Jadłonomia. Kuchnia roślinna
Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan
-
Autor: Dymek Marta
- ISBN: 978-83-63696-18-4
- EAN: 9788363696184
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Dwie Siostry
- Format: 22x28 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 288
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
50,00złCena detaliczna: 69,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,00 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Pierwsza książka kucharska twórczyni Jadłonomii - najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni wegetariańskiej.
Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.
W „Kuchni roślinnej” znajdziecie ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące czipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy oraz dla tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.