Dobra kuchnia. Dania z owoców TW Dragon
-
Autor: Jolanta Bąk
- ISBN: 9788362976720
- EAN: 9788362976720
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Dragon
- Format: 16.5x24.0cm
- Język: polski
- Seria: DOBRA KUCHNIA
- Liczba stron: 112
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
11,49złCena detaliczna: 19,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,49 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Smakiem, aromatem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, ale prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem.
Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, potem nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, żeby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.