Dobra kuchnia Marynaty i przetwory kwaszone
Pokaż się z dobrej kuchni
-
Autor: Jolanta Bąk
- ISBN: 9788362521777
- EAN: 9788362521777
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Dragon
- Format: 210x135 mm
- Język: polski
- Seria: POKAŻ SIĘ Z DOBREJ KUCHNI
- Liczba stron: 48
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
4,39złCena detaliczna: 7,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,39 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś ? na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych ? chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków.
Do najpopularniejszych metod utrwalania produktów zalicza się marynowanie i kwaszenie. Dzięki nim otrzymujemy pełnowartościowy i smaczny produkt. Przygotowane w zaciszu własnego domu, z wyselekcjonowanych, zdrowych warzyw i owoców przetwory, to prosty i pewny sposób na zatrzymanie smaków lata i jesieni w słoiku. Marynaty i przetwory kwaszone to zbiór przepisów na przetwory, po które najczęściej sięgamy, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw i owoców.