Japoński rok od kuchni
-
Autor: Anna Jassem Aleksander Szojer
- ISBN: 9788362945948
- EAN: 9788362945948
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Kirin
- Format: 20.5x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 174
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: 3 - 5 dni
-
Brak ocen
-
35,74złCena detaliczna: 49,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,74 zł
x
Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.