KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do...

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do...

Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

  • ISBN: 978-83-64278-28-0
  • EAN: 9788364278280
  • Oprawa: miękka
  • Wydawca: Vital Studio Astropsychologii
  • Format: 205x145x20mm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 352
  • Rok wydania: 2015
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Średnia ocena: 5,00 (1)
  • 23,96
     zł
    Cena detaliczna:  39,30 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,96
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej. Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną uwagę? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów ,,Nie jedz tego!"" i ,,Cukrowa mafia"", którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych. Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie - one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Karol Glomba, ocena: 5/5
2014-07-08
Codziennie jesteśmy karmieni śmieciami i toksynami. Koncerny spożywcze ścigają się w obcinaniu kosztów i tworzeniu coraz to skuteczniejszych ?ulepszaczy? spożywczych, a my to bez mrugnięcia okiem jemy. Nie byłoby problemu, gdyby to, co jest dobre dla żywności, było równie dobre dla jej konsumenta. Ta książka uświadomiła mi skalę tego procederu i pozwoliła świadomie wybierać wyłącznie te produkty, które są naprawdę zdrowe.
 
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj