Destylaty alkoholowe z owoców
-
Autor: Hagmann Klaus Birgit Essich
- ISBN: 978-83-7763-267-3
- EAN: 9788377632673
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Multico
- Format: 15,3x21,6 cm
- Język: polski
- Seria: TRADYCYJNY SMAK
- Liczba stron: 120
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
19,25złCena detaliczna: 35,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,25 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
• Profesjonaliści radzą praktykom
• Przejrzyście i bardzo przystępne informacje
• Liczne zdjęcia wzbogacają tekst