Batch Ponad 200 przepisów porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni
-
Autor: Joel MacCharles Dana Harrison
- ISBN: 978-83-751-5446-7
- EAN: 9788375154467
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Otwarte
- Format: 203x252mm
- Język: polski
- Liczba stron: 352
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
38,98złCena detaliczna: 59,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,98 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?
Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
1. Korzystaj z naturalnych składników.
2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
3. Powiedz „nie” marnowaniu żywności.
4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
6. Nie bój się eksperymentować.
7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.
Zakasz rękawy i do roboty.
Just batch it!