Fermentacja warzyw
Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół
- ISBN: 978-83-65601-20-9
- EAN: 9788365601209
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Illuminatio
- Format: 22.0x22.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 368
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
33,99złCena detaliczna: 59,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,99 zł
Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami – dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami. Dzięki tej książce poznasz również: – podstawy procesów fermentacji, – rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni, – problemy, jakie możesz napotkać, – przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery! Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!