KATEGORIE [rozwiń]

Zdrowa żywność

Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy Extra Virgin 900ml
nowość

28,99 zł 26,90 zł


KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 900ml Nasz olej kokosowy Extra Virgin uzyskiwany jest metodą zimnego tłoczenia z ręcznie zbieranych, dojrzałych kokosów. Olej jest nieoczyszczony, w pełni naturalny, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Nadaje się idealnie do celów zarówno spożywczych jak i kosmetycznych.   Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.  Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia.  Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy nierafinowany, kwas kaprylowy-C8 8g, kwas kaprynowy-C10 10g, kwas laurynowy-C12 48g, kwas mirystynowy-C14 17g, kwas palmitynowy-C16 9g, kwas stearynowy-C18 1,9g, kwasy nienasycone 6,4g, żelazo 0,6mg, wapń 2,25mg Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy Extra Virgin 900ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 899 kcal   Tłuszcz: 99,88 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 99,88 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy Extra Virgin 500ml
nowość

17,99 zł 16,90 zł


KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 500ml Nasz olej kokosowy Extra Virgin uzyskiwany jest metodą zimnego tłoczenia z ręcznie zbieranych, dojrzałych kokosów. Olej jest nieoczyszczony, w pełni naturalny, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Nadaje się idealnie do celów zarówno spożywczych jak i kosmetycznych.   Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.  Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia.  Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy Extra Virgin zimnotłoczony 500ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 92 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml
nowość

14,33 zł 13,90 zł


KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml Olej kokosowy bezzapachowy jest najwyższej jakości olejem. W jego skład wchodzą przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi około 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.    Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.    Zastosowanie :Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Idealny do smażenia - nie zmienia smaku potraw. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.    Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy rafinowany Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 900ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml
nowość

10,99 zł 9,90 zł


KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml Olej kokosowy bezzapachowy jest najwyższej jakości olejem. W jego skład wchodzą przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi około 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.    Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.    Zastosowanie :Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Idealny do smażenia - nie zmienia smaku potraw. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia. W kosmetyce używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy.    Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25'C przyjmuje postać płynną. Składniki: 100 % Olej kokosowy rafinowany Wartości odżywcze KruKam Olej kokosowy bezzapachowy 500ml Produkt zawiera w 100ml % RWS Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal   Tłuszcz: 100 g   w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g   Węglowodany: 0 g   w tym cukry: 0 g   Błonnik: 0 g   Białko: 0 g   Sól: 0 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Mąka gryczana 1000g
nowość

8,99 zł 8,90 zł


KruKam Mąka gryczana 1000g Gryka jest jedną z najpopularniejszych kasz serwowanych na polskich stołach. Jest wybornym dodatkiem do zup, pulpetów, gulaszów i pieczeni. Polecana również jako dodatek do potraw wegetariańskich np. pasztetów. Składniki: Mąka ryżowa Wartości odżywcze KruKam Mąka gryczana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1407 kJ / 336 kcal * Tłuszcze: 3,1 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 69,3 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 5,9 g * Sól: 0,01 g * Białko: 12,6 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka ryżowa 1000g
nowość

7,99 zł 7,90 zł


KruKam Mąka ryżowa 1000g Czysta mąka ryżowa zawiera również wszystkie witaminy z grup B. Na 100 g zawiera 7 g białka. Ma średni indeks glikemiczny, który wynosi 40 pnk. Jeśli chodzi o właściwości zdrowotne, mąka z białego ryżu nie odbiega od ciemnej mąki ryżowej. Jest bogata w te same minerały, a co najważniejsze, jest lekkostrawna, tym samym polecana w dietach. Składniki: Mąka ryżowa Wartości odżywcze KruKam Mąka ryżowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1532 kJ / 354 kcal * Tłuszcze: 3,2 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g * Węglowodany: 72 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 3,1 g * Sól: 0,03 g * Białko: 7,7 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z amarantusa 500g
nowość

7,99 zł 7,90 zł


KruKam Mąka z amarantusa 500g Nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników słodkich i wytrawnych, racuchów, makaronów, wytwarzania płatków, krakersów oraz jako cenny dodatek do chleba.   W wypiekach, które nie muszą rosnąć można użyć samej mąki amarantusowej. W tych  „rosnących”, jak chleb, trzeba ją zmieszać z inną. Mąka amarantusowa nadaje wypiekom lekko orzechowy smak.  Składniki: Mąka z amarantusa Wartości odżywcze KruKam Mąka z amarantusa 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1622 kJ / 385 kcal * Tłuszcze: 7,5 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g * Węglowodany: 57,5 g * w tym cukry: 2,2 g * Błonnik: 14 g * Sól: 0,01 g * Białko: 15 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Kakao niealkalizowane 500g
nowość

10,99 zł 10,90 zł


KruKam Kakao niealkalizowane 500g Kakao naturalne niealkalizowane o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%. Składniki: Kakao naturalne niealkalizowane proszek Wartości odżywcze KruKam Kakao niealkalizowane 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1246 kJ / 299 kcal * Tłuszcze: 10,05 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g * Węglowodany: 8,5 g * w tym cukry: 0,0 g * Błonnik: 39,8 g * Sól: 0,09 g * Białko: 23,5 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Kakao kruszone 300g
nowość

23,90 zł 21,90 zł


KruKam Kakao kruszone 300g Surowe kakao uzyskuje się z ziaren kakaowca, czyli drzewa rosnącego w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej. Jego pozytywne prozdrowotne właściwości były znane człowiekowi od tysięcy lat. Zyskało ono nawet miano „pokarmu bogów” ze względu na bogactwo cennych składników mineralnych. W Europie znalazło się dzięki Krzysztofowi Kolumbowi.   Co zawiera surowe kakao? Lista korzyści z ziaren kakaowca dla zdrowia jest długa. Największy plus to zawartość ogromnej ilości antyoksydantów. Substancje te chronią komórki organizmu przed wpływem wolnych rodników, które wywołują wiele groźnych dla życia chorób (m.in. nowotwory oraz choroby układu krążenia). Ziarna kakaowca mają dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż czerwone wino i aż trzy razy więcej niżzielona herbata.   Surowe kakao zawiera wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, chrom, cynk czy potas. Jednak ziarna kakaowca to przede wszystkim najbogatsze źródło magnezu. Pierwiastek ten jest bezcenny dla naszego organizmu, a my często cierpimy na jego niedobór. Magnez chroni serce, najważniejszy organ człowieka, oraz poprawia cyrkulację krwi. Ma duży wpływ na nasz umysł – zwiększa jego wydajność oraz łagodzi skutki stresu. Wykazuje również działanie antydepresyjne i naturalnie poprawia samopoczucie. Składniki: kruszone ziarno kakao Wartości odżywcze KruKam Kakao kruszone 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: * * Tłuszcze: * * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: * * Węglowodany: * * w tym cukry: * * Błonnik: * * Sól: * * Białko: * * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka sojowa 1000g
nowość

6,99 zł 6,90 zł


KruKam Mąka sojowa 1000g Mąka sojowa otrzymywana jest ze zmielonych , nieprażonych ziaren soji. Soja to roślina strączkowa która spokrewniona z takimi warzywami jak fasola jaś, groch czy soczewica. Charakteryzuję sie lekko orzechowym smakiem i puszystą konsystencją.   Mąka ta jest bogata w białko roślinne, które z powozdeniem może zastąpić te zwierzęce. Mnogość soli mineralnych sprawia, że jest ona rekomendowana zarówno przez dietetyków jak i kucharzy.Jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi. W porównaniu z białą mąką ma trzykrotnie niższy indeks glikemiczny.  Składniki: Mąka sojowa Wartości odżywcze KruKam Mąka sojowa 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: * * Tłuszcze: 19,94 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,88 g * Węglowodany: 30,16 g * w tym cukry: 7,33 g * Błonnik: 9,3 g * Sól: 0,01 g * Białko: 36,49 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka owsiana 1000g
nowość

7,99 zł 7,90 zł


KruKam Mąka owsiana 1000g Mąka owsiana Składniki: Mąka owsiana Wartości odżywcze KruKam Mąka owsiana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1556 kJ/ 370 kcal * Tłuszcze: 7,9 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g * Węglowodany: 56 g * w tym cukry: 0,5 g * Błonnik: 10,3 g * Sól: 0 g * Białko: 13 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z cieciorki 500g
nowość

7,99 zł 7,90 zł


KruKam Mąka z cieciorki 500g Mąka z cieciorki Składniki: Mąka z cieciorki Wartości odżywcze KruKam Mąka z cieciorki 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1407 kJ/ 336 kcal * Tłuszcze: 6,69 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g * Węglowodany: 57,82 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: 10,8 g * Sól: 0,02 g * Białko: 22,39 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka arachidowa 500g
nowość

6,99 zł 6,90 zł


KruKam Mąka arachidowa 500g Mąka z orzecha arachidowego Składniki: Mąka z orzecha arachidowego Wartości odżywcze KruKam Mąka arachidowa 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2458 kJ/ 587 kcal * Tłuszcze: 49,66 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,72 g * Węglowodany: 21,26 g * w tym cukry: 4,9 g * Błonnik: 8,4 g * Sól: 0,02 g * Białko: 24,35 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka jaglana 1000g
nowość

8,99 zł 8,90 zł


KruKam KruKam Mąka jaglana 1000g Kasza jaglana znana już była w neolicie, na terenach Indii, Chin oraz Afryki. Wzmianki o niej znajdziemy nawet w Starym Testamencie. Mąka jaglana jest doskonała do wypieku ciast, chleba oraz pierogów czy naleśników.   Mąka jaglana powstaje w wyniku zmielenia kaszy jaglanej. Ta z kolei pozyskiwana jest z prosa. Kasza jaglanajako jedyna z kasz działa zasadotwórczo dzięki czemu jest uważana za pożywienie pomocne w profilaktyce nowotworowej. Osoby cierpiące na nawracające zakwaszające organizm infekcje drożdżakowe, również powinny włączyć produkty jaglane do swojej diety. Zawarta w prosie lecytyna wpływa korzystnie na pamięć i reguluje poziom cholesterolu we krwi. Ze względu na właściwości oczyszczające produkty jaglane są szczególnie polecane przy detoksykacji organizmu. Składniki: Mąka jaglana Wartości odżywcze KruKam Mąka jaglana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/ 346 kcal * Tłuszcze: 2,9 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Sól: 0,01 g * Białko: 10,5 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z orzechów włoskich 500g
nowość

15,99 zł 13,90 zł


KruKam Mąka z orzechów włoskich 500g Mąka z orzechów włoskich Składniki: Mąka z orzechów włoskich Wartości odżywcze KruKam Mąka z orzechów włoskich 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2699 kJ/ 645 kcal * Tłuszcze: 60,3 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,56 g * Węglowodany: 18 g * w tym cukry: 2,2 g * Błonnik: 6,5 g * Sól: 0,01 g * Białko: 16 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z orzechów laskowych 500g
nowość

13,99 zł 13,90 zł


KruKam Mąka z orzechów laskowych 500g Mąka z orzecha laskowego. Składniki: Mąka z orzecha laskowego Wartości odżywcze KruKam Mąka z orzechów laskowych 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2750 kJ/ 666 kcal * Tłuszcze: 63 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,51 g * Węglowodany: 6 g * w tym cukry: 1,2 g * Błonnik: 8,9 g * Sól: 0,005 g * Białko: 14,4 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu Bee Strong Baton z pierzgą 35g
nowość

4,99 zł 3,90 zł


Bee Strong Baton z pierzgą 35g Baton oparty jest na bazie zmielonych daktyli i ziaren słonecznika z dodatkiem dużej ilości pyłku pszczelego z Miodów Bieszczadzkich. Bez środków konserwujących, bez dodatków cukrów, tylko naturalne składniki. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. 100% naturalnych składników. Właściwości: Kilka słów o właściwościach pierzgi pszczelej i pyłku pszczelego:   - wspomagają zwiększenie odporności organizmu, poprzez zawarte w nich liczne mikro i makroelementy (zawierają: mikroelementy: magnez, żelazo, nikiel, cynk, selen, miedź, kobalt, chrom, bogactwo witamin: A, z grupy B, C, PP, E, D, K, makroelementy: potas, wapń, sód, fosfor, siarka, chlor) - mogą być pomocne w leczeniu anemii (zwiększają liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza) oraz złej kondycji organizmu wywołanej innymi chorobami lub lekami – pomocne są np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego (prostaty) oraz leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego, astmy itp. - ułatwiają regenerację organizmu po operacjach i przebytych zawałach - wzmacniają układ nerwowy, a tym wspomagają leczenie depresji - stosowane są w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby - korzystnie wpływają na układ pokarmowy – szczególnie przy wrzodach, są pomocne w leczeniu biegunek i zaparć - regulują przemianę materii - zapobiegają infekcjom, zaspokajają zapotrzebowania na witaminy, - mają działanie antybakteryjne. Przeciwskazania: U osób, które są uczulone na pyłki roślinne, po jego spożyciu mogą wystąpić reakcje alergiczne. Może być to zaczerwienienie spojówek, pokrzywki, zaburzenia układu pokarmowego takie jak wzdęcia, bóle brzucha, nudności, zgaga oraz obrzęki. Skadniki: 50% zmielone suszone daktyle, 24% zmielone nasiona słonecznika, 26% zmielona pierzga pszczela Wyprodukowano w Polsce Suszone daktyle spoza: UE Pyłek pszczeli: Polska Nasiona słonecznika: UE Pierzga pszczela: Polska Wartości odżywcze Bee Strong Baton z pierzgą 35g Wartość odżywcza w 100 g w 35 g (1 poracja) Wartość energetyczna 1544 kJ / 369 kcal 540 kJ / 129 kcal Tłuszcz 12,4 g 4,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,08 g 0,37 g Węglowodany 60,5 g 21,2 g - w tym cukry 32,1 g 11,2 g Błonnik 6,2 g 2,1 g Sól 0,01 g 0,0 g Białko 6,4 g 2,2 g  
Zdjęcie produktu Bee Strong Baton z pierzgą i pyłkiem pszczelim 35g
nowość

3,99 zł 3,90 zł


Bee Strong Baton z pierzgą i pyłkiem pszczelim 35g Baton oparty jest na bazie zmielonych daktyli i ziaren słonecznika z dodatkiem dużej ilości pyłku pszczelego z Miodów Bieszczadzkich. Bez środków konserwujących, bez dodatków cukrów, tylko naturalne składniki. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. 100% naturalnych składników. Właściwości: Kilka słów o właściwościach pierzgi pszczelej i pyłku pszczelego:   - wspomagają zwiększenie odporności organizmu, poprzez zawarte w nich liczne mikro i makroelementy (zawierają: mikroelementy: magnez, żelazo, nikiel, cynk, selen, miedź, kobalt, chrom, bogactwo witamin: A, z grupy B, C, PP, E, D, K, makroelementy: potas, wapń, sód, fosfor, siarka, chlor) - mogą być pomocne w leczeniu anemii (zwiększają liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza) oraz złej kondycji organizmu wywołanej innymi chorobami lub lekami – pomocne są np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego (prostaty) oraz leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego, astmy itp. - ułatwiają regenerację organizmu po operacjach i przebytych zawałach - wzmacniają układ nerwowy, a tym wspomagają leczenie depresji - stosowane są w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby - korzystnie wpływają na układ pokarmowy – szczególnie przy wrzodach, są pomocne w leczeniu biegunek i zaparć - regulują przemianę materii - zapobiegają infekcjom, zaspokajają zapotrzebowania na witaminy, - mają działanie antybakteryjne. Przeciwskazania: U osób, które są uczulone na pyłki roślinne, po jego spożyciu mogą wystąpić reakcje alergiczne. Może być to zaczerwienienie spojówek, pokrzywki, zaburzenia układu pokarmowego takie jak wzdęcia, bóle brzucha, nudności, zgaga oraz obrzęki. Skadniki: 46% zmielone suszone daktyle, 26% pylek pszczeli, 22% zmielone nasiona słonecznika, 9% zmielona pierzga pszczela Wyprodukowano w Polsce Suszone daktyle spoza: UE Pyłek pszczeli: Polska Nasiona słonecznika: UE Pierzga pszczela: Polska Wartości odżywcze Bee Strong Baton z pierzgą i pyłkiem pszczelim 35g Wartość odżywcza w 100 g w 35 g (1 poracja) Wartość energetyczna 149 kJ / 348 kcal 510 kJ / 122 kcal Tłuszcz 12,3 g 4,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,99 g 0,34 g Węglowodany 53,5 g 18,7 g - w tym cukry 29,5 g 10,3 g Błonnik 7,1 g 2,5 g Sól 0,01 g 0,0 g Białko 10,4 g 3,6 g  
Zdjęcie produktu Bee Strong Baton z pyłkiem pszczelim 35g
nowość

3,99 zł 3,90 zł


Bee Strong Baton z pyłkiem pszczelim 35g Baton oparty jest na bazie zmielonych daktyli i ziaren słonecznika z dodatkiem dużej ilości pyłku pszczelego z Miodów Bieszczadzkich. Bez środków konserwujących, bez dodatków cukrów, tylko naturalne składniki. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. 100% naturalnych składników. Właściwości pyłku: Pyłek pszczeli cechuje wiele cennych dla organizmu właściwości. Ze względu na dużą zawartość białka, spożywanie pyłku kwiatowego polecane jest w niedoborach białka czy dla sportowców. Co ciekawe zidentyfikowano w nim aż 250 różnych związków - stanowi bogate źródło witamin – przede wszystkim witaminy E, witamin z grupy B, witaminy C i beta-karotenu. Znajdziemy w nim także bardzo dużo minerałów, zwłaszcza fosforu i potasu, ale i wapnia, magnezu, sodu, żelaza, manganu, cynku i miedzi.   Pyłek kwiatowy – co to jest? Pyłek kwiatowy (pyłek pszczeli) to pyłek, który został zebrany przez pszczoły, ale nie został całkowicie przetworzony przez pożyteczne owady. Pyłek kwiatowy zbierany jest przez pszczoły w celu nakarmienia młodych owadów i trafia do ula pod postacią maleńkich kuleczek. Jedna taka kuleczka to ponad 100 tysięcy mikro ziaren pyłków różnych kwiatów – w zależności od tego, na jakich terenach latają pszczoły. Pozyskiwanie pyłku kwiatowego możliwe jest poprzez instalację u wlotu ula zabezpieczenia, które pozwala odebrać pszczołom część zebranego pyłku.   Cenny skład pyłku pszczelego Nieocenione wartości odżywcze pyłku pszczelego wynikają z bardzo bogatego składu chemicznego, gdyż zidentyfikowano w nim ponad 250 różnych związków. Znajdują się w nim cukry proste (fruktoza, glukoza), kwasy tłuszczowe, ponad 30 aminokwasów (ich zawartość w pyłku sięga nawet 12%!) oraz składniki mineralne, takie jak potas, fosfor, wapń, magnez, sód, żelazo i cyn. Pyłek kwiatowy jest też źródłem wielu witamin. Wśród nich najważniejszymi są: A, B1, B2, B3, E, C, PP i D.   Wartości zdrowotne pyłku pszczelego Badania przeprowadzone nad pszczelim pyłkiem kwiatowym potwierdziły jego korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Stanowi on bardzo cenną odżywkę dla organizmu człowieka.   Przeciwskazania: U osób, które są uczulone na pyłki roślinne, po jego spożyciu mogą wystąpić reakcje alergiczne. Może być to zaczerwienienie spojówek, pokrzywki, zaburzenia układu pokarmowego takie jak wzdęcia, bóle brzucha, nudności, zgaga oraz obrzęki. Skadniki: 50% zmielone suszone daktyle, 26% pylek pszczeli, 24% zmielone nasiona słonecznika Wyprodukowano w Polsce Suszone daktyle spoza: UE Pyłek pszczeli: Polska Nasiona słonecznika: UE Wartości odżywcze Bee Strong Baton z pyłkiem pszczeli 35g Wartość odżywcza w 100 g w 35 g (1 poracja) Wartość energetyczna 149 kJ / 348 kcal 510 kJ / 122 kcal Tłuszcz 13,5 g 4,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,08 g 0,37 g Węglowodany 51,7 g 18,1 g - w tym cukry 32,1 g 11,2 g Błonnik 7,8 g 2,7 g g Sól 0,01 g 0,0 g Białko 11,5 g 4 g  
Zdjęcie produktu KruKam Masło klarowane ghee 300ml
nowość

16,99 zł 16,90 zł


KruKam Masło klarowane ghee 300ml Ghee masło klarowane to idealny produkt do smażenia. Masło klarowane wytwarza się poprzez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin oraz osadów (klarowanie). Ghee ma wiele zalet – przede wszystkim charakteryzuje się długim okresem przydatności do spożycia. Proces klarowania usuwa z masła białko oraz inne substancje, pozostawiając sam tłuszcz zwierzęcy. Ghee charakteryzuje się wysoką temperaturą dymienia (ok. 250°C), w związku z tym doskonale nadaje się do długotrwałego smażenia. Ghee Masło klarowane • idealne do smażenia • bezwodny tłuszcz mleczny Składniki: 100% tłuszcz mleczny Wartości odżywcze KruKam Masło klarowane ghee 300ml Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 3693kJ / 898kcal * Tłuszcz: 99,8g * w tym tłuszcze nasycone: 65g * Węglowodany: 0,1g * w tym cukry: 0,1g * Błonnik: 0g * Białko: 0,1g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka