 
    Dania jednogarnkowe. 80 szybkich i zdrowych dań...
80 szybkich i zdrowych dań azjatyckich
- 
                        Autor: Tsai Ming Boehm Arthur
- ISBN: 9788377780428
- EAN: 9788377780428
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: G+J Gruner+Jahr Polska
- Format: 22.5x25.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
- 
                    
                    Brak ocen
- 
                    24,25złCena detaliczna: 39,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,25 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
                    
                    x
        
            Chcesz nakarmić w zwykły dzień czteroosobową rodzinę, wydać w weekend przyjęcie, przygotować posiłek dla siebie lub dwojga osób? W książce Minga Tsai i Arthura Boehma znajdziesz inspirację do zrobienia zdrowych, prostych i niedrogich ? choć wyjątkowo smacznych ? dań jednogarnkowych.
Przepisy ułożono według siedmiu technik jednogarnkowego gotowania ? duszenie, gotowanie w woku, smażenie, gotowanie w wysokiej temperaturze, pieczenie, sałatki oraz zupy. Przejawia się w nich przekonanie Minga, że codzienna dieta powinna zaspokajać cztery podstawowe potrzeby: smaku, pożywności, prostoty i dostępności. W każdym przepisie zwrócono uwagę na zawartość tłuszczów i alergenów oraz różnorodność składników. Dania są niedrogie, a ich przygotowanie proste ? większość receptur przewiduje użycie tylko jednego garnka lub naczynia do gotowania.
Ming Tsai połączył techniki kulinarne i składniki Azji i Zachodu i stworzył cudownie smakowity świat nowoczesnych, prostych dań jednogarnkowych, który powinien stać się elementem codzienności każdej rodziny. Znakomita książka! 
? Madhur Jaffrey
Tsai wyczarowuje jednogarnkowe cuda. Po prostu łatwe. Po prostu pyszne. Po prostu Ming! 
? Rachael Ray
Wyborne dania! Usatysfakcjonują i rodzinę, i menedżera banku. 
? Simon Majumdar
Ming Tsai, laureat James Beard Award, to wybitny mistrz kuchni i autor książek. Jest także twórcą programu telewizyjnego Po prostu Ming! oraz Wschód spotyka się z Zachodem, za który otrzymał nagrodę Emmy. Swoim nazwiskiem firmuje produkty żywnościowe i przybory kuchenne. Artur Boehm jest autorem książek i artykułów o tematyce kucharskiej.
        
     
