Destylaty alkoholowe z owoców
- 
                        Autor: Hagmann Klaus Birgit Essich
 - ISBN: 978-83-7763-267-3
 - EAN: 9788377632673
 - Oprawa: Twarda
 - Wydawca: Multico
 - Format: 216x153x14mm
 - Język: polski
 - Seria: TRADYCYJNY SMAK
 - Liczba stron: 120
 - Rok wydania: 2014
 - Wysyłamy w ciągu: niedostępny
 - 
                    
                    Brak ocen
 - 
                    19,39złCena detaliczna: 35,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,35 zł
 
Artykuł chwilowo niedostępny
                    
                    x
        
            Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
• Profesjonaliści radzą praktykom
• Przejrzyście i bardzo przystępne informacje
• Liczne zdjęcia wzbogacają tekst