Domowa kuchnia koreańska
-
Autor: Jina Jung Agnieszka Dywan
- ISBN: 978-83-240-9492-9
- EAN: 9788324094929
- Oprawa: twarda
- Wydawca: KONCEPT
- Format: 165x235
- Język: polski
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
45,51złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,51 zł
Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia
W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.
Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki
100 autentycznym, prostym przepisom,
bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.
Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
- Domowy bibimbap
- Zupa lodowa z wodorostami
- Pikantna zupa z wołowiny z warzywami
- Roladki z dorsza
- Ragot z kimchi
- Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą
Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu
Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...
Jina Jung