Dobra kuchnia. Dania z truskawkami Dragon
- ISBN: 9788362976683
- EAN: 9788362976683
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Dragon
- Format: 13.5x21.0cm
- Język: polski
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 48
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
3,42złCena detaliczna: 5,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,42 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Kiedy w XVIII wieku w Europie skrzyżowano pochodzącą ze wschodnich obszarów Ameryki Północnej poziomkę wirginijską z południowo amerykańską poziomką chilijską, nikt zapewne nie przypuszczał, jak zawrotną karierę zrobi nowy owoc.
Truskawki zawierają wiele wartościowych składników: witaminę C, fosfor, żelazo, antycyjany. Są niskokaloryczne. Owoce można spożywać na surowo, wykorzystywać jako dodatki do dań (nie tylko słodkich), popularne są także przetwory z truskawek. Dobrze znoszą zamrażanie, a z liści truskawek sporządza się herbatkę ziołową. Truskawki to owoc popularny i lubiany.