Carving część II
Dekorowanie potraw oraz stołu owocami i warzywami krok po kroku
-
Autor: Królik Rajmund
- ISBN: 9788362792252
- EAN: 9788362792252
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Twoje Wydawnictwo
- Format: 17.0x24.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 96
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
17,24złCena detaliczna: 25,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,24 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Druga część bestsellerowego podręcznika w wydaniu drugim (zmieniona okładka). Książka zachęca do rzeźbienia w owocach i warzywach. Tym bowiem jest carving. Okazuje się, że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Sporo praktycznych porad, które umożliwiają szybką naukę. Warto próbować, bowiem smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię, co w kuchni ma ogromne znaczenie. A wszystko to zawdzięczamy jednej z poddanych tajlandzkiego króla, która blisko 700 lat temu - jak głosi legenda - ""zastanawiała się jak uczynić swoją stolicę jeszcze piękniejszą, by tym samym sprawić radość swojemu władcy. Jako wzór zdobienia użyła kwiatu, a następnie wyrzeźbiła ptaka, którego starannie ustawiła dziobem w stronę płatków"". Korzystając z tej książki możemy spróbować wyrzeźbić motylka z marchewki, lampiona z arbuza czy liście z cukinii. Poza tym z książki możemy się też dowiedzieć jakich używać do rzeźbienia noży i jak przechowywać wykonane przez nas dekoracje.