Czekolada. Dania główne i desery
Dania główne i desery
-
Autor: Bernardes-Rusin Mira
- ISBN: 9788378457213
- EAN: 9788378457213
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: SBM
- Format: 16.5x24.0cm
- Język: polski
- Seria: TWOJA KUCHNIA
- Liczba stron: 64
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
6,68złCena detaliczna: 9,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,68 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
We współczesnej gastronomii kakao i gorzka czekolada znajdują szerokie zastosowanie nie tylko do wytwarzania słodyczy. Gorycz kakao znakomicie podkreśla i pogłębia aromaty mięsa oraz ryb, a jego uniwersalny smak świetnie łączy się z szeroką gamą przypraw i produktów. Dodatkowo czekolada nadaje gorącym potrawom aksamitną konsystencję, a schłodzona doskonale utwardza i scala. W książce znajdują się pomysły na potrawy kuchni międzynarodowej i fusion, których wspólnym mianownikiem jest zastosowanie czekolady.