KATEGORIE [rozwiń]

Olejki do twarzy

Zdjęcie produktu E-fiore Olejek z zielonej kawy macerat 100ml

28,00 zł 23,90 zł


E-fiore Macerat z zielonej kawy 100ml Delikatny, aksamitny olejek z ziaren zielonej kawy na niezwykłe działanie odmładzające skórę. To nowatorski olej w kosmetyce, który szybko ujędrnia i wygładza zniszczoną, szarą skórę, zmniejsza cellulit. Olej z zielonej kawy posiada bardzo wysokie zdolności zatrzymywania wilgoci w skórze, dzięki czemu znacząco poprawia stopień nawilżenia skóry, działa zmiękczająco i wygładzająco. Zgodnie z badaniami, olej z zielonej kawy nawilża 6 razy skuteczniej niż olej jojoba lub winogronowy. Własności nawilżające tegoż oleju wynikają z wyjątkowo wysokiej naturalnej zawartości fitosteroli, przy jednocześnie bogatym udziale kwasu linolowego - Omega 6. Fitosterole należące do tzw. frakcji niezmydlającej, to związki pochodzenia roślinnego, będące odpowiednikiem naturalnych steroli występujących w skórze. Natomiast niedobór tychże steroli powoduje zaburzenie bariery ochronnej skóry. jest to olej o intensywnych własnościach antyoksydacyjnych, zwalczających wolne rodniki przyczyniające się do przedwczesnego niszczenia i starzenia komórek skóry. Właściwości przeciwutleniające oleju z zielonej kawy wynikają z wysokiej zawartości witaminy E. Fitosterole wpływają także na poprawę elastyczności i spójności skóry. Dzięki wysokiej zawartości fitosteroli, w tym beta-sitosterolu, olej z zielonej kawy posiada także własności normalizuje pracę gruczołów łojowych i regulujące nadmierne przetłuszczanie skóry. Macerat z zielonej kawy o intensywnych własnościach antyoksydacyjnych, zwalczających wolne rodniki przyczyniające się do przedwczesnego niszczenia i starzenia komórek skóry, powstaje przez wielodniowe macerowanie zielonej kawy w olejku słonecznikowym. Właściwości przeciwutleniające oleju z zielonej kawy wynikają z wysokiej zawartości witaminy E. Tokoferole czyli wit E, zawarte w ziarnach niedojrzałych kawy to naturalne i najskuteczniejsze antyoksydanty i wymiatacze wolnych rodników rozpuszczalne w tłuszczach. Witamina E w naturalnej formie aplikowana zewnętrznie, wnika głęboko w skórę, chroniąc przed stresem, który ma oksydacyjny wpływ na jakość naszej skóry Kawowy olej zapobiega foto-starzeniu, czyli przedwczesnemu starzeniu skóry powodowanemu niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi(UV). Działa regenerująco, nawilżająco, przeciwzapalnie oraz sprzyja gojeniu i łagodzeniu rumienia po-słonecznego. Nasz olejek z nasion kawy powstaje w wyniku macerowania młodych, zielonych  ziaren kawy w delikatnym olejku ze słonecznika. Cały ekstrakt z kawy przenika do oleju bazowego. Olej dobrze się rozprowadza i  wchłania, od razu skóra jest miękka i gładka. Macerat polecamy dla:     skóry suchej, zniszczonej, wymagającej nawilżenia i regulacji pracy gruczołów łojowych,     cery skłonnej do podrażnień, łuszczącej się, atopowej, często ściągniętej po umyciu,     skóry mało jędrnej, zajętej cellulitem, wypryskami     skóry uszkodzonej, wymagającej gojenia i regeneracji,     cery dojrzałej, zniszczonej, ze zmarszczkami, o zmniejszonej elastyczności,     na dzień, w celu wzmocnienia ochrony przeciwsłonecznej i przeciwrodnikowej, Stosować: - na mokrą skórę, oczyszczoną, po kąpieli lub pilingu - jako dodatek do kremów, balsamów, innych olejków Masować dokładnie skórę, pozostawić do wchłonięcia Skład:  helianthus annuus seed oil, coffea arabica (green coffee) seed extract    
Zdjęcie produktu Bio Olja Olej arganowy 50 ml

24,50 zł 15,90 zł


Bio Olja Olej arganowy 50 ml Właściwości oleju: Pomaga zapobiegać ekstremalnemu wysuszeniu skóry, Regeneruje i wzmacnia włosy, Opóźnia procesy starzenia, Neutralizują szkodliwe działanie wolnych rodników i usuwają ich nadmiar, Sprzyja racjonalizacji gospodarki wodnej organizmu, Wygładza i uelastycznia skórę, Ma działanie ochronne, zmiękczające i nawilżające, Pomaga zmniejszyć widoczność drobnych linii i zmarszczek, Wspomaga regenerację skóry zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych. Jak używać? Olej arganowy można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę, paznokcie i włosy, Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kremów, szamponów, odżywek i maseczek regenerujących. Przeznaczenie: Olej arganowy z uwagi na to, że nie zatyka porów, nadaje się do każdego rodzaju cery, nawet tłustej a także stanowi wspaniałą odżywkę dla włosów oraz paznokci. Oświadczenie wolne od GMO: Nasz produkt jest wolny od GMO i dlatego nie podlega wymogowi etykietowania zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1829/2003 i rozporządzeniem (WE) 1830/2003. Oświadczenie o napromieniowaniu: Do wytworzenia naszego produktu nie użyto napromieniowanych materiałów; sam nasz produkt również nie był naświetlany. Ochrona zwierząt i oświadczenie wegańskie: Nasz produkt jest pochodzenia roślinnego i powstaje podczas jego produkcji, przechowywania i transportu bez kontaktu z materiałami pochodzenia zwierzęcego. Nasz produkt nie był testowany na zwierzętach. Podobnie, żadne testy na zwierzętach nie będą przeprowadzane obecnie ani w przyszłości. Deklaracja wolna od CMR: Zgodnie z naszą obecną wiedzą, nasz produkt nie zawiera żadnych substancji CMR (substancji rakotwórczych, mutagennych lub toksycznych dla reprodukcji). Ponadto, zgodnie z naszą obecną wiedzą, nie użyto żadnych CMR do jego produkcji ani do produkcji naszych produktów. Bez konserwantów: Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nasz produkt nie został wyposażony w syntetyczne środki konserwujące, takie jak formaldehydy i parabeny, ani też nie zostały użyte w produkcji. Powyższe informacje są zbierane ostrożnie i mają wyłącznie charakter informacyjny. Zgodnie z naszą najlepszą wiedzą stwierdzenia te są wynikiem obserwacji i badań i zostały zebrane z literatury.  
Zdjęcie produktu Bio Olja Olej z pestek malin 50 ml

27,00 zł 19,90 zł


Bio Olja Olej z pestek malin 50 ml Właściwości oleju: Olej z Pestek Malin przeznaczony jest do pielęgnacji każdego typu cery. Działa zmiękczająco i łagodząco na podrażnienia. Skóra zyskuje jędrność a produkcja kolagenu i elastyny zwiększa się. Jest doskonałym uzupełnieniem pielęgnacji skóry - szczególnie w upalne dnisłonecznych. Wskazania: Pielęgnacja do każdego rodzaju skóry - właściwości uelastyczniające i nawilżające Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny Chroni przed promieniami UVA i UVB Zapobiega powstawaniu przebarwień Wspomaga gojenie zmian skórnych Oświadczenie wolne od GMO: Nasz produkt jest wolny od GMO i dlatego nie podlega wymogowi etykietowania zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1829/2003 i rozporządzeniem (WE) 1830/2003. Oświadczenie o napromieniowaniu: Do wytworzenia naszego produktu nie użyto napromieniowanych materiałów; sam nasz produkt również nie był naświetlany. Ochrona zwierząt i oświadczenie wegańskie: Nasz produkt jest pochodzenia roślinnego i powstaje podczas jego produkcji, przechowywania i transportu bez kontaktu z materiałami pochodzenia zwierzęcego. Nasz produkt nie był testowany na zwierzętach. Podobnie, żadne testy na zwierzętach nie będą przeprowadzane obecnie ani w przyszłości. Deklaracja wolna od CMR: Zgodnie z naszą obecną wiedzą, nasz produkt nie zawiera żadnych substancji CMR (substancji rakotwórczych, mutagennych lub toksycznych dla reprodukcji). Ponadto, zgodnie z naszą obecną wiedzą, nie użyto żadnych CMR do jego produkcji ani do produkcji naszych produktów. Bez konserwantów: Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nasz produkt nie został wyposażony w syntetyczne środki konserwujące, takie jak formaldehydy i parabeny, ani też nie zostały użyte w produkcji. Powyższe informacje są zbierane ostrożnie i mają wyłącznie charakter informacyjny. Zgodnie z naszą najlepszą wiedzą stwierdzenia te są wynikiem obserwacji i badań i zostały zebrane z literatury.  
Zdjęcie produktu Bio Olja Olej z dzikiej róży 50 ml

27,90 zł 23,90 zł


Bio Olja Olej z dzikiej róży 50 ml Właściwości oleju: Pomaga zmniejszyć trądzik, Promuje miękką, bardziej elastyczną skórę, Pozwala uzyskać jaśniejszą, bardziej promienną cerę, Pomaga zmniejszyć widoczność drobnych linii i zmarszczek, Pomaga zmniejszyć blizny i rozstępy, Wspomaga regenerację skóry zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych. Jak używać? Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę, Świetnie sprawdzi się jako dodatek do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić właściwości kosmetyków, Ma działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi. Przeznaczenie: Olej różany polecany jest szczególnie dla cery wrażliwej, dojrzałej, suchej, ze skłonnością do pękających naczynek, a także dla cery narażonej na intensywne działanie promieni słonecznych. Oświadczenie wolne od GMO: Nasz produkt jest wolny od GMO i dlatego nie podlega wymogowi etykietowania zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1829/2003 i rozporządzeniem (WE) 1830/2003. Oświadczenie o napromieniowaniu: Do wytworzenia naszego produktu nie użyto napromieniowanych materiałów; sam nasz produkt również nie był naświetlany. Ochrona zwierząt i oświadczenie wegańskie: Nasz produkt jest pochodzenia roślinnego i powstaje podczas jego produkcji, przechowywania i transportu bez kontaktu z materiałami pochodzenia zwierzęcego. Nasz produkt nie był testowany na zwierzętach. Podobnie, żadne testy na zwierzętach nie będą przeprowadzane obecnie ani w przyszłości. Deklaracja wolna od CMR: Zgodnie z naszą obecną wiedzą, nasz produkt nie zawiera żadnych substancji CMR (substancji rakotwórczych, mutagennych lub toksycznych dla reprodukcji). Ponadto, zgodnie z naszą obecną wiedzą, nie użyto żadnych CMR do jego produkcji ani do produkcji naszych produktów. Bez konserwantów: Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nasz produkt nie został wyposażony w syntetyczne środki konserwujące, takie jak formaldehydy i parabeny, ani też nie zostały użyte w produkcji. Powyższe informacje są zbierane ostrożnie i mają wyłącznie charakter informacyjny. Zgodnie z naszą najlepszą wiedzą stwierdzenia te są wynikiem obserwacji i badań i zostały zebrane z literatury.  
Zdjęcie produktu Bio Olja Olej konopny 50 ml

20,50 zł 15,90 zł


Bio Olja Olej konopny 50 ml Właściwości oleju: • Ma działanie ochronne, zmiękczające i nawilżające, • Ma właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne i regenerujące skórę, • Pomaga w walce z trądzikiem, • Opóźnia procesy starzenia, • Ma właściwości ściągające, • Reguluje wydzielanie sebum, • Sprzyja racjonalizacji gospodarki wodnej organizmu, • Wygładza i uelastycznia skórę, Jak używać? • Olej konopny można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę, • Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kremów, szamponów, odżywek i maseczek regenerujących, Przeznaczenie: Olej konopny z uwagi na to, że nie zatyka porów i reguluje sebum, nadaje się dla skóry suchej, zmęczonej, dojrzałej i zniszczonej. Oświadczenie wolne od GMO: Nasz produkt jest wolny od GMO i dlatego nie podlega wymogowi etykietowania zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1829/2003 i rozporządzeniem (WE) 1830/2003. Oświadczenie o napromieniowaniu: Do wytworzenia naszego produktu nie użyto napromieniowanych materiałów; sam nasz produkt również nie był naświetlany. Ochrona zwierząt i oświadczenie wegańskie: Nasz produkt jest pochodzenia roślinnego i jego produkcja, przechowywanie i transport odbywały się bez kontaktu z materiałami pochodzenia zwierzęcego. Nasz produkt nie był testowany na zwierzętach. Podobnie, żadne testy na zwierzętach nie będą przeprowadzane obecnie ani w przyszłości. Deklaracja wolna od CMR: Zgodnie z naszą obecną wiedzą, nasz produkt nie zawiera żadnych substancji CMR (substancji rakotwórczych, mutagennych lub toksycznych dla reprodukcji). Ponadto, zgodnie z naszą obecną wiedzą, nie użyto żadnych CMR do jego produkcji ani do produkcji innych naszych produktów. Bez konserwantów: Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nasz produkt nie zawiera syntetycznych środków konserwujących, takie jak formaldehydy i parabeny.   Powyższe informacje są zbierane ostrożnie i mają wyłącznie charakter informacyjny. Zgodnie z naszą najlepszą wiedzą, stwierdzenia te, są wynikiem obserwacji i badań i zostały zebrane z literatury.  
Zdjęcie produktu Natur Planet Olej rycynowy 100ml

14,00 zł 12,90 zł


Natur Planet Olej rycynowy 100 ml  Olej Rycynowy Nierafinowany 100%   Surowy, gęsty, tłoczony na zimno, nierafinowany olej o dobrym powinowactwie do komórek skóry. Delikatny nawet dla najbardziej popękanej i suchej skóry   Wzmacnia, odżywia i regeneruje włosy, zmiększa i nawilża skórę, pielęgnuje skórę trądzikową. Składniki Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil Sposób użycia: Skóra: kilka kropli rozetrzeć w dłoniach wmasować w skórę twarzy lub ciała   Włosy: dwie łyżki oleju nałożyć na włosy pozostawić na 30min następnie umyć włosy delikatnym szamponem Przechowywanie:Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem słonecznym
Zdjęcie produktu E-fiore Olejek z żeń-szenia macerat 100ml

28,00 zł 22,90 zł


E-fiore Olejek z żeń-szenia 100ml Naturalny macerat z żeń-szenia lekki olejek na bazie olejku ryżowego odmładza, rewitalizuje, dogłębnie nawilża.   Naturalny macerat powstały z macerowania korzenia żeń-szenia szlachetnego w zimnotłoczonym oleju ryżowym. Ma silne działanie nawilżające, odmładzające i wygładzające. Olejek dobrze się wchania, jest lekki, bardzo delikatny, również do wrażliwej skóry. Olejek idealnie zastępuje krem do twarzy lub krem pod oczy.   Żeń-szeń wieloletni krzew, pochodzący z krajów azjatyckich, o cennych składnikach obecnych w charakterystyczych, rozgałęzionych korzeniach. Najcenniejszą odmianą żeń-szenia jest wersja Panax Ginseng, której macerat oferujemy.   Korzeń żeń-szenia był wykorzystywany od ponad 4000 lat w medycynie orientalnej zewnętrznie, by zregenerować skórę i włosy. Działa rewitalizująco na skórę zniszczoną, o ziemistym kolorycie, poprawiając jej sprężystość i dogłębnie nawilżając. Żeń-szeń zawiera naturalną kompozycję silnych antyoksydantów, poprawia mikrokrążenie, pobudza procesy regeneracyjne. Stosowany na skórę głowy wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu i łysieniu. Usprawnia przepływ krwi i limfy, dzięki czemu wspomaga redukcję cellulitu. Ma silne działanie przeciwzmarszczkowe i przeciwstarzeniowe.   Olej ryżowy - jeden z najdelikatniejszych i najlżejszych olejków do pielęgnacji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Olejek jest bogaty w gamma-oryzanol to połączenie estrów steroli roślinnych i kwasu felurowego z innymi związkami organicznymi. Jego działanie przeciwutleniające jest wielokrotnie silniejsze niż witaminy E. Witamina ta także występuje w oleju ryżowym, co czyni go jeszcze wartościowszy. Składniki: oryza sativa (rice) bran oil, panax ginseng root extract Zastosowanie: - do przemywania i oczyszczania zamiast mleczek do demakijażu - do skóry wokół oczu, delikatny olejek nie podrażnia, dogłębnie nawilża i uelastycznia - do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, olejek odżywia, wygładza, regeneruje, poprawia wygląd skóry - jako serum pod oczy, do stosowania najlepiej na noc - jako dodatek do nawilżającej kąpieli - do olejowania suchych i zniszczonych włosów oraz skóry głowy, na kilka godzin przed myciem   Przechowywać w zaciemnionym miejscu.  
Zdjęcie produktu E-fiore Olejek z nagietka macerat 100ml

29,50 zł 23,90 zł


E-fiore Olejek z nagietka macerat 100ml Naturalny macerat z kwiatów nagietka kojący olejek na podrażnienia, nawilża, relaksuje, poprawia koloryt.   Naturalny macerat powstały z macerowania kwiatów nagietka lekarskiego w zimnotłoczonym olejku ze słonecznika. Posiada delikatny, pomarańczowy kolor i charakterystyczny zapach. Nagietek znany jest z działania gojącego i regenerującego, które jest związane głównie z obecnością karotenów i flawonoidów. Doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry szorstkiej, popękanej, także zniszczonej na skutek odmrożeń czy oparzeń. Oczyszcza i zmiękcza skórę. Olejek używany regularnie doskonale regeneruje naskórek, redukuje zaczerwienienia i pękania. Polecany do pielęgnacji niemowląt i małych dzieci.   Kwiaty nagietka zawierają mieszaniną saponin trójterpenowych, pochodnych kwasu oleanowego oraz alkoholi trójterpenowych. Drugą grupę składników stanowi mieszanina karotenoidów (prowitamina A) do 3%, poza tym flawonoidy, śluzy, gorycze, olejek eteryczny, fitosterole, kwasy organiczne (z kwasem salicylowym), pochodne fenolowe, sole mineralne i inne.   Olej z słonecznika - jeden z najlepszych i najdelikatniejszych olejków do pielęgnacji ciała i włosów, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Olejek ze słonecznika jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszają negatywne efekty działania słońca na skórę. Składniki: helianthus annuus seed oil, calendula officinalis flower extract  Zastosowanie: - do przemywania i oczyszczania zamiast mleczek do demakijażu - do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, olejek odżywia, wygładza, regeneruje, natłuszcza, odkaża skórę, działa przeciwzapalnie i przeciw ropnie - do zabezpieczania skóry niemowląt i dzieci przed wyjściem na wiatr, słońce - jako dodatek do nawilżającej kąpieli - do olejowania suchych i zniszczonych włosów oraz swędzącej i zajętej łupieżem skóry głowy   Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce.  
Zdjęcie produktu E-fiore Olejek z lawendy macerat 100ml

29,50 zł 22,90 zł


E-fiore Olejek z lawendy macerat 100ml Naturalny macerat z kwiatów lawendy subtelnie pachnący olejek na bazie olejku słonecznikowego wzmacnia i odświeża skórę, ma działanie relaksujące.   Naturalny macerat powstały z macerowania kwiatów lawendy Lavandula Angustifolia w zimno tłoczonym oleju ze słonecznika. Olejek zawiera ogromne właściwości pielęgnacyjne: odświeża i nawilża skórę, koi podrażnienia, działa przeciwbakteryjnie i ściągająco. Idealny dla cery mieszanej i tłustej, doskonały do masażu relaksacyjnego, a także olejowania włosów. Lawendowy olej przypadnie do gustu wielbicielkom kwiatowych aromatów, gdyż cały zapach kwiatów przeniknął do olejku bazowego.   Lawenda kojarzona głównie z lawendowymi polami we francuskiej Prowansji, rosnąca na polach i w ogrodach, zachwyca misternym wyglądem i cudownym zapachem. Oprócz swoich walorów zapachowych, ma duże znaczenie w pielęgnacji ciała i włosów. Kosmetyczne właściwości lawendy są związane głównie z wpływem olejku lawendowego na zmiany skórne. Zawarte w nim substancje, takie jak cyneol, geraniol, limonen, sabinen, wspomagają zabliźnianie i leczenie różnego rodzaju zmian skórnych. Duża zawartość tanin (związków o właściwościach ściągających i wysuszających) wspomaga leczenie uszkodzeń skóry, np. oparzeń czy otarć. Macerat znacznie przysłuży się też włosom. Wzmacnia cebulki, zmniejsza wypadanie, odświeża i nawilża suchą skórę głowy.   Olejek delikatnie i subtelnie.   Olej ze słonecznika - jeden z najlepszych i najbezpieczniejszych olejków do pielęgnacji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitoleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszając negatywne efekty działania słońca na skórę. Olej dobrze rozprowadza się po skórze, dodając jej aksamitnej gładkości. Składniki: helianthus annuus seed oil, lavandula angustifolia flower extract Zastosowanie: - do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zamiast kremu - do olejowania włosów i skóry głowy na kilka godzin przed myciem - do kąpieli, dla nawilżenia i uelastycznienia skóry - do smarowania trudno gojących się ran, otarć i poparzeń   Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce.  
Zdjęcie produktu E-fiore Olejek ze skrzypu polnego macerat 100ml

26,00 zł 22,90 zł


E-fiore Olejek ze skrzypu polnego macerat 100ml Naturalny macerat ze skrzypu polnego lekki olejek na bazie olejku słonecznikowego wzmacnia cebulki i włosy, chroni skórę i regeneruje płytkę paznokci.   Naturalny macerat powstały z macerowania skrzpu polnego Equisetum arvense przez 6 tygodni w zimnotłoczonym oleju ze słonecznika. Ziele skrzypu zawiera saponinę, steroidową ekwizytynę, flawonoidy, fenolokwasy - kwas kawowy i rozpuszczalne związki krzemu. Ma działanie przeciwzapalne, uszczelniające, ściągające, mineralizujące. Używany do okładów na trudnogojące się rany, owrzodzenia, oparzenia i stłuczenia. Skrzyp działa oczyszczająco na skórę, pomocny w pielęgnacji trądziku i wyprysków skórnych. Wpływa na elastyczność i odporność naskórka. Występujący w maceracie krzem stosuje się w przypadkach różnych stanów zapalnych, trądzika różowatego, schorzeń skóry, grzybic, łupieżu, kruchości paznokci i innych. Olejek ogranicza wypadanie włosów, wzmacnia cebulki, sprawia, że włosy stają się mocniejsze, gładsze i bardziej lśniące.   Skrzyp to popularna roślina rosnąca na polach i w ogrodach. Mimo, że istnieje wiele odmian skrzypu do celów leczniczych nadaje się tylko jeden - skrzyp polny. Medycyna naturalna wykorzystuje pędy skrzypu, które wyglądem przypominają jodełkę. To właśnie te pędy zawierają największą ilość krzemu, pierwiastka dzięki któremu skrzyp posiada swoje prozdrowotne właściwości. Skrzyp polny to jedno z najważniejszych ziół w pielęgnacji włosów. Regularne stosowanie maceratu na włosy i skórę głowy wyraźnie zmniejsza wypadanie, łupież oraz nadmierne przetłuszczanie.   Olej ze słonecznika - jeden z najlepszych i najstabilniejszych olejków używanych w kosmetyce do pielęgnacji ciała i włosów. Doskonale wygładza, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, idealny dla wrażliwej cery. Olejek ze słonecznika jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszając negatywne efekty działania słońca na skórę. Składniki: helinthus annuus seed oil, equisetum arvense extract Zastosowanie: - do olejowania włosów i skóry głowy na kilka godzin przed myciem - do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zamiast kremu - do kąpieli, dla nawilżenia i uelastycznienia skóry - jako odżywka do paznokci, do codziennego stosowania  
Zdjęcie produktu E-fiore Olejek rycynowy nierafinowany 100ml

18,50 zł 14,90 zł


E-fiore Olejek rycynowy nierafinowany 100ml Olej RYCYNOWY tłoczony na zimno, jakość farmaceutyczna. Naturalny olej rycynowy do pielęgnacji skóry, włosów i rzęs doskonały surowiec do domowych kosmetyków. Olej, który oferujemy jest tłoczony na zimno, organiczny, najwyższej jakości.   Olej rycynowy pozyskiwany jest z  rącznika pospolitego (ricinus communis) zwanego rycynusem w procesie wytłaczania na zimno jąder nasiennych. Surowy olej poddawany jest następnie procesowi oczyszczenia poprzez wygotowanie z wodą.   Olej ma postać gęstej, jasnej cieczy. Bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające i zmiękczające właściwości. Jest humektantem, poprawia nawilżenie skóry. Olej ceniony za swoje właściwości ochronne w stosunku do naskórka, a w szczególności włosów. Wykazuje wysokie powinowactwo do keratyny. Pobudza do wzrostu cebulki włosów i rzęs. Uelastycznia je, sprawia, że stają się mocniejsze, mniej wypadają i ładnie się błyszczą.   Olej rycynowy jest jednym z nielicznych olejów, który może być używany jako emulgator. W przeciwieństwie do innych olejów i tłuszczów miesza się z wodą.  Olej rycynowy działa jako bariera ochronna skóry, chroni ją przed szkodliwymi warunkami zewnętrznymi.   Olej rycynowy jest również używany w masażu, aromaterapii, w produkcji preparatów do pielęgnacji włosów. Stanowi składnik szamponów, odżywek do natłuszczania skóry i włosów, kremów, służy do produkcji przejrzystych mydeł glicerynowych. Jest niezastąpiony w produkcji wyrobów mydlanych. Posiada właściwości pianotwórcze, z tego względu z powodzeniem może być stosowany jako uzupełnienie lub substytut oleju kokosowego lub oleju z pestek palmowych. W stężeniu 3 – 5% olej rycynowy daje obfitą pianę. Jest ponadto ważnym składnikiem kremów do golenia. Składniki: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil Zastosowanie: - na włosy przed myciem, można łączyć z innym olejem np. arganowym, wcierać olejek w suche włosy, ewentualnie skórę głowy, pozostawić na co najmniej 1 godzinę, następnie umyć szamponem, olejek rycynowy stosowany systematycznie przyciemnia włosy - jako serum do rzęs, stosować przynajmniej raz dziennie na oczyszczone rzęsy, nakładać niewielką ilość olejku, pozostawić na całą noc - do skóry zanieczyszczonej, zmienionej chorobowo, tłustej, skłonnej do podrażnień, stosować na noc zamiast kremu, olejek nie zapycha porów, wygładza skórę, dobrze się wchłania, można łączyć z innymi olejami i kwasem hialuronowym - do leczenia zmian chorobowych skóry: liszajów, grzybic, rozstępów, stosować olej na wybrane partie ciała  
Zdjęcie produktu India konopne krople łagodzące trądzik 30ml

24,90 zł 13,90 zł


India konopne krople łagodzące trądzik 30ml Naturalny olejek herbaciany, będący wiodącym składnikiem aktywnym, wysusza i redukuje miejscowe zmiany trądzikowe. Olej konopny łagodzi, nawilża i regeneruje. Preparat doskonale sprawdza się przeciwko pryszczom i zaskórnikom. Preparat, którego składnikiem jest olejek herbaciany wykazuje działanie: przeciwzapalne; antyseptyczne; wysusza zmiany trądzikowe, dlatego jest świetny jako preparat punktowy na większe pryszcze i zaskórniki. Sposób użycia: Na patyczek kosmetyczny nanieść 1 kroplę preparatu i posmarować wyprysk. Skład: Aqua, Isopropyl Myristate, Glycerin, Glyceryl Stearates, Cannabis Sativa Seed Oil, Paraffinum Liquidum, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Carbomer, Triethyanolamine, Lavandula Angustifolia oil, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Limonene, Linalool.  
Zdjęcie produktu NAJEL Olej z opuncji figowej 80ml

73,90 zł 54,90 zł


NAJEL Olej z opuncji figowej 80 ml regeneruje, działa przeciwzmarszczkowo przywraca jędrność, tonizuje, nawilża skórę suchą Ekskluzywny, tłoczony na zimno olejek z nasion opuncji figowej jest doceniany w kosmetyce głównie ze względu na jego ogromne właściwości regenerujące oraz przeciwzmarszczkowe. Zawiera dużą ilość witaminy E, która chroni przed działaniem wolnych rodników, działa przeciwzapalnie, nawilżająco oraz pomaga walczyć z oznakami starzenia się. Polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, odwodnionej, suchej, wymagającej regeneracji, zniszczonej np. działaniem słońca, łatwo ulegającej podrażnieniu, ze zmarszczkami, o obniżonej elastyczności, do delikatnych okolic oczu, wokół ust, szyi i dłoni. Właściwości olejku: - wykazuje silne działanie przeciwzmarszczkowe, - poprawia koloryt i nawilżenie skóry przesuszonej i odwodnionej, - działa antyoksydacyjnie, - łagodzi procesy zapalne, podrażnienia, stymuluje regenerację skóry, - odpowiedni w pielęgnacji delikatnej skóry oczu, poprawia cyrkulację krwi Sposób użycia: Olejek aplikować na skórę (ruchy masujące) aż do całkowitego wchłonięcia. Olejek posiada charakterystyczny, bardzo specyficzny zapach. Tłoczony jest z pestek opuncji, nierafinowany. Skład: OPUNTIA FICUS INDICA OIL, LIMONENE
Zdjęcie produktu Mira olej z pestek malin nierafinowany 50 ml

28,00 zł 24,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Mira Olej z pestek malin nierafinowany 50 ml Olej z pestek malin stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, dzięki czemu ujędrnia skórę zapobiegając starzeniu się skóry. Ma silne właściwości przeciwzapalne oraz łagodzi skutki poparzeń słonecznych. Jest bardzo lekkim olejem, który nie zatyka porów. Posiada właściwości antybakteryjne, dlatego zapobiega powstawaniu zaskórników oraz wyprysków. Szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. Łagodzi, koi, wzmacnia i odbudowuje naskórek.    Produkt jest w 100% naturalny - jego zapach oraz kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.   Sposób użycia: Sposób użycia: Jako baza do kremów, maseczek do włosów, balsamów, jako dodatek serum do twarzy i włosów. Nadaje się do codziennego stosowania.    Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych: 5-99%. Skład: INCI: Rubus Idaeus Seed Oil Właściwości: Surowiec do zastosowań kosmetycznych: olej z pestek malin, INCI: Rubus Idaeus Seed Oil, Masa w opakowaniu: 50 ml, Numer CAS: 84929-76-0, Numer EINECS/ELINCS: 284-554-0, Zastosowanie: na skórę i włosy, Właściwości: natłuszczające,  Dedykowany: cera sucha, skóra z problemami, skłonna do alergii, trądzikowa, Najważniejsze cechy: tłoczone na zimno, nierafinowane, Postać: ciecz, Kolor: żółty Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z pompką.  
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj