Domowe pyszności - łatwe do zrobienia
kiełbasa, ser, piwo, cydr, tofu, ocet
-
Autor: Bellersen Qurini Cosima
- ISBN: 978-83-7175-862-1
- EAN: 9788371758621
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Delta W-Z
- Format: 17.0x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 128
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,77złCena detaliczna: 30,50 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,77 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom.
Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają układ odpornościowy, a przede wszystkim - mają niezrównany smak!
Przekonajmy się sami i dajmy zainspirować ponad 250 przepisom na smaczne produkty!