Dzieje łakomstwa i obżarstwa
- ISBN: 978-83-66252-32-5
- EAN: 9788366252325
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Harde
- Format: 205x145x16mm
- Język: polski
- Seria: BESZAMEL POLECA
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: 24h
-
Brak ocen
-
6,00złCena detaliczna: 39,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,00 zł
x
Historia ludzkiego obżarsta.
Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie.
Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme.
Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.