Domowa kuchnia polska - wersja Włoska
-
Autor: JOLANTA I RAFAŁ JABŁOŃSKI
- ISBN: 9788361511267
- EAN: 9788361511267
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Festina
- Format: 17x24,5 cm
- Liczba stron: 128
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
28,04złCena detaliczna: 46,20 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,50 zł
x
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępneg.