Encyklopedia gotowania 02/2015 Najlepsze przepisy na mięsa i mięsiwa
-
Autor: praca zbiorowa
- ISBN: 9788379611539
- EAN: 9788379611539
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Prószyński Media
- Format: 14.0x20.0cm
- Język: polski
- Seria: ENCYKLOPEDIA GOTOWANIA
- Liczba stron: 176
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
8,26złCena detaliczna: 11,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,26 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Najlepsze przepisy na dania mięsne w zestawach z warzywami, ziemniakami czy kaszami, propozycje dań mięsnych na święta i na co dzień.
Ziemniaki, warzywa i kotlet to nadal najczęstszy zestaw obiadowy w wielu domach. Na święta pozwalamy sobie na pewną odmianę, serwujemy wówczas pieczoną kaczkę, gęś, cielęcinę lub wieprzowinę. Coraz częściej rezygnujemy z wieprzowiny, której wartości zdrowotne znajdują się pod lupą dietetyków, na rzecz innych rodzajów mięs – sięgamy po dania z kaczki, gęsi czy kurczaka. Pamiętając o tym, proponujemy Państwu książkę, w której zebraliśmy – najlepsze naszym zdaniem sprawdzone dania z mięs – takie, które sprawdzą się na święta i na co dzień, ale również dania znacznie mniej kaloryczne. Różne mięsa i mięsiwa – pieczone, gotowane, smażone, na zimno – w sumie 160 sprawdzonych przepisów. Znajdą tu coś dla siebie zwolennicy tradycyjnej polskiej kuchni, ale również osoby propagujące zdrowy tryb życia i wybierające dania mniej kaloryczne. Smacznego.