 
    Jadalne kwiaty. Wydanie rozszerzone - uszkodzone
- 
                        Autor: Małgorzata Kalemba-Drożdż
- ISBN: 978-83-8103-716-7
- EAN: U8381037167
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Pascal
- Format: 235x165mm
- Język: polski
- Liczba stron: 360
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: 24h
- 
                    
                    Brak ocen
- 
                    59,90zł
	Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki Natychmiast chcę to wszystko ugotować!
	Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i Elle
	Rozszerzone wydanie 186 przepisów na dania jak z bajki!
	Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale smakować!
	Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.
	Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!
	Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!
	Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!
	Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.
	Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.
	Małgorzata Kalemba-Drożdż autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
 
