KATEGORIE [rozwiń]

Zdrowe poradniki do -85%

Okładka książki Mocne plecy - delikatnie uszkodzone

29,99 zł 6,00 zł


Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.  Proste ćwiczenia w służbie siedzenia. Stworzone do ruchu ciało boleśnie cierpi z powodu siedzącego trybu życia. Długie godziny spędzone przy biurku, za kierownicą czy na kanapie osłabiają mięśnie i mają niekorzystny wpływ na postawę. Rezultat? Bóle kręgosłupa, bóle głowy, kłopoty trawienne i zmęczenie. Można temu przeciwdziałać, stosując regularnie łagodne ćwiczenia rozciągające i wzmacniające. Harriet Griffey wyjaśnia, jak wzmocnić ciało i zwiększyć jego elastyczność, by zapobiegać groźnym dla zdrowia skutkom, jakie powoduje długotrwałe przebywanie w pozycji siedzącej. Książka jest podzielona na pięć rozdziałów dotyczących głównych obszarów ciała: głowy i szyi, górnych partii pleców i barków, ramion, dolnych partii pleców, pośladków i nóg. Każdy rozdział zawiera serię łatwych do codziennego wykonywania łagodnych ćwiczeń ruchowych wzmacniających szczególnie zagrożone części ciała. Znajdziesz tu informacje na temat specjalistycznej pomocy i dostosowane do indywidualnych potrzeb zestawy ćwiczeń. Mocne plecy to wszystko, czego potrzebujesz, by poprawić ogólny stan zdrowia, kondycję i postawę. Zacznij już dziś i poczuj natychmiastową ulgę.
Okładka książki Wiosna wege Zdrowa smaczna i na czasie - delikatnie uszkodzone

29,99 zł 7,50 zł


Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp. Z każdym rokiem jest nas – praktykujących wege – coraz więcej. I dobrze nam z tym! Decyzję o zmianie diety na bezmięsną najchętniej podejmujemy na wiosnę. Z myślą o wegetarianach i weganach przygotowaliśmy książkę kucharską z bogatym zestawem pysznych potraw wiosennych, w tym – wielkanocnych – na bazie składników roślinnych oraz – dla wegetarian – nabiału. Jest tam wszystko: przystawki, zupy, dania główne, dodatki, pasztety, jaja przyrządzane na różne sposoby, wspaniałe desery, ciasta. Oprócz tego, że zdrowe, lekkie i ekologiczne, wzbudzają ciekawość i apetyt! Skosztuje je każdy, nawet mięsożerca, któremu opatrzył się już smak żurku, kotleta, pasztetu z boczkiem czy kiełbasy. Niemal w każdej rodzinie jest ktoś, kto przy wspólnym stole poprosi o „coś bez mięsa”, oczywiście dobrego, pożywnego i zdrowego, więc… voila! Wypróbujcie nasze przepisy i delektujcie się wiosną.
Okładka książki Słodkie wieńczy dzieło

33,00 zł 9,90 zł


Najbardziej apetyczna książka!   W środku przepisy na desery na ciepło i na zimno, ciasta i ciasteczka, kremy, musy, galaretki, przysmaki czekoladowe, na bazie mleka i śmietany, desery świąteczne, torty.   Każdy znajdzie w niej swój ulubiony przysmak podany w nowoczesnej formie.  
Okładka książki Polubić poniedziałki czyli bliżej siebie nie...

44,90 zł 6,74 zł


Prawie każdy z nas miał doświadczenie zderzenia z codziennością po powrocie z klasycznego urlopu, warsztatu medytacyjnego czy wyjazdu poza miasto. Już sam moment, kiedy pomyśleliśmy o powrocie do domu, mętliku spraw i przedsięwzięć do załatwienia, nierzadko wywoływał w nas opór. Kontrast między samopoczuciem na wyjazdach a codziennością wydawał się nie do zniesienia. Skąd ten kontrast? Podczas urlopu czy wyjazdowego kursu medytacji znikają codzienne zobowiązania, nie wstajemy do pracy, zazwyczaj zbliżamy się do przyrody i przyjaciół. Łatwiej wtedy o dobre samopoczucie, o luz, o uważność, złapanie własnego rytmu slow i wyciszenie umysłu. Ale kontrast między urlopem a codziennością wynika w dużej mierze z zupełnie innej rzeczy – z tego, że na co dzień nie żyjemy w zgodzie ze sobą. Gdybyśmy wiedli przyjazne sobie, wspierające życie, w zgodzie z naturalnymi potrzebami, bez uwikłań, napięcia i z klarownością, czego tak naprawdę chcemy, to wyjazd na surfing czy na wakacje byłby przywilejem, nie koniecznością. Bo skoro lubię swoje życie, swoją codzienność, lubię też poniedziałki po powrocie. To książka o autentycznym lubieniu poniedziałków poprzez poznanie i polubienie siebie. Poprzez przytulenie własnej prawdziwości. Poprzez usłyszenie siebie pośród zgiełku i tempa współczesnego świata. Bez względu na to, czy szukamy tylko sposobów na redukcję stresu i patentu na pozbycie się bezsenności, czy czujemy potrzebę głębszego wglądu w siebie. To także książka o tym, jak poznając siebie, można się trwale zmanipulować. I o tym, jak tego uniknąć. Michał Niewęgłowski Nauczyciel medytacji i oddechu z 20-letnim doświadczeniem, współtwórca pierwszej polskiej aplikacji medytacyjnej Intu, inicjator i organizator festiwalu Kazimiernikejszyn, autor bloga Medyteusz (na fb) oraz cyklu video Mówca Demotywacyjny, twórca autorskich warsztatów jak Restfulness: pełnowartościowy odpoczynek czy Intu: Offdays, nauczyciel programów YES+ i YES. Warsztaty prowadzi w Polsce i Europie, od warsztatów otwartych, przez korporacjach, po więzienia i poprawczaki, gdzie działa jako wolontariusz. Ukończył zdrowie publiczne na Uniwersytecie SWPS w Warszawie. Ceni sobie naturalność, konkret i humor. Lubi zarówno ciszę przetkaną letnim graniem świerszczy, jak i ognistość festiwalowej zabawy. Tata dwóch przecórek.
Okładka książki Dlaczego oszukujemy siebie Przydatne złudzenia

44,90 zł 8,98 zł


Siła i paradoks samooszukującego się umysłu.Dlaczego logika i racjonalność zdają się mało skuteczne w konfrontacji z przesądami, złudzeniami i teoriami spiskowymi?Czy korzyści z samooszukiwania się przewyższają jego koszty?Co wpływa na to, że tak chętnie oszukujemy innych i siebie samych?Shankar Vedantam i Bill Mesler w swojej książce pochylają się na kłamstwem i samooszukiwaniem się w naszym życiu. Poprzez osobiste historie oraz czerpiąc wiedzę z najnowszych badań psychologii i neuronauki uświadamiają nam paradoksalnie, że kłamstwa które sobie lub innym wmawiamy mogą odgrywać ważną rolę w kształtowaniu lepszych relacji z innymi i pozytywnym myśleniu o sobie.Ich zdaniem warto poświęcić nieco czasu i wysiłku na w miarę wnikliwą analizę rzeczywistego oddziaływania samooszustw i poszukanie odpowiedzi na pytanie, czemu one służą i jakie potrzeby dzięki nim realizujemy .Z książki dowiesz się m. in.:- co łączy Donalda Lowry'ego, twórcę Kościoła Miłości, Franza Antona Mesmera, wynalazcę baquety, Lanca Armstrona, Richarda Nixona i Billa Clintona- czym jest naiwny realizm i co to jest widzenie życzeniowe- od kiedy znamy efekt placebo i czy jest ono skuteczne- czy rozmowa może uleczyć- czy uprzejma obsługa w sklepie jest czymś pozytywnym- dlaczego uczymy dzieci, żeby zawsze mówiły prawdę, choć jako rodzice posługujemy się często kłamstwem.Shankar VedantamAmerykański dziennikarz, pisarz i korespondent naukowy. Jego reportaże koncentrują się na ludzkich zachowaniach i naukach społecznych.Bill MeslerDziennikarz. Interesuje go to, w co wierzymy, ale jeszcze bardziej interesuje go, dlaczego w to wierzymy.Żywa i łatwa do przyswojenia książka Być może najważniejszy punkt książki radzi, jak walczyć z destrukcyjnymi urojeniami - Matthew Hutson, Wall Street Journaloparte na nauce, prowokacyjne i w dobrym stylu studium samooszukiwania się - Andrew Robinson, NaturePrzydatne złudzenia zabierają nas w fascynującą, pouczającą podróż po ludzkim umyśle - Karen R. Koenig, New York Journal of BooksGenialny pełen pasji, często sprzeczny z intuicją, niepokojąca książka o tym, dlaczego ludzie wierzą w głupie rzeczy - Kirkus Reviews
Okładka książki Przewlekła choroba nerek. Leczenie dietą

49,90 zł 9,98 zł


Zalecenia dietetyczne dla chorych na przewlekłą chorobę nerek. Jeśli zdiagnozowano u ciebie przewlekłą chorobę nerek, to musisz zacząć stosować szereg ograniczeń dietetycznych. Oznacza to zmianę nawyków żywieniowych – ale twoje posiłki nie muszą być ani skomplikowane ani nudne. Dzięki Susan Zogheib nauczysz się przygotowywać smaczne i zdrowe potrawy, z których skorzystasz ty i twoja rodzina. Z poradnika dowiesz się m.in.: – jakie są przyczyny choroby nerek – jaką rolę odgrywa dieta w codziennym życiu – w jaki sposób ograniczać sód, potas, fosfor oraz białko w menu – jak zaplanować pożywne i zdrowe posiłki – co możesz zjeść w domu, a co na mieście. W książce znajdziesz m.in.: – ponad 100 przepisów dla osób chorych na nerki – plany menu i propozycje posiłków – listy zakupów – szereg przydatnych informacji żywieniowych – porady, co jeść poza domem. Przy wszystkich przepisach podano wartości odżywcze, a wiele z propozycji kulinarnych możesz przygotować w 30 minut lub krócej – dostosowując się do twojego napiętego harmonogramu i pomagając bez stresu utrzymać dietę przyjazną dla nerek. Susan Zogheib Jest dyplomowaną dietetyczką zainteresowaną żywieniem osób z PChN . Ukończyła studia na Wydziale Żywienia Człowieka Uniwersytetu Ryerson, w Toronto. Autorka książek dla chorych na nerki.
Okładka książki Seksualne życie Polaków

39,99 zł 10,00 zł


Co się dzieje za zamkniętymi drzwiami sypialni Polaków? Co Polacy robią w czterech ścianach swoich sypialń? Zaprosili do nich Magdę i Piotra Mieśników. Światło nie było zgaszone. Zresztą sypialnie to za mało. Kluby dla swingersów, studia BDSM, seksturystyka, szał na internetowe kamerki czy miłość uprawiana w miejscach publicznych. Polacy w krótkim czasie, głównie dzięki internetowi, przeprowadzili prawdziwą rewolucję seksualną. Ta książka łamie tabu. Opowiada o tym jak wygląda drugie, skrywane życie, życie erotyczne naszych sąsiadów, babć czy znajomych z pracy. Zrywa z Polaków ciepłą kołderkę konserwatyzmu, wstydu i niewinności. I bez zahamowań pokazuje, co skrywa się pod nią naprawdę.
Okładka książki Zdrowe napoje. Naturalne wody smakowe i izotoniki

44,90 zł 6,74 zł


Nowa rozszerzona wersja książki, która w pierwszym wydaniu ukazała się pod tytułem ""Zdrowe wody"".Woda jest bezsprzecznie najważniejszym składnikiem organizmu człowieka. Bez niej niemożliwe jest jego prawidłowe funkcjonowanie. Dlatego nie dziwi nikogo fakt, że zalecenia mówią o tym, żeby średnio spożywać około 2,5 litra płynów na dobę. A co jeśli ktoś nie lubi wody? Czym można ją zastąpić lub jak wzbogacić, aby nadal stanowiła zdrową formę nawodnienia organizmu? Jaką latem, a jaką zimą, wiosną czy jesienią? O tym w najnowszej książce Zdrowe napoje opowiada Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska, uznany specjalista ds. żywienia i dietetyk.Czy wiesz, że ludzki organizm aż w 60% składa się z wody i nie może prawidłowo funkcjonować bez odpowiedniego jej spożycia?Woda w naszym ciele odpowiedzialna jest za transport, rozpuszczanie i wchłanianie substancji odżywczych, jakie dostarczamy sobie wraz z pożywieniem, zapewnia prawidłowy przebieg procesów trawienia, usuwa toksyny, reguluje temperaturę ciała, umożliwia prawidłową ruchliwość stawów, uczestniczy w procesach przemiany materii, pełni też funkcje ochronne dla narządów wewnętrznych, mózgu i rdzenia kręgowego. Nic w naszych organizmach nie będzie funkcjonować prawidłowo, jeżeli nie zatroszczymy się o ich prawidłowe nawodnienie.Zdając sobie sprawę z niepodważalnej roli, jaką pełni woda w naszej codziennej diecie, Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska, uznana specjalistka ds. żywienia i dietetyczka, postanowiła zadbać o wszystkich tych, którzy z różnych względów za czystą wodą nie przepadają, co przekłada się czasem na zbyt małe, w stosunku do zapotrzebowania spożycie. Dla tych, którzy szukają innych sposobów dla zagwarantowania sobie utrzymania odpowiedniego poziomu płynów w organizmie i stworzyła niezwykłą książkę o zdrowych wodach smakowych na cztery pory roku. Wzbogacenie wody o smak owoców cytrusowych, polskich warzyw czy ziół o zaskakujących zarówno smakach, jak i właściwościach jest więc odpowiedzią na rozterki wszystkich tych, którzy poszukiwali napojów nawadniających, smacznych i dodatkowo stymulujących i wzmacniających procesy zachodzące w organizmie.Książka Zdrowe napoje została podzielona na rozdziały zgodnie z porami roku. Koncepcja tego podziału oparta jest na założeniu, iż podczas każdej z pór roku poszukujemy odmiennych inspiracji, wyzwań, ale też i innych właściwości napojów, które spożywamy. W rozdziale wiosennym zamieszczone zostały, zatem receptury zimnych wód smakowych energetyzujących oraz o właściwościach oczyszczających, rozdział letni poświęcony jest zimnym wodom intensywnie nawilżającym i odprężającym, a jesienna i zimowa część książki zagospodarowane zostały naparami uodparniającymi, kojącymi, rozgrzewającymi i wspomagającymi pracę układu trawiennego.Wszystkie wody smakowe i napary z powodzeniem można spożywać według własnego uznania, kierując się indywidualnymi potrzebami, nastrojem czy chwilowym kaprysem, nie będąc przywiązanym li i jedynie do pogody za oknem.W ostatnim rozdziale znalazło się 14 przepisów na domowe napoje izotoniczne, które są niezbędne do uzupełniania płynów w organizmie przy wytężonym wysiłku fizycznym, dlatego ten rozdział polecamy w sposób szczególny osobom, które rekreacyjne spędzanie wolnego czasu zamieniły na intensywny, niemalże profesjonalny trening sportowy.Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Okładka książki Co , jeśli...? Dlaczego strach i niepokój rządzą..

49,90 zł 9,98 zł


Pytanie Co, jeśli kieruje naszym życiem i motywuje ludzi do działania. Co, jeślizabrało nas na Księżyc i do świata cząstek elementarnych. Co, jeśli doprowadziłonas również do ludobójstwa i katastrofy gospodarczej.Roland Paulsen, profesor socjologii odpowiada na wiele trudnych pytań, którezadają sobie niemal wszyscy na świecie:Co, jeśli zrobimy za mało, by opanować COVID-19? Co, jeżeli zrobimy za dużo?Co, jeśli świat pogrąży się w kryzysie gospodarczym? Co, jeżeli nie wiem, żemam wirusa i przypadkiem przekażę chorobę moim najbliższym?Do tych pytań dochodzą kolejne, które zadajemy sobie każdego dnia:Co, jeśli zostawiłam włączone żelazko i mój dom spłonie? Co, jeśli wybrałamniewłaściwego partnera? Co, jeśli stracę pracę?Zadając pytanie, co, jeśli, nasz mózg kalkuluje ryzyko, wyobrażając sobie rzeczy,które mogą się przydarzyć, ale według autora nie jesteśmy obecnie przystosowanido życia w takiej niepewności. W ciągu ostatniej dekady liczba ludzi z depresjąwzrosła na całym świecie o 20 procent, a depresja jest niechlubnym numerem jedenna liście przyczyn słabego zdrowia ludzkości.Nie zawsze tak było. Co się zmieniło? Teoretycznie sytuacja finansowa globalniecały czas się poprawia, podobnie jak warunki życia. Jednak poziom lęku stalewzrasta i ludzie nieustannie zadają sobie pytania: co, jeśli.Książka Rolanda Paulsena jest porywająca to nie tylko spojrzenie na kulturową ihistoryczną ewolucję lęku, ale także wezwanie do działania, by walczyć zespołeczną epidemią.Roland Paulsen (ur. 1981) jest szwedzkim profesorem socjologii. Wykłada naUniwersytecie w Lund. Jest autorem kilku książek. Napisał m.in. Empty Labor (Pustapraca), gdzie wyjaśnia dlaczego jedni pracują mniej, po podczas gdy inni cierpią zpowodu stresu i nadmiaru pracy. Regularnie pisuje artykuły do szwedzkiej prasy.
Okładka książki Zdrowe dziecko w zgodzie z naturą

49,90 zł 7,48 zł


Każdy troskliwy rodzic chce, by jego dziecko cieszyło się zdrowiem. Dowiedz się jak dbać o nie w zgodzie z naturą! Najstarszy system medyczny świata – licząca ponad 5 tysięcy lat ajurweda – nie tylko dysponuje wiedzą jak zachować zdrowie w każdym aspekcie naszego życia, ale też krok po kroku uczy jak zapobiegać, aby później nie leczyć. Korzystając z jej wskazówek, możemy dbać nie tylko o nasze zdrowie i szczęście, ale również zatroszczyć się o odporność i zdrowie naszych dzieci. Według ajurwedyjskich zasad żyją nie tylko Maciek i Karolina, ale również ich synek – Jaś. I podobnie jak rodzice, cieszy się zdrowiem w zgodzie z naturą. Karolina i Maciej Szaciłło Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Depresja. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, dwóch części Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jedzenie, które leczy, Detoksy, Jem (to co) kocham i chudnę.
Okładka książki Zdrowa kuchnia rodzinna

49,90 zł 9,98 zł


Nie wszyscy rodzice mają ochotę na wspólną kulinarną przygodę z dziećmi. Niektórzy twierdzą, że kuchnia po rodzinnym gotowaniu wygląda jak po przejściu huraganu. Inni obawiają się skaleczeń lub poparzeń u swoich pociech. W efekcie wiele nastolatków nie potrafi przygotować jajecznicy, a po zrobieniu najprostszej kanapki pozostawia w kuchni istne pobojowisko.Monika Mrozowska, propagatorka zdrowego odżywiania i matka czwórki dzieci, od lat udowadnia, że wspólne gotowanie z dziećmi jest nie tylko możliwe, ale też przyjemne i smaczne. Każdy z domowników może bowiem wnieść do rodzinnej kuchni coś nowego, a wspólnie przyrządzone dania spowodują, że wszyscy z przyjemnością usiądą razem przy stole.Kukurydziana zupa z popcornem, omlet z serem halloumi, tarta z brokułami oraz domowe lody kokosowe to tylko kilka spośród pysznych i zdrowych dań, które z pewnością polubią zarówno dorośli, jak i dzieci, i które na stałe zagoszczą w rodzinnym menu.Monika MrozowskaAktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego, ekologicznego odżywiana. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową. Autorka i współautorka książek kulinarnych, m.in. Zupy moc, Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie, Ekologiczna, ekonomiczna kuchnia, Uczta dla dwojga, Uczta dla maluszka (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Mózg nie służy do myślenia

34,90 zł 8,72 zł


Myślisz, że o mózgu wiesz już wszystko i nic nie może cię zaskoczyć? Wydaje ci się oczywiste, że powstał po to, by zapewnić nam jasność myśli i wyobraźnię? Jeśli tak, to… jesteś w błędzie! Jak przekonuje specjalistka w dziedzinie psychologii i neurobiologii Lisa Feldman Barrett, dopiero porzucenie tego przeświadczenia pozwala zrozumieć, jak mózg działa, a tym samym, kim naprawdę jesteśmy. „Dawno, dawno temu byliśmy sobie małym żołądkiem na patyku unoszącym się w morzu. Krok po kroczku ewoluowaliśmy. Wykształciliśmy układy czuciowe i zrozumieliśmy, że jesteśmy częścią większego świata. Żeby sprawnie się w nim poruszać, rozwinęliśmy inne układy. Pociągnęło to za sobą powstanie trzymającego pieczę nad budżetem ciała mózgu. Nauczyliśmy się żyć w grupach ze wszystkimi innymi małymi mózgami-w-ciałach. Wyszliśmy z wody na ląd. Na przestrzeni ewolucyjnego czasu – dzięki innowacjom wynikającym z prób i błędów, które kosztowały życie bilionów zwierząt – ostatecznie skończyliśmy jako posiadacze ludzkiego mózgu: mózgu, który potrafi robić tak wiele niesamowitych rzeczy, ale jednocześnie głęboko się myli co do siebie samego”. •             Co sprawia, że ludzki mózg wyróżnia się na tle innych zadziwiających mózgów królestwa zwierząt?  •             Jak wiele różnych umysłów może powstać z tej samej struktury mózgowej?  •             Co dokładnie daje nam moc stwarzania zwyczajów, zasad i cywilizacji?  Jeśli chcesz poznać nieoczywiste, a przy tym rzetelne odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące mózgu, nie znajdziesz lepszego źródła niż książka napisana przez Barrett. Ta wybitna specjalistka w tematyce mózgowej i bestsellerowa autorka, obdarzona umiejętnością obrazowego ujmowania zagadnień, w krótkich, błyskotliwie napisanych rozdziałach przedstawia najnowsze odkrycia psychologii, antropologii i neuronauk, które zrewolucjonizowały ludzkie pojęcie o tym, co dzieje się wewnątrz naszych czaszek, dowodząc, że nasza „końcówka od myślenia” jest w stanie znacznie więcej niż tylko myśleć!            
Okładka książki Biohacking 2. Przewodnik dla zaawansowanych

49,90 zł 12,48 zł


Jak osiągnąć maksimum możliwości fizycznych, psychicznych i intelektualnych na bazie biohackingu.Już wiesz, jak wykorzystać biohacking w swoim życiu.Co jednak możesz zrobić jeszcze dla siebie i swojego organizmu?Chcesz poznać swój organizm lepiej i dowiedzieć się więcej, jak zwiększyć swoje możliwości?Karol Wyszomirski w drugiej książce o biohackingu dzieli się swoją praktyczną wiedzą o tym, jak zmieniać swoje nawyki, by poczuć się i wyglądać lepiej oraz myśleć jaśniej i kreatywnej. Autor przedstawia 116 prostych i praktycznych metod optymalizacji stanu psychofizycznego. Nie ma prostszej ani szybszej metody usprawniającej organizm. Zrób to, co radzi czołowy polski biohaker, a zobaczysz, jak zmieni się jakość twojego życia.Z poradnika dowiesz się m.in.:- jak pozbyć się wielu problemów zdrowotnych, wykorzystując specjalistyczną wiedzę z różnych dziedzin nauki- jak zredukować zbędne kilogramy i uzyskać wysportowaną sylwetkę- jak zmniejszyć stres i świadomie zacząć zarządzać emocjami- jak osiągnąć wysoki poziom energii i świetne samopoczucie- jak podnieść poziom swojej motywacji do działania- jak stać się osobą bardziej kreatywną i produktywnąBiohacking metoda, dzięki której najpierw usprawnisz swój organizm, a następnie zwiększysz jego wydajność, co umożliwi ci wykorzystanie pełnego potencjału zarówno ciała, jak i umysłu. Piękno biohackingu polega na tym, że korzyści, jakie uzyskujesz z jego praktykowania, kumulują się i zdecydowanie przyśpieszają realizację celów w różnych obszarach naszego życia.Karol WyszomirskiInterdyscyplinarny dietetyk & health and performance coach.Ukończył z wyróżnieniem studia z dietetyki sportowej. Szkolił się u najlepszych światowych ekspertów z branży health & wellness (B. Pakulski, J. Bennett, K. Hanson Tampa na Florydzie w USA), (M. Coles, M. Goulden, T. Purvis Londyn w Wielkiej Brytanii), (R. Mawer, V. Del Monte Toronto w Kanadzie).Na co dzień pracuje jako health & performance coach z zarządami firm, średnią i wyższą kadrą menedżerską, przedsiębiorcami i sportowcami. Jako jedyny w Polsce specjalizuje się w optymalizacji zdrowia i zwiększaniu efektywności osobistej, łącząc i wykorzystując w praktyczny sposób najnowsze odkrycia naukowe z takich dziedzin, jak: neurobiologia, psychoneuroimmunologia, epigenetyka, kinezjologia, dietetyka kliniczna, dietetyka sportowa, psychodietetyka, biohacking, psychologia zmiany i psychologia osiągnięć.
Okładka książki Twoja mapa odporności

44,90 zł 4,49 zł


Dzisiaj naukowcy i lekarze podkreślają, że dzięki naszej dobrze działającej odporności, radzimy sobie lepiej z tak nieprzewidywalnymi wrogami, jakimi są wirusy, bakterie, pasożyty. Musimy jednak wiedzieć, że zagraża nam całe spektrum niedomagań trawiących nasze ciała, umysły i dusze. Co możemy z tym zrobić? Jak się przed tym bronić? Twoja mapa odporności opisuje wszystkie najważniejsze przestrzenie, które muszą współgrać ze sobą, aby ciało, umysł i dusza były w pełnej harmonii, tworzącej zdrowie. Autorka inspiruje do zrobienia swojej własnej mapy odporności, aby każdy z nas mógł wziąć pełną odpowiedzialność za swoje życie w zdrowiu. W książce znajdziecie specjalne kolorowe mandale do wyrwania, z których pomocą stworzycie własną ścieżkę prowadzącą do pełni dobrostanu, a także biblioteczkę odporności, do której zawsze będziecie mogły wracać. Książka stanowi połączenie poradnika i dziennika motywującego, wskazującego drogę do wzmocnienia siebie, ale może być też przygodą i dobrą zabawą. Dzisiaj czuję się silna i pełna energii. Teraz to ja jestem reżyserem swojego życia przepełnionego miłością, dobrem i spokojem. Właśnie to sprawia, że mój układ odpornościowy jest silny jak nigdy dotąd. Jeśli jesteś gotowa, by zawalczyć o siebie, zapraszam do budowania własnej odporności. Beata Abramczyk
Okładka książki Sól i pieprz. Cała gama ostrości

39,90 zł 5,98 zł


Chcemy zaprosić cię do rozgrzewającej zabawy w testowanie gamy ostrych smaków. Odczucie, co jest tylko pikantne, a co już pali przełyk, stanowi kwestię indywidualnej wrażliwości, przyjęliśmy więc własną klasyfikację ostrości potraw, dzieląc potrawy na pikantne, ostre i „piekielne”.   Dobra wyrazista kuchnia nie może obyć się bez przypraw. Najczęściej używanymi są z pewnością sól i pieprz – to duet obowiązkowy, dzięki któremu jedzenie nie jest mdłe ani nijakie. Jednak, aby dania nabrały zdecydowanej pikanterii, trzeba doprawić je mocniej.   Do najważniejszych przypraw nadających potrawom pikantny charakter należą różne odmiany chilli: cayenne, jalapeno, habanero, piri piri i tabasco, a także czosnek, chrzan oraz imbir.   Ważna jest nie tylko ilość, ale także postać dodanej przyprawy. Świeży pieprz, chili, ząbek czosnku czy korzeń imbiru zawsze będą miały większą moc niż proszek z torebki. Pikantność potrawy wzmacniają również określone kompozycje przypraw.   Nie wszystkie przyprawy pozwalają na uzyskanie najwyższego stopnia ostrości. Chrzan zwyczajowo dodaje się w takich ilościach, aby danie było pikantne, ewentualnie ostre – jak choćby krem czy sos chrzanowy. Natomiast gwarancją piekielnego smaku jest jedna z najostrzejszych papryczek – habanero, którą należy używać z dużą ostrożnością.   Testowanie smaków to znakomita okazja do kucharskich eksperymentów oraz odkrywania nowych, tak dzisiaj modnych niekonwencjonalnych połączeń kulinarnych.
Okładka książki Dania 3-składnikowe

30,00 zł 9,00 zł


Ciągle w biegu i brak czasu na solidne zakupy spożywcze? Nie lubisz długiej listy składników w przepisach? Cenisz proste kompozycje na talerzu? Jeśli choć jedna odpowiedź brzmi "tak", ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej propozycje różnorodnych dań przygotowanych tylko z pięciu podstawowych elementów. Tajemnica tej minimalistycznej nowoczesnej kuchni tkwi w odpowiednim doborze składników oraz sprawdzonej recepturze.
Okładka książki Jak rozpoznać i pokonać uzależnienie od smartfona. Praktyczne wskazówki i ćwiczenia

39,90 zł 5,98 zł


Wstajesz rano i sięgasz po telefon? Nieustannie sprawdzasz media społecznościowe? Natychmiast reagujesz na dźwięk powiadomień? Jedziesz do pracy i grasz na telefonie? Kładziesz się spać, dopiero gdy upewnisz się, że przeczytałeś już wszystkie wiadomości? Jeśli odpowiedziałeś na te pytania pozytywnie, to być może jesteś uzależniony od telefonu.Smartfon to potężne urządzenie, które z pewnością na wiele sposobów poprawiło twoje życie, ale korzystanie z niego może zabierać zbyt wiele czasu.Ta książka jest dla ciebie, jeśli:twój dzień jest wypełniony niekończącym się sprawdzaniem nowych wiadomości,brak powiadomień, czy esemesów wzbudza twój niepokój,nie możesz powstrzymać się od dawania polubień,nie kontrolujesz czasu spędzonego na czatach czy w internecie,grasz lub oglądasz seriale i czujesz, że jeśli nie dokończysz, to świat się zawali.Uzależnienie od telefonu jest podobne do uzależnienia od hazardu i nadużywania alkoholu. Może przytrafić się każdemu. Jego konsekwencje obejmują stres, depresję, bezsenność i nie tylko. Niniejszy poradnik pokazuje, jak zrozumieć nałogowe zachowania i jak one kontrolują nasze życie. Wykorzystując praktyczne wskazówki i interaktywne ćwiczenia, można powstrzymać niezdrowe nawyki i odzyskać wewnętrzny spokój.Hilda BurkeJest psychoterapeutą, doradcą dla par oraz life coachem. Wykłada gościnnie w London College of Fashion, University of the Arts w Londynie i jest wolontariuszką w więzieniu Wormwood Scrubs. Absolwentka Centre for Counselling and Psychotherapy Education, gdzie ukończyła kurs psychoterapeuty transpersonalnego i studia podyplomowe. Prowadzi prywatną praktykę w Londynie.Każdy musi odłożyć telefon i wziąć tę książkę.Catherine Gray, autorka bestsellerowej książki The Unexpected Joy of Being SoberUznając wiele zalet smartfonów, ta książka ilustruje także, jak bardzo one sprawiły, że jesteśmy niespokojni i poranieni.Louise Chunn, założyciel welldoing.org i redaktor Planet MindfulTo dobrze opracowana i pouczająca lektura, pełna praktycznych wskazówek, jak poprawić jakość życia poprzez zmniejszenie zależności od urządzeń cyfrowych.Dr ine Kelly, neurobiolog i profesor nadzwyczajny w fizjologii, Trinity College Dublin
Okładka książki Jak zdobyć i pielęgnować przyjaźń w dorosłym życiu

44,90 zł 8,98 zł


Bez przyjaźni życie może być ponure i samotne. Przyjaciel jest przy tobie, gdy go potrzebujesz. Wspiera cię, podtrzymuje na duchu lub po prostu miło spędza z tobą czas.Czasami wydaje się, że wszyscy mają szczęśliwe, satysfakcjonujące życie towarzyskie, fantastyczne relacje ze znajomymi, mnóstwo przyjaciół . tylko nie ty. Czy zauważyłeś, że masz trudności w nawiązywaniu znajomości, choć chciałbyś poznawać nowych ludzi i zaprzyjaźnić się z nimi? Jeśli myślisz, że nawiązywanie przyjaźni w dorosłym życiu jest trudne, ale chcesz poznać sposoby i metody, aby zdobyć prawdziwych przyjaciół, to ta książka jest dla ciebie.Z poradnika dowiesz się m.in.:czym jest przyjaźń w dorosłym życiu i dlaczego tak trudno ją nawiązać,jak zmieniają się przyjaźnie, kiedy dorastamy,jakim typem przyjaciela jesteś,jak rozmawiać, by wyjść poza small talk,jak zbudować i pielęgnować własny krąg znajomych,jak wykorzystywać media społecznościowe, by poznawać nowych ludzi,jak rozróżniać zdrowe i toksyczne relacje.W książce Jak zdobyć i pielęgnować przyjaźń w dorosłym życiu autorka podaje wiele przydatnych porad, wskazówek oraz ćwiczeń, dzięki którym możesz przezwyciężyć lęk społeczny i budować nowe, wartościowe relacje z innymi.Hope Kelaher jest terapeutką mieszkającą w Nowym Jorku. Absolwentka Ackerman Institute for the Family, Johns Hopkins University i Columbia University. Jej pasją jest pomaganie osobom zmagającym się z lękiem i depresją.
Okładka książki Joyful. Zaprojektuj radość w swoim otoczeniu

49,90 zł 9,98 zł


W dłoniach trzymasz narzędzie do rozpalenia na nowo tych radosnych płomieni, narzędzie, które może kompletnie zmienić twój sposób postrzegania otaczającego cię świata. Ta książka pokazuje, że radość nie jest tylko czymś, co odnajdujemy. Jest to także coś, co możemy dać samym sobie i ludziom wokół.   Zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego ludzie uśmiechają się na widok zachodzącego słońca i kudłatego psa w żółtych kaloszach? Dlaczego pielęgnują ogródki różane, ozdabiają torty urodzinowe świeczkami i wieszają lampki na choince?  Sztuka radości polega na odnajdywaniu tego, co dobre we własnym otoczeniu. Zacznij postrzegać świat jako źródło pozytywnego myślenia, z którego możesz czerpać, kiedy tylko odczujesz taką potrzebę. Niektóre miejsca, jak słoneczna kawiarenka na rogu ulicy czy zabytkowe kamienice z kwiatami na balkonach w centrum miasta, kryją w sobie ogromne pokłady radości. Korzystaj z nich. Możesz też sprawić, by twoje najbliższe otoczenie stało się przyjaźniejsze – z pomocą autorki nie będzie to trudne. Przekonaj się, że drobne zmiany mają niezwykłą moc. Projektantka Ingrid Fetell Lee dowodzi, że niewielkie zmiany w codzienności mają zaskakujący i potężny wpływ na nasz nastrój, oraz pokazuje, w jaki sposób możemy zmienić nasze otoczenie, aby wieść pełniejsze, zdrowsze i prawdziwie radosne życie.
Okładka książki Esport. Insiderski przewodnik po świecie gamingu

52,99 zł 2,65 zł


Esport i wszystko, co musisz o nim wiedzieć PRZEWODNIK PO ŚWIECIE GAMINGU Gaming przebył długą drogę: od podwórek, gdzie pstrykało się kapslami, po wielkie hale sportowe po brzegi wypełnione fanami najciekawszych gier wideo i nowych technologii. Dziś esport wart jest miliardy dolarów. Profesjonalni gracze stali się gwiazdami zarabiającymi miliony, a ich zmagania śledzą setki tysięcy fanów na całym świecie. Dzięki wirtualnemu światu zyskali sławę i zbili prawdziwe fortuny. Od Call of Duty do Counter Strike’a, od Fify do Fornite’a – całe pokolenie gamerów zmieniło granie w gry wideo z rozrywki w intratny zawód. Ale patrząc na wciąż rozwijającą się branżę, trudno nie zadawać sobie pytań: • Ile tak naprawdę zarabiają najlepsi gracze? • Czym dokładnie jest gaming i czy rzeczywiście jest to sport? • Jak rozwinęła się branża i jaką drogę przeszli zawodnicy? • Czy jeśli uprawia się ten sport, trzeba przejść na emeryturę w wieku 23 lat? • Jak wystartować w jednych z najtrudniejszych zawodów w świecie? Paul Chaloner – uznany na całym świecie wieloletni komentator rozgrywek gamingowych, pasjonat gier wideo i prawdziwy insider wirtualnego świata. Twórca Code Red Esports – esportowej agencji konsultingowej, związany z branżą od momentu jej narodzin.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj