
20 produktów, które leczą
-
Autor: Marie-Amelie Piccard
- ISBN: 9788375082852
- EAN: 9788375082852
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Sonia Draga
- Format: 15.5x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 182
- Rok wydania: 2010
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
20,15złCena detaliczna: 34,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,15 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x

Brokuł, cebula, cytryna, czarna porzeczka, czosnek, grejpfrut, herbata, karczoch, kiwi, kwiat lipy, marchew, mięta, miód, ocet, oliwa z oliwek, pomarańcza, pomidor, soja, tymianek i wino: te 20 produktów, które wchodzą w skład naszej codziennej diety, są naturalnymi medykamentami doskonale uzupełniającymi oficjalną listę leków. Są nawet czymś więcej niż środkami leczniczymi ? działają uodparniająco, przez co zapobiegają chorobom. Leczą również te wszystkie drobne schorzenia, które stanowią blisko trzy czwarte ujawnionych chorób. Każdy z tych produktów obecnych w naszej kuchni przedstawiono w niniejszej książce w praktyczny i efektywny sposób, proponując jego zastosowanie kulinarne, kosmetyczne, higieniczne i terapeutyczne. Tabele podsumowujące pokazują, które produkty chronią, przynoszą ulgę w ponad 130 schorzeniach i upiększają, a także precyzują ilość dostarczanych przez nie witamin, soli mineralnych i mikroelementów.