
Dobra kuchnia. Kuchnia mazurska
-
Autor: Łukasz Fiedoruk
- ISBN: 978–83–62976–20–1
- EAN: 9788362976201
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Dragon
- Format: 208x133x5mm
- Język: polski
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 48
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
3,89złCena detaliczna: 6,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,40 zł
x
Dzięki regionalnemu zróżnicowaniu polska kuchnia nabiera niepowtarzalnego charakteru. Tradycyjne potrawy z różnych zakątków kraju przeplatają się i uzupełniają. Dotyczy to również kuchni mazurskiej, która łączy w sobie kulinarne tradycje Litwy, Niemiec, Rosji i Polski.
Co podaje się na stoły Mazurów? Czym ich kuchnia różni się od kulinariów serwowanych w innych częściach kraju? Czy mazurek pochodzi z Mazur? Odpowiedzi na te i inne pytania zostały zawarte w prezentowanej książce. Kuchnia mazurska to zbiór najpopularniejszych receptur z tego regionu, wśród których nie może zabraknąć przepisów na zupy rybne, dania z dziczyzny oraz przetwory z warzyw i owoców.
Na liście tradycyjnych produktów mazurskich znajdziemy także mleko zsiadłe, ser salami mazurski i sękacz mazurski. Warto skosztować smaków z północy.