Encyklopedia gotowania najlepsze przepisy na ryby
-
Autor: praca zbiorowa
- ISBN: 9788378396413
- EAN: 9788378396413
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Prószyński Media
- Format: 14.1x20.2
- Język: polski
- Seria: ENCYKLOPEDIA GOTOWANIA
- Liczba stron: 176
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 1,00 (1)
-
7,57złCena detaliczna: 10,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,57 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych – żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod – i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza