Dobra kuchnia. Gotowanie na parze TW Dragon
-
Autor: Drużbański Grzegorz
- ISBN: 9788363559205
- EAN: 9788363559205
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Dragon
- Format: 17.0x25.0cm
- Język: polski
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 240
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
26,96złCena detaliczna: 44,95 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,96 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metoda przyrządzania posiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości.
Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.