Język: polski
- Seria: KANON TRADYCYJNEJ KUCHNI POLSKIEJ
- Liczba stron: 116
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
25,39złCena detaliczna: 42,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,39 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
?Drób? to ósmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,
* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,
* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,
* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,
* jak usunąć kości z kaczki.