Cała prawda o tłuszczach
Zdrowie i długowieczność dzięki kwasom omega-3
-
Autor: Urlich Strunz
- ISBN: 978-83-65404-73-2
- EAN: 9788365404732
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Vital
- Format: 14.6x20.5
- Język: polski
- Liczba stron: 304
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 5,00 (1)
-
22,50złCena detaliczna: 39,30 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,58 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Przez lata wmawiano nam, że tłuszcze są złe i powinny być eliminowane z diety każdego, kto dba o swoje zdrowie. Przekrzykiwano się argumentami, które nie znajdowały pokrycia w rzeczywistości, i które runęły jak domek z kart w momencie, gdy wzrosła świadomość zdrowotna wśród ludzi. Ta książka pozwala spojrzeć na tematykę odżywiania bez uprzedzeń i narosłych przez dziesięciolecia mitów.
Jej autorzy wyjaśniają, jak żyć dłużej stosując odpowiednie tłuszcze i w jaki sposób je wybierać. Dzięki ich poradom samodzielnie utrzymasz w zdrowiu naczynia krwionośne i obniżysz poziom cholesterolu. Dowiesz się, jaki jest związek tłuszczów z chorobami autoimmunologicznymi oraz przejrzysz kłamstwa wpajane nam w reklamach. Poznasz przeciwcukrzycowe działanie nienasyconych kwasów tłuszczowych, jak również wpływ kwasów omega na układ hormonalny, mózg oraz redukcję stresu. Nauczysz się przeciwdziałać udarom i zawałom oraz zachowasz idealną sylwetkę. Zaczniesz rozpoznawać produkty, które powinieneś omijać szerokim łukiem, ponieważ zawierają śmiertelnie niebezpieczne tłuszcze trans, które nawet lekarze nazywają jednym z największych skandali żywieniowym w historii.
O jakości tej publikacji najdobitniej świadczy fakt, że przez wiele miesięcy znajdowała się na listach bestsellerów magazynów „Focus” oraz „Stern”. Nawet codzienna gazeta „Bild” opublikowała jej fragmenty w pięciu częściach. Sprawdź sam, co zadecydowało o jej popularności.
Tłusto czyli… zdrowo!
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Halinka, ocena: 5/5
2017-06-01
Kwestie zdrowych tłuszczów są coraz szerzej poruszane w świecie dietetyki, jak również w domach Polaków. Ostatnio bardzo zaskoczyła mnie moja mama, która pochwaliła się, że zakupiła olej kokosowy. Czar prysł, gdy dodała, że nabyła „ulepszoną” wersję, czyli pozbawioną zapachu kokosa, za którym nie przepada. Dopiero po lekturze tej książki uświadomiła sobie, że trzeba uważać na naprawdę wiele rzeczy, by wybrać tłuszcz, który zjemy naprawdę na zdrowie.