Interakcje leków z żywnością i alkoholem
-
Autor: praca zbiorowa
- ISBN: 9788385284475
- EAN: 9788385284475
- Oprawa: oprawa: twarda
- Wydawca: Borgis
- Format: 240x170x15 mm
- Język: polski
- Liczba stron: 216
- Rok wydania: 2004
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
18,20złCena detaliczna: 30,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,20 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Książka jest monografią dotyczącą stosunkowo nowego i prawie nieznanego zagadnienia, jakim są interakcje między lekami a żywnością i alkoholem, od współzależności dotyczącej wchłaniania leku, przez jego metabolizm aż do wydalania. Stanowi próbę uporządkowania i syntezy dotychczasowej wiedzy na ten temat, odpowiadającej najnowszym doniesieniom naukowym. Zawiera ponadto praktyczny skorowidz leków w odniesieniu do ich zażywania w relacji z posiłkami.
Monografia przeznaczona jest dla lekarzy wszystkich specjalności, dla których wiedza na temat współdziałania przepisywanych leków ze składnikami żywności i alkoholem może mieć istotne znaczenie praktyczne.