Dobre Książki

Olejki kosmetyczne

Nacomi Olej Słodkie migdały z dozownikiem 50ml

21,80 zł 19,90 zł


Nacomi Olej Słodkie migdały z dozownikiem 50ml Olej ze słodkich migdałów wygładza skórę. Olej pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego. Zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E. Olej jest bardzo dobrym emolientem. Dzięki temu wygładza skórę. Zapobiega powstawaniu rozstępów oraz łagodzi już powstałe a nawet przy dłuższym stosowaniu je likwiduje. Jest delikatnym olejem, więc może być stosowany nawet u dzieci do pielęgnacji ciała. Nawilża skórę. Dzięki zawartości witaminy E ma działanie również przeciwzmarszczkowe. Nadaje młody wygląd skórze. Wzmacnia naturalna barierę ochronna skóry. Sposób użycia: Niewielką ilość oleju rozsmarować w dłoniach i nakładać na skórę twarzy i ciała. Zastosowanie na włosy: - jako maseczkę: wcierać w skórę i we włosy, następnie zmyć szamponem, - jako tarczę ochronną przed słońcem, piaskiem, wiatrem czy chlorem - wystarczy posmarować nim końcówki włosów. Skład: 100% olej ze słodkich migdałów
Nacomi Olej Jojoba 30ml

22,20 zł 19,90 zł


Nacomi Olej Jojoba 30ml Olej jojoba może być stosowany do każdego rodzaju skóry, a szczególnie do skóry trudnej w pielęgnacji. Jego odmienny skład w porównaniu do innych olejów czyni jego właściwości wyjątkowymi. Natłuszcza, zmiękcza i nawilża skórę suchą, jednocześnie reguluje wydzielanie sebum skóry tłustej, wspomaga leczenie trądziku. Jojoba charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą. Dzięki wysokiemu powinowactwu do ludzkiej skóry, łatwo jest wchłaniany przez skórę i włosy. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Ma przyjemny, lekko słodki zapach. Jest bogaty w fitosterole, witaminę A, E i F. Sposób użycia: Niewielką ilość oleju rozsmarować w dłoniach i nakładać na skórę twarzy i ciała. Skład: 100% olej z jojoba
Nacomi Olej Inca Inchi 30ml

23,20 zł 22,04 zł


Nacomi Olej Inca Inchi 30ml Olej Inca Inchi w porównaniu z innymi olejami wyróżnia się się jedną z największych zawartości Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Jego kosmetyczne właściwości to przed wszystkim naprawa uszkodzonych tkanek skóry, zwiększenie elastyczności i pobudzenie odbudowy kolagenu skóry. Jest to jeden z najlepszych regeneratorów skórnych. Przyczynia się do zmniejszenia rozwarstwienia tkanki skórnej poprzez zwiększenie mikrokrążenia krwi. Mimo tworzenia warstwy lipidowej na skórze nie pozostawia śladów i połysku. Sposób użycia: Niewielką ilość olejku rozsmarować w dłoniach i nakładać na skórę twarzy i ciała. Skład: 100% Olej Inca Inchi
Nacomi Olej z Nasion Konopi indyjskiej 30ml

14,30 zł 13,58 zł


Nacomi Olej z Nasion Konopi indyjskiej 30ml Olej z nasion konopi indyjskiej to olej zimnotłoczony, nierafinowany. Pochodzi z ekologicznych upraw w Kanadzie. Jest pozyskiwany z nasion konopi indyjskiej. W 75% składa się on z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ma w składzie także przeciwutleniacze, proteiny, aminokwasy, karoten, fitosterole, fosfolipidy, minerały oraz witaminy – A, D, E oraz K. Olej poprawia ogólny stan skóry, widocznie zmniejsza pory oraz blizny, a także nawilża i regeneruje skórę. Dodatkowo zmniejsza przebarwienia skóry i wyrównuje koloryt, wspomaga walkę z trądzikiem oraz buduje warstwą ochronną i uelastycznia skórę. Sposób użycia : Z powodzeniem możemy stosować go na całe ciało, do olejowania włosów, na twarz i paznokcie. Olej z konopii indyjskiej nie zatyka porów. Jeśli chcemy by sprezentował nam jeszcze więcej swoich dobroczynnych właściwości, możemy wetrzeć go w rozgrzane po kąpieli ciało, a dzięki temu wszystkie drogocenne składniki zostaną jeszcze lepiej wchłonięte w skórę. Można również dodać odrobinę oleju do ulubionego kremu lub odżywki. Skład: 100% Cannabis Sativa Seed Oil
Nacomi Olej Rokitnikowy 30ml

20,50 zł 19,48 zł


Olej Rokitnikowy 30ml Tłoczony na zimno z owoców krzewu rokitnika zwyczajnego olej o intensywnym pomarańczowo-czerwonym kolorze i charakterystycznym zapachu. Barwa i zapach wynika z wysokiej zawartości wit. A. Dodatkowo olej ten zawiera wysoką dawkę wit. E, minerałów oraz flawonoidów i jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego. Skład: Olej rokitnikowy zawiera: • Karotenoidy , które odpowiadają za działanie regeneracyjne, przeciwzmarszczkowe oraz antyoksydacyjne. Poprawia koloryt i chroni przed promieniowanie słonecznym. • kwas tłuszczowy- Omega-7, wpływa on na proces regeneracji naskórka oraz gojenia się ran. Ma on bardzo dużo dobroczynnych właściwości. Można go używać dosłownie na wszystko- twarz, ciało. włosy, paznokcie, stopy. • Dodawany do szamponów i odżywek- regeneruje strukturę włosa, elastyczność i sprawia, że włosy stają sie błyszczące. • Pomaga leczeniu łupieżu i przy wypadaniu włosów • wykorzystywany do kosmetyków do opalania i samoopalaczy, ponieważ wyrównuje koloryt skóry i nadaje złocisty odcień. • pomaga w leczeniu oparzeń, odmrożeń, odleżyn, trudno gojących się ran, egzem, stanów zapalnych skóry. • ma działanie przeciwzmarszczkowe i nawilżające. • dobrze wchłania się w skórę, bez uczucia tłustości. Jak używać Ze względu na swoją intensywną barwę, zaleca się stosowanie oleju punktowo na wypryski lub jako dodatek do kremów czy odżywek.
KTC Olej palmowy nierafinowany 500ml

19,90 zł 17,90 zł


KTC Olej palmowy nierafinowany 500ml Olej palmowy, podobnie jak kokosowy, jest jednym z najpopularniejszych olejów roślinnych na świecie. Olej palmowy wyciskany z pestek owocu drzewa Elaeis Guineensis, czyli olejowca gwinejskiego, ma barwę pomarańczową, z powodu wysokiej zawartości karotenu. Zawiera głównie kwas laurynowy( pomaga leczyć trądzik, łysienie oraz zwalcza wirusy) kwas olejowy (zmiękcza i nawilża), mirystynowy (działanie odpornościowe) i kwas stearynowy. Olej palmowy jako środek pielęgnacyjny Niesamowicie nawilża całe ciało, skórę rąk, pękających stóp i innych suchych części ciała. W medycynie olej palmowy jest stosowany na rany w celu szybszego ich gojenia, ponieważ posiada właściwości przeciwbakteryjne. Posmarowana olejem palmowym zdrowa skóra odwdzięcza się tym, że staje się ona gładka, a po każdym następnym smarowaniu gładkość ta się potęguje. Olej przeznaczony jest dla skóry dojrzałej i problematycznej: uszkodzonej przez słońce, skłonnej do podrażnień, uczuleń, stanów zapalnych. Idealny na atopowe zmiany skórne, można stosować na rany, ponieważ je goi, pozwala szybko pozbyć się wyprysków. Wzmacnia, odżywia włosy Pomaga pielęgnować suche włosy. Intensywnie je nawilża, odżywia. Sprawia, że po zastosowaniu zaczynają odzyskiwać swoją sprężystość. Zapobiega ich wypadaniu i przedwczesnemu siwieniu. Likwiduje łupież, zapobiega jego nawrotom. Odżywia włosy od cebulek aż po końce. Doskonały również do masażu ciała. Nawilża skórę pozostawiając subtelny zapach. Wykazuje właściwości antyseptyczne, antybakteryjne. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym Olej palmowy do masażu Masaż z zastosowaniem tego oleju przynosi skórze wiele wspaniałych korzyści pielęgnacyjno-relaksujących oraz znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Właściwości: Właściwości kosmetyczne: "chłodzące" uspokajające nawilżające wygładzające odżywcze przeciwzapalnie przeciwobrzękowe łagodzące tonizujące przyśpiesza regenerację tkanek Olej palmowy jest znany z powodu zastosowania do produkcji luksusowych mydeł. Zawiera między innymi: - Wysoki wskaźnik witaminy E, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwstarzeniowe. Swój kolor zawdzięcza wysokiej zawartości betakarotenu. - Retinol (witamina A), który to jest odpowiedzialny za pobudzenie procesów regeneracyjnych w komórkach, odnawia je. - Fitosterole, które to regenerują naskórek, zabezpieczają go przed nadmierną utratą wody. Działają przeciwzapalnie i kojąco. Olej palmowy nadaje się również do spożycia - można używać go w kuchni do smażenia i pieczenia. Nie zawiera cholesterolu. Jest on odporny na utlenianie i działanie wysokich temperatur. Nie straci swoich właściwości nawet przy długim okresie przechowywania. Zaleca się jego spożycie w przypadku niedoborów witaminy A. Jest najbardziej znaczącym źródłem dwóch wyjątkowo silnych zwalczających raka składników – tokotrienoli i gamma-karotenu – co czyni go tym samym potężnym, zwalczającym raka produktem spożywczym. Właściwości lecznicze: pomaga obniżyć stężenie cholesterolu zmniejsza ryzyko zachorowań na raka wykazuje działanie anty zakrzepowe, dzięki czemu chroni przed zawałami serca zapobiega arteriosklerozie i zawałom serca opóźnia proces starzenia się organizmu. jest źródłem witaminy A i E wykazuje działanie antyoksydacyjne Doskonale nadaje się do przygotowywania ryżu, ziemniaków, duszonej cebuli, sadzonych jajek oraz sosu moambe. W połączeniu ze szpinakiem skutecznie chroni wzrok. Olej palmowy nie pieni się, więc nie potrzebuje tych chemicznych dodatków. Można w nim przyrządzać frytki, rożki, pączki i inne pokarmy smażone na głębokim tłuszczu. W przeciwieństwie do olejów uwodornionych, olej palmowy nie pozostawia tłustego posmaku w ustach. Prócz tego znajduje zastosowanie jako dodatek do zup, warzyw i makaronów lub baza dressingów do sałatek. Możesz go nawet użyć do smarowania chleba lub tostów. Uwaga: Przy nałożeniu zbyt dużej ilości może zabarwić skórę, jednak kolor jest zmywalny. Dlatego należy go nakładać w niewielkich ilościach, by kontrolować ewentualne pojawienie się zabarwienia. Skład: 100% czysty, nierafinowany olej palmowy W temperaturze pokojowej ma postać gęstego, miękkiego masła o neutralnym, lekkim zapachu. Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Olej neem organic 45g

12,38 zł 9,90 zł


Olej neem organic 45g Neem zawiera dużą ilość przeciwutleniaczy, które chronią skórę przed przedwczesnym starzeniem. Zawiera karotenoidy - silne przeciwutleniacze które chronią skórę przed wolnymi rodnikami. Nierafinowany olej neem jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy, które są łatwo wchłaniane przez skórę, dzięki czemu ją odmładzają i poprawia jej elastyczność. Regularnego stosowanie neem wygładza również zmarszczki, drobne linie i zwalcza oznaki starzenia się skóry. Pomaga w walce z trądzikiem: Olej Neem jest idealny do cery trądzikowej, ponieważ usuwa bakterie i zanieczyszczenia które mogą powodować powstawanie wyprysków. Olej z miodly indyjskiej zawiera substancję usuwającą bakterie które powodują powstawanie wyprysków na skórze, zmniejsza także zaczerwienienie skóry i łagodzi stany zapalne. Kwasów tłuszczowe zawarte w neem chronią skórę i pomagają w leczeniu blizn, które występują z powodu trądziku i nie jest zatyka porów. Stosowany jest jako maseczka oczyszczająca na twarz w celu usunięcia zanieczyszczeń z zamkniętych porów skóry. Łagodzi objawy atopowego zapalenia skóry: Atopowe zapalenie skóry wywołuje genetycznie uwarunkowana, nieprawidłowa reakcja układu odpornościowego. Olej Neem pomaga złagodzić objawy atopowego zapalenia skóry. Wysoka zawartość witaminy E i kwasów tłuszczowych, które szybko wnikają w zewnętrzną warstwę skóry, pomagają przywrócić barierę ochronną i zapobiega utracie wilgoci. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia skóry. Nimbidn i jego związki zawarte w oleju neem łagodzą zaczerwienienie i obrzęk skóry oraz pomagają w leczeniu suchej i uszkodzonej skóry, a dzięki właściwością antyseptycznym pomaga walczyć z infekcjami. Skład (INCI):  Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Olej macadamia nierafinowany 50ml

21,13 zł 16,90 zł


Olej macadamia nierafinowany 50ml Olej makadamia chroni komórki skóry przed zniszczeniem (działaniem wolnych rodników czyli utlenianiem). Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, opóźniając proces odwadniania się skóry. Na słońce i po opalaniu! Ponadto doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, zapewnia elastyczność skórze, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia po opalaniu.Tak tak, chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych!! Więc jest idealny na lato!! Olej makadamia jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej. Walcz z cellulitem! Olej ten znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitis. Należy wcierać olej (najlepiej w połączeniu z olejkami eterycznymi) w miejsca, gdzie jest go najwięcej. Skład (INCI): Macadania terifolia Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej z czarnego kminku czarnuszki nierafinowany 50ml

24,88 zł 19,90 zł


Olej z czarnego kminku nierafinowany 50ml Olej może być stosowany do pielęgnacji i masażu . Można go łączyć z innymi kosmetykami lub stosować go samemu. Zastosowanie: Poprawia stan zdrowia skóry i korzystnie wpływa na jej wygląd. Działa anytwirusowo, antyseptycznie, przeciwgrzybicznie i antybakteryjnie oraz hamuje nadmierną odpowiedź immunologiczną (astma, świerzbiączka, alergie) Wykazuje działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne, chroni przed wolnymi rodnikami. Bierze udział w tworzeniu nowych, prawidłowych komórek organizmu (błony śluzowe, ściany naczyń krwionośnych, gojenie ran, skóra, regeneracja organów). Czarny kmin był i jest nazywany złotem faraonów i pochodzi z Egiptu. Z jego nasion otrzymuje się olej, który obok nienasyconych kwasów tłuszczowych zawiera też olejki eteryczne poprawiające samopoczucie, te olejki świetnie wpływają na uspokojenie nerwów. Głównym składnikiem oleju są nienasycone niezbędne kwasy tłuszczowe. Są one niezastąpionym budulcem naszego organizmu i odgrywają niezwykle ważną rolę przy wytwarzaniu tak zwanych prostaglandyn. Prostaglandyny są to substancje podobne do hormonów, które sterują wieloma podstawowymi funkcjami organizmu. Między innym regulują one wzrost i powstawanie komórek. Niezbędne kwasy tłuszczowe, zwane czasami też wielokrotnie nienasyconymi kwasami tłuszczowymi mogą mieć też nadzwyczaj dobry wpływ na nasz system immunologiczny. Kminek zbierany jest w porannych porach przed wschodem słońca, a to dlatego żeby uniknąć porannej rosy, mgieł i wilgoci. Pozyskuje się go przez mielenie czarnych nasion a następnie następuje poddawanie ich delikatnemu wytłaczaniu na zimno. To sprawia, że olej odznacza się niezwykle wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych aż do 84%! Skład (INCI): Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej jojoba nierafinowany 50ml

24,88 zł 19,90 zł


Olej jojoba golden nierafinowany 50ml Olej jojoba to płynny wosk pochodzący z nasion owoców simondsji kalifornijskiej, występującej w południowo-zachodnich regionach Ameryki Północnej. Jego główny walor to łatwość przenikania przez wierzchnie warstwy skóry. Dzięki temu skóra szybko i skutecznie wchłania olejek, wzmocniona zostaje warstwa cementu międzykomórkowego, w efekcie czego skóra zostaje dogłębnie nawilżona i mniej narażona na wysuszenie. Produkt przeznaczony jest do każdego rodzaju skóry. Zastosowanie: zapalenia skóry łupież poparzenia słoneczne trądzik zapobieganie pojawieniu się rozstępów (np. w czasie ciąży) do masażu aromaterapia Olejek jojoba stosowany jest do pielęgnacji całego ciała, a w szczególności jego najbardziej suchych części (np. łokcie lub stopy). Możemy znaleźć go w składzie wielu produktów kosmetycznych, takich jak: kremy, balsamy, kosmetyki po goleniu, mydła lub szampony i odżywki do włosów. Skład (INCI): Simmondsia Chinensis (jojoba) Oil Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć. Zastosowanie: zapalenia skóry łupież poparzenia słoneczne trądzik zapobieganie pojawieniu się rozstępów (np. w czasie ciąży) do masażu aromaterapia
Olej z pestek baobabu nierafinowany 50ml

28,63 zł 22,90 zł


  Olej z pestek baobabu nierafinowany 50ml Olej pochodzi z Afryki. Jest używany w tamtejszych krajach jako środek chroniący skórę przed suchym powietrzem i silnym działaniem słońca, czyli czynnikami niezwykle szkodliwymi dla naszego ciała. Warto więc wyposażyć się w niego na wyjazd do egzotycznych krajów, w których panuje gorący klimat. Oczywiście, olejek nadaje się do stosowania również w naszym klimacie, ponieważ posiada szereg cennych leczniczych właściwości: wspomaga leczenie łuszczycy i egzemy wspomaga regenerację komórek pomaga w redukowaniu blizn Zastosowanie: Można stosować go zarówno na skórę, jak i na włosy. Sprawia, że stają się one idealnie nawilżone, zmiękczone i wygładzone. Skóra po użyciu olejku z pestek bambusa jest bardziej elastyczna. Wszystko to, dzięki zawartości dużej ilości witaminy C i B oraz różnego rodzaju kwasów nienasyconych. Olej może być stosowany bezpośrednio na skórę lub dodawany do innych kosmetyków, np. preparatów po opalaniu lub peelingów  
Olej z avocado nierafinowany 50ml

12,38 zł 9,90 zł


Olej z avocado nierafinowany 50ml Olej Avocado świetnie nadaje się do masażu i pielęgnacji ciała. Stosuje się go w kremach do cery suchej, wrażliwej i dojrzałej, a także w olejkach do skóry. Olej avocado zwiększa wytrzymałość i odporność skóry na działania środowiska. Działa wygładzająco, regenerująco i łagodząco. Skład (INCI): Persea Gratissima Oil Właściwości: silnie nawilża skóre i włosy ma działanie regeneracyjne chroni przed promieniowaniem UV polecany do cery dojrzałej, suchej i wrażliwej Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej rycynowy kosmetyczny 90g

12,38 zł 9,90 zł


Olej rycynowy kosmetyczny 90g Występuje także pod nazwą oleju rącznikowego, ponieważ otrzymywany jest z nasion rącznika pospolitego. Olej rycynowy to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta. Na powietrzu gęstnieje, ale nie twardnieje. Stosowany jest w kosmetyce, jako odżywka do włosów suchych. Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs oraz paznokci i naskórka wokół nich. Jest częstym składnikiem tzw. domowych odżywek.Nie posiada smaku ani zapachu. Oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia. Skład (INCI): Ricinus Communis (Castor) Seed Oil Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany 50ml

22,38 zł 17,90 zł


Olej z kiełków pszenicy nierafinowany 50ml Olej z kiełków pszenicy działa przeciwzapalnie, uelastycznia skórę, łagodzi wszelkie podrażnienia i doskonale ją nawilża, dzięki czemu skóra jest miękka i gładka. Przenika również do naskórka oprócz zewnętrznej powierzchni skóry. Jest wręcz idealnym preparatem do stosowania na skórę łuszczącą się i wysuszoną.Ponadto wygładza powierzchnię włosów, odtwarza naturalną osłonkę i regeneruje ich wnętrze. Olej z kiełków pszenicy chroni również przed utratą wody i promieniowaniem UV. Jest stosowany w salonach masażu na zabiegach relaksacyjno-upiększających. Ma mocny, długotrwały zapach. Olej z kiełków pszenicy działa przeciwzapalnie, uelastycznia skórę, łagodzi wszelkie podrażnienia i doskonale ją nawilża, dzięki czemu skóra jest miękka i gładka. Przenika również do naskórka oprócz zewnętrznej powierzchni skóry. Jest wręcz idealnym preparatem do stosowania na skórę łuszczącą się i wysuszoną. Ponadto wygładza powierzchnię włosów, odtwarza naturalną osłonkę i regeneruje ich wnętrze. Olej z kiełków pszenicy chroni również przed utratą wody i promieniowaniem UV. Jest stosowany w salonach masażu na zabiegach relaksacyjno-upiększających. Ma mocny, długotrwały zapach. Olej z kiełków pszenicy zawiera w sobie kwas linolowy(44%), oleinowy(28%), karoteny, witaminy A, C, D i B, błonnik, enzymy, fosfolipidy, fitoestrogeny, składniki mineralne i otrzymuje się go z kiełków pszenicy. Skład (INCI): Triticum Vulgare Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej morelowy rafinowany 50ml

12,38 zł 9,90 zł


Olej morelowy rafinowany 50ml Olej morelowy - wytłaczany z nasion moreli zwyczajnej(prunus armeniaca), bladożółty o wytrawnym zapachu i smaku. Zawiera kwas oleinowy(65%) i kwas linolowy(30%). Jest to bogactwo naturalnych witamin, minerałów i enzymów. Ma działanie wspomagające, nawilżające i regenerujące. Jest to rzadki olej pachnący marcepanem, otrzymywany z wyciskania pestek moreli. Polecany dla skóry mieszanej, wrażliwej, suchej, szorstkiej i popękanej. Wykazuje działanie odbudowujące oraz utrzymuje nawilżenie skóry. Olej z pestek moreli polecany jest także jako olejek do kąpieli dla dzieci. Skład (INCI): Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil Zastosowanie: skóra mieszana skóra sucha skóra wrażliwa skóra szorstka i popękana może być stosowany do kąpieli dla dzieci Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej z krokosza bawarskiego nierafinowany 50ml

12,38 zł 9,90 zł


Olej z krokosza bawarskiego nierafinowany 50ml Olej z krokosza barwierskiego - ma mocne złoto-żółte zabarwienie, otrzymuje się go z tłoczonych na zimno nasion krokosza barwierskiego. Zawiera w sobie ok 60-80% kwasu oleinowego (jest to najwyższy procent tego kwasu jaki zawarty jest w oleju roślinnym), 6% kwasu palmitynowego 2-3% kwasu stearynowego, 0,5% kwasu linolenowego, 0,5% kwasu arachinowego. Stosowany jest jako czysty olejek do ciała i jest bogaty w witaminę A i E. Jest również używany jako dodatek w kosmetykach o przeznaczeniu dla skóry mieszanej, tłustej z trądzikiem jak również dla skóry ze skłonnością do stanów zapalnych. Dodatkowe informacje: Pewne źródła podają, że olej z krokosza zapobiega odrastaniu włosów po depilacji. Aby zapobiegać odrastaniu należy nałożyć olej na miejsca po depilacji i odczekać, aż skóra go wchłonie. Nadmiar oleju zbieramy chusteczką lub wacikiem. Odrastające w przyszłości włosy w tym miejscu będą coraz słabsze. Naturalną rzeczą jest pieczenie podczas aplikowania produktu na skórę. Takiej depilacji z olejkiem powinno się wykonywać raz w tygodniu, a efekty powinny być widocznie dopiero po 7 tygodniach jednak każdy rodzaj skóry oddziaływuje inaczej na olejek, a te informacje nie są potwierdzone klinicznie. Trzeba mieć na uwadze, że efekt może przyjść dużo później w zależności od rodzaju skóry. Skład (INCI): Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej arachidowy kosmetyczny 50ml

12,38 zł 9,90 zł


Olej arachidowy 50ml Olej z orzechów arachidowych (ziemnych) – olej roślinny otrzymywany z orzechów arachidowych (Arachis hypogaea). Stosowany w przemyśle kosmetycznym jako czysty olejek do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków, olejków do kąpieli. Mimo iż jest olejem półschnącym, polecany jest (ze względu na swoje właściwości) bardzo suchej skórze, skłonnej do łuszczenia się, a także przy egzemie. Stosowany w maskach do włosów przy łupieżu. Skład: 13–45% kwasu linolowego, 36–72% kwasu olejowego, 6–16% kwasu palmitynowego, 1–7% kwasu stearynowego, 1–3% kwasu arachidowego, 2–5% kwasu behenowego, 1–3% kwasu lignocerynowego, bogaty w witaminy i składniki mineralne. Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej sezamowy nierafinowany 50ml

12,38 zł 9,90 zł


Olej sezamowy nierafinowany 50ml Olej może być stosowany jako olejek do kąpieli (bez żadnych dodatków) lub olejek do masażu. Może być też mieszany z innymi kosmetykami takimi jak np. kremy, szampony lub mleczka do ciała. Dzięki temu kosmetyki zostaną dopasowane do indywidualnych potrzeb. Dodatkowe informacje: Produkt przeznaczony jest do skóry mieszanej, suchej, dojrzałej oraz wrażliwej i źle ukrwionej. Posiada również naturalne filtry chroniące przed szkodliwym działaniem słońca, dlatego możemy znaleźć go w składzie niektórych kosmetyków do opalania. Właściwości: oczyszcza skórę (właściwości odtruwające) przyjemnie rozgrzewa skórę reguluje pracę gruczołów łojotokowych pielęgnuje, nawilża i wzmacnia suche włosy pielęgnuje i nawilża suchą skórę głowy Olej sezamowy można stosować bezpośrednio na skórę lub dodawać go do domowych mieszanek kosmetycznych. Występuje on również w składzie wielu profesjonalnych kosmetyków, a nawet ma zastosowanie spożywcze. Nie powinien być stosowany przy zapaleniach skóry i przy neurodermitis! Skład (INCI): Sesamum Indicum Seed Oil Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej arganowy nierafinowany 50ml

24,88 zł 19,90 zł


Olej arganowy nierafinowany 50ml Nawilża i ujędrnia skórę, przeciwdziała procesom starzenia się skóry, poprawia jej elastyczność i jędrność, wspomaga odnowę komórek. Chroni naskórek przed wysychaniem, wygładza, działa przeciwzapalnie, łagodzi objawy trądziku I alergii. Zawiera witaminę E, doskonale chroni komórki organizmu ponieważ chroni skórę przed działaniem promieni słonecznych. Dodatkowe informacje: Przeznaczony jest dla różnego rodzaju skóry (wrażliwej, przed niszczącym działaniem wolnych rodników. Jest skutecznym olejkiem do opalania, dojrzałej, alergicznej, trądzikowej i suchej), stosowany także przy chorobach skórnych. Jest bardzo dobrym środkiem do masażu ciała. Stosowanie oleju odbudowuje lipidy i zwiększa zawartość składników odżywczych w skórze. Olej arganowy ma swoje zastosowanie w kremach pielęgnacyjnych, w produktach do pielęgnacji okolic oczu i ust, olejkach przeciwsłonecznych, maseczkach. Wykorzystywany jest w produkcji mydeł i szamponów, dodawany do lotionów i wiele innych. Stosowany do domowej pielęgnacji. Jako olej do masażu, nadaje skórze jędrność. Blizny po oparzeniach przybierają naturalny kolor. Pomaga również w walce z cellulitem. Olej arganowy wzmacnia włosy i paznokcie. W tym celu, należy wmasować go w skórę głowy i włosy, pozostawić na minimum pół godziny, następnie umyć szamponem. Włosy są mocniejsze, grubsze i lśniące. Wmasowany w ręce i w paznokcie nadaje skórze wilgotność co sprawia, że staje się delikatniejsza. Skład (INCI): Argania Spinosa Kernel Oil Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Olej ryżowy rafinowany 100ml

18,85 zł 14,90 zł


Olej ryżowy rafinowany 50 ml Olej ryżowy - wytłaczany lub ekstrahowany z pękniętych łusek ryżu (oryza sativa). Zawiera kwas oleinowy(38%), linolowy(40%), estry kwasu erukowego, gamma-oryzanol, skwalen, kwas fosforowy, estry wyższych alkoholi i kwasów tłuszczowych, bardzo duże ilości witaminy E i tokotrienoli. Duże stężenie witaminy E zapewnia ochronę lipidom naskórka. Oryzanol chroni równowagę skóry, przyspiesza podziały komórkowe, powstrzymuje procesy starzenia i łagodzi objawy klimakterium (działa jak hormon wytwarzany przez jajniki). Jest silnym antyoksydantem i filtrem UV. Olej ten silnie chroni skórę przed słońcem. Olej ryżowy jest bardzo delikatny, bardzo łatwo się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Skład (INCI) Oryza Sativa (Rice)Bran Oil Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka