
Dobra kuchnia. Domowy wypiek chleba TW Dragon
-
Autor: Andrzej Fiedoruk
- ISBN: 97883-62976-16-4
- EAN: 9788362976164
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Dragon
- Format: 245x170x15mm
- Język: polski
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 112
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
19,45złCena detaliczna: 34,95 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,90 zł
x

Nie sposób stwierdzić, kto i kiedy upiekł pierwszy chleb. Wiadomo, że rzemiosło piekarskie doskonale opanowali starożytni Egipcjanie. Od tej pory chleb jest składnikiem naszych posiłków każdego dnia. Wzrost popularności domowego wypieku chleba jest związany z pojawieniem się specjalnych, łatwo dostępnych urządzeń. Mimo to wielu amatorów świadomie nie korzysta z tego rodzaju ułatwień. Trudno bowiem o większą satysfakcję, kiedy na stole pojawia się cudownie pachnący, własnoręcznie zagnieciony i upieczony bochenek. Zgromadzone w książce wiadomości pomogą zaznajomić się z zasadami i recepturami wypieku różnych rodzajów pieczywa. A dla cierpliwych i pilnych Czytelników najlepszą nagrodą będzie cudowny zapach świeżego chleba.