KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Czerwone złoto Kryminał kulinarny

Czerwone złoto Kryminał kulinarny

  • ISBN: 978-83-64846-73-1
  • EAN: 9788364846731
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: Smak Słowa
  • Format: 207x145x28mm
  • Język: polski
  • Seria: KRYMINAŁ KULINARNY
  • Liczba stron: 348
  • Rok wydania: 2016
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 18,19
     zł
    Cena detaliczna:  34,99 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,60
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii. W styczniu premiera 5 tomu w 2017 Smak Słowa wydaje kolejne 3 tomy.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj