Chemia w pożywieniu
-
Autor: Hans-Ulrich Grimm
- ISBN: 978-83-8272-103-4
- EAN: 9788382721034
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Vital
- Format: 205x145x16mm
- Język: polski
- Liczba stron: 352
- Rok wydania: 2022
- Wysyłamy w ciągu: 24h
-
Brak ocen
-
37,84złCena detaliczna: 64,60 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,84 zł
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzeniu.