KATEGORIE [rozwiń]

Przyprawy i dodatki

Zdjęcie produktu NatVita Złote mleko bio 100g

16,90 zł 14,90 zł


NatVita Bio Złote Mleko 100g Złote mleko dzięki bogactwu przeciwutleniaczy wspiera prawidłowy stan zdrowia. Zawarty w składzie korzeń żeń szenia indyjskiego - ashwagandha wspiera witalność, a imbir i kurkuma poprawiają między innymi trawienie i łagodzą objawy niestrawności.   Dzięki pieprzowi kurkuma zostaje przyswojona w o wiele większym stopniu co daje lepsze efekty. Połączenie wszystkich składników pochodzących z upraw ekologicznych pozytywnie wpływa na układ krwionośny, odpowiedni poziom cukru we krwi, pamięć oraz koncentrację. Sposób użycia: 2 gramy (około jednej łyżeczki) proszku wymieszać w szklance, miseczce, talerzu bio mleka, napoju mlecznego lub jogurtu pitnego. Stosować 1-2 razy dziennie. Skład: Bio kurkuma (Curcuma L.), Bio cukier kokosowy (Cocos nucifera L.), Bio kakao (Theobroma cacao), Bio cynamon (Cinnamomum ceylanicum),  Bio imbir (Zingiber officinale roscoe), Bio ashwagandha (Withania somnifera), Bio pieprz czarny (Piper nigrum), mielone. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Zdjęcie produktu NatVita Białko bio z dyni 150g

11,90 zł 9,90 zł


NatVita Bio Białko z Dyni 150g Białko z dyni (59 % białka) to produkt wysokobiałkowy w formie proszku, który dodatkowo zachowuje wszelkie dobroczynne właściwości. Proteiny zawarte w białku z dyni są doskonałym rozwiązaniem dla sportowców (siłownia) oraz wszystkich osób prowadzących aktywny tryb życia. Sposób użycia: jako dodatek do musli, mleka kokosowego lub soku. Skład: 100 % Bio białko z dyni. Bio - certyfikowane produkty ekologiczne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.   Wartości odżywcze NatVita Bio Białko z Dyni 150g Produkt zawiera 100g produktu % RWS Wartość energetyczna 1675 kJ / 400 kcal 20% Tłuszcz 14,7 g 21% - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g 13% Węglowodany 2,7 g 1,04% - w tym cukry 1,6 g 1,78% Białko 59,2 g 118,4% Błonnik 9,9 g * Sól 1 g 16,67% % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Zdjęcie produktu NatVita Płatki drożdżowe nieaktywne 130g

13,00 zł 11,90 zł


NatVita Płatki Drożdżowe nieaktywne 130g Bio białko Mix to produkt wysokobiałkowy pozyskany wyłącznie z roślin o wysokiej 70% zawartości protein pochodzących z nasion konopi, żółtego grochu oraz brązowego ryżu. Mix takich białek jest doskonałym rozwiązaniem dla sportowców, osób prowadzących aktywny tryb życia, borykających się z alergią serwatkę lub osób unikających spożywania białek pochodzenia zwierzęcego. Produkt odpowiedni dla Wegan.  Sposób użycia: Propozycja spożycia: jako dodatek do sałatek, kanapek, zagęszczacz do sosów, past, zup itp. Skład: 100 % płatki drożdżowe (Saccharomyces cerevisiae) nieaktywne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.   Wartości odżywcze NatVita Płatki Drożdżowe nieaktywne 130g Produkt zawiera 100g produktu % RWS Wartość energetyczna 1440 kJ / 344 kcal 17,6% Tłuszcz 4 g 5,71% - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 3,5% Węglowodany 36,9 g 14,19% - w tym cukry 12,4 g 13,78% Białko 51 g 102% % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Zdjęcie produktu NatVita Białkowy mix bio konopia, groch, ryż 120g

16,90 zł 14,90 zł


NatVita Białkowy Mix Bio konopia, groch, ryż 120g Bio białko Mix to produkt wysokobiałkowy pozyskany wyłącznie z roślin o wysokiej 70% zawartości protein pochodzących z nasion konopi, żółtego grochu oraz brązowego ryżu. Mix takich białek jest doskonałym rozwiązaniem dla sportowców, osób prowadzących aktywny tryb życia, borykających się z alergią serwatkę lub osób unikających spożywania białek pochodzenia zwierzęcego. Produkt odpowiedni dla Wegan.  Sposób użycia: jako dodatek w celu wzbogacenia produktu płynnego w proteiny pochodzenia roślinnego np.: do wody, musli, mleka kokosowego lub soku. Skład: 100 % Bio białko z: konopi, grochu, ryżu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.   Wartości odżywcze NatVita Białkowy Mix Bio konopia, groch, ryż 120g Produkt zawiera 100g produktu % RWS Wartość energetyczna 1454 kJ / 345 kcal 17,3% Tłuszcz 5.4 g 7,7% - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 4,5% Węglowodany 6,6 g 2,5% Błonnik 9,3 g * Białko 70,6 g 141,2% % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Zdjęcie produktu Flos Czarnuszka nasiona 50g

6,00 zł 4,90 zł


Flos Czarnuszka nasiona 50g Nasiona czarnuszki stanowią przyprawę o smaku podobnym do pieprzu, natomiast o zapachu podobnym do gałki muszkatołowej. czarnuszka nie drażni błony sluzowej żołądka i dlatego wykorzystywana jest jako namiastka pieprzu przez osoby o wrażliwym żołądku. Sposób użycia: Do poprawiania smaku i aromatyzowania potraw warzywno-mięsnych oraz wszelkich rodzajów pieczywa. Składniki: Całe nasiona czarnuszki siewnej - 100%.      
Zdjęcie produktu KTC Masło klarowane Ghee 500g

32,75 zł 27,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KTC Masło klarowane Ghee 500g Ghee to klarowne masło, które zawiera 99,8% tłuszczu z mleka krowiego. Jest to główny składnik kuchni indyjskiej. Metodę klarowania masła wynaleziono tam ponad 4 tys. lat temu – Hindusi do dziś wierzą, że jest to „boski dar” i nazywają go „najdoskonalszym tłuszczem świata”. Wytwarzane przez gotowanie masła na małym ogniu i usuwanie (klarowanie) pojawiających się na jego powierzchni szumowin oraz osadów na dnie. Charakteryzuje je złocista barwa, lekko orzechowy aromat i delikatny posmak podkreślający walory potraw. Ma długi okres przydatności do spożycia i może być przechowywane w temperaturze pokojowej. W kuchni używają go praktycznie do wszystkiego. Może być używane w zasadzie do przyrządzenia każdej potrawy wymagającej użycia tłuszczu. Masło klarowne jest idealne do smażenia w głębokim tłuszczu, gdyż nie pali się aż do osiągnięcia temperatury 250°C. Dzięki temu doskonale nadaje się do smażenia i frytowania. Masło takie jest delikatniejsze i lepiej podkreśla smak potraw oraz tworzy ładną glazurę na potrawach. Ma zapach prawdziwego masła. Sklarowane masło jest prawie czystym tłuszczem i nie zawiera wielu alergenów obecnych w innych produktach mlecznych jak kazeina i laktoza, co czyni je dobrze tolerowanym przez osoby wrażliwe na mleko krowie. Masło krystalizuje się w temperaturze pokojowej. W 100 gramach zawiera się 99,5 g tłuszczu , w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe do 29 procent i 4,6 procent wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Reszta składa się z cholesterolu (278 mg), wody (100 mg), rozpuszczalnych w tłuszczach witamin (witamina A 0,93 mg, witamina D 1,6 mikrogramów, witamina E 2,4 mg) i α-karoten (0,53 mg). Zastosowanie: -duszenie, -pieczenie, -dodatek do potraw, -do zup, -do kanapki WŁAŚCIWOŚCI: • Trawi się łatwiej niż tradycyjne masło i oleje roślinne • Działa przeciwzapalnie • Przywraca równowagę w organizmie – lekarze ajurwedyjscy (hindusi) używają do wszystkiego – od odmładzania skóry po regulowanie gospodarki hormonalnej. • Zwiększa elastyczność tkanki łącznej • Dodaje wigoru –wspomaga system immunologiczny. • Wspomaga trawienie i przyspiesza metabolizm. Trawienie wspomaga masło klarowane równoważy nadmiar kwasów żołądkowych, a przez to odtwarza śluz na ścianach żołądka. • Wspomaga przyswajanie witamin A,D,E,K rozpuszczalnych w tłuszczach • Lekkie oparzenia: Podobnie jak aloes, ghee pomaga w gojeniu się ran zarówno po oparzeniach, jak i innych, jeśli zostanie nałożone szybko na uszkodzony obszar skóry • Poprawia uczenie się, zapamiętywanie i przypominanie. • Posiada właściwości lecznicze przy chorobie wrzodowej, przy zaparciach, chorobach skóry i oczu • Ma właściwości wygładzające skórę • Jest bogate w antyoksydanty • Ma właściwości antywirusowe • Obniża też poziom cholesterolu. Masło klarowane sprawia, że potrawy są lepiej przyswajalne, wzmacnia ich smak, a podczas duszenia zachowuje witaminy zawarte w pożywieniu. Masło to poprawia również wzrok i studzi nadmierną ciepłotę, jest ponadto naturalnym środkiem zwalczającym wolne rodniki i w ten sposób chroni komórki. Tradycyjna medycyna ajurwedyjska podaje natomiast, że jedzenie ghee przywraca potencję i aktywność seksualną, usprawnia proces gojenia się ran oraz zwiększa koncentrację. Sposób przechowywania: w temperaturze pokojowej wynosi około 9, a w chłodziarce nawet 15 miesięcy. Najlepiej gdy jest zamknięte w szczelnym pojemniku, gdyż spowalnia to proces utleniania.  
Zdjęcie produktu KTC Mleko kokosowe 400ml

9,90 zł 5,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KTC Mleko kokosowe 400ml Oryginalne mleko kokosowe, pyszne, lekkostrawne i odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy! Sterylizowane mleko kokosowe doskonałe jako napój lub dodatek do potraw. Odpowiednie także dla osób z alergią pokarmową także na soję czy orzechy i migdały, nietolerancją laktozy, celiakią, wegetarian i wegan Dodatkowe informacje: Jako dodatek do potraw curry, sosów, deserów i napojów. Świetnie zastępuje mleko krowie. Mleko kokosowe jest dziś jednym z najbardziej popularnych składników w kuchni ajurwedyjskiej i azjatyckiej. Jest idealnym składnikiem, który nadaje delikatny kokosowy smak wszelkiego rodzaju potrawom - zarówno słodkim jak i słonym czy pikantnym. Doskonałe także do bezpośredniego spożycia. Warto wiedzieć, że oprócz walorów czysto smakowych mleko kokosowe to także bogate źródło aminokwasów oraz witaminy C. Zawiera dobrze przyswajalne białko oraz kwas foliowy, magnez, potas i żelazo. Do użytku wewnętrznego, czyli do spożycia mleko kokosowe tradycyjnie polecane jest przy takich dolegliwościach jak niedomaganie wątroby, słabe trawienie, spowolniona lub nieregularna praca jelit, podwyższony poziom cholesterolu. Składniki: mleko kokosowe, guma guar i woda  
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Bestsellery

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka