KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Francuski szef kuchni

Francuski szef kuchni

  • Autor: Child Julia
  • ISBN: 978-83-08-05228-0
  • EAN: 9788308052280
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: Wydawnictwo Literackie
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 520
  • Rok wydania: 2013
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 25,03
     zł
    Cena detaliczna:  39,90 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,07
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x

Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek ?Francuskiego Szefa Kuchni? wyemitowano ?w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji? ? jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca ? Julia Child ? do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów. Potrawy kuchni francuskiej należy przygotowywać starannie, przestrzegając odpowiedniej techniki. Niniejsza książka ma na celu przybliżenie czytelnikowi podstaw gotowania, począwszy od właściwego sposobu smażenia jajka i przyrządzania sosu do sałatki, skończywszy na gotowaniu łososia w całości i wykonaniu bożonarodzeniowej buche, przystrojonej bezowymi grzybkami (?). Mam nadzieję, że będzie to przydatny wstęp do kuchni francuskiej i dzięki niemu czytelnicy przyrządzą wiele satysfakcjonujących dań. Bon appétit! Julia Child

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj