Dania mięsne Przepisy i porady
pieczone, duszone, smażone, gotowane
-
Autor: Praca zbiorowa
- ISBN: 9788377071212
- EAN: 9788377071212
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Olimp Media
- Format: 16.5x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 272
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,32złCena detaliczna: 24,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,32 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Prezentujemy przepisy na smakowite dania z drobiu, wieprzowiny, cielęciny, wołowiny, a nawet dziczyzny, królika i jagnięciny.
Przedstawiamy specjały pieczone (także na ruszcie), duszone, smażone oraz gotowane – np. szaszłyki po rzeźnicku, kaczkę w sosie ananasowo-winnym, roladę wieprzową z nadzieniem drobiowym, pieczeń wołową w cieście francuskim, królika duszonego w śmietanie, kotlety schabowe w ziarnach słonecznika czy potrawkę z kury z rodzynkami.
Oprócz receptur publikacja zawiera praktyczne porady dotyczące przyrządzania dań mięsnych – m.in. jak prawidłowo myć mięso, czym marynować i przyprawiać poszczególne gatunki, wreszcie jak długo poddawać je różnym sposobom obróbki cieplnej. Przydadzą się one z pewnością nie tylko początkującym gospodyniom, ale także paniom domu z wieloletnim stażem.