KATEGORIE [rozwiń]

Naczynia miedziane

Zdjęcie produktu PURAM Imbryk turecki 800ml

139,00 zł 136,90 zł


PURAM Imbryk turecki 800ml Miedziany tygielek do parzenia kawy po turecku   Cezve to nazwa małego dzbanuszka do kawy z długim uchwytem, który służy do przygotowywania kaw arabskich i tureckich. W języku polskim przyjęła się nazwa „tygielek”, a właśnie kawa przygotowana w tygielku pozwala uzyskać wyjątkowo aromatyczną kawę po turecku. Można spotkać tygielki do kawy wykonane z rozmaitych tworzyw: mosiądzu, stali nierdzewnej, aluminium czy ceramiki. Jednak najlepszym z możliwych materiałów jest miedź, która nadaje wyjątkowy smak kawie, a ze względu na jej właściwości przewodnictwa ciepła możliwe jest przygotowanie naparu w szybkim czasie. Miedziany tygielek do kawy to tradycyjne używane od setek lat naczynie służące do przygotowywania kawy po turecku. Wykonany jest z wysokiej jakości miedzi, z drewnianą, długą rączką, która zapobiega poparzeniu ręki. Miedziany tygielek działa na kuchenkach gazowych, elektrycznych, natomiast do kuchenek indukcyjnych trzeba użyć adaptera. Tygielek umożliwia uzyskanie dużej ilości gęstej pianki i wyjątkowego aromatu kawy. Jak przygotować kawę po turecku   1. Nalej do tygielka zimną wodę – około 50 ml na filiżankę kawy. 2 Możesz do smaku dodać cukier – w tym celu rozpuść go w wodzie. 3. Zagotuj wodę, zdejmij tygielek z ognia, dodaj po łyżeczce kawy na filiżankę. 4. Zagotuj kawę.  5. Zdejmij tygielek z ognia natychmiast po doprowadzeniu do pierwszego wrzenia, wyrzucając nagromadzoną pianę. Porządnie wymieszaj. 6. Zagotuj kawę jeszcze raz, zdejmij tygielek zaraz po drugim zagotowaniu. Piankę możesz wyrzucić lub zostawić. 7. Poczekaj, aż pozostały proszek kawowy opadnie na dno. 8. Uzyskany napar przelej do ulubionych filiżanek. 9. Kawowy napar możesz przyprawić drobno zmielonym kardamonem lub cynamonem.   Konserwacja i czyszczenie tygielka miedzianego Konserwacja i czyszczenie tygielków przebiega w podobny sposób jak innych przedmiotów miedzianych codziennego użytku. Patynę, czyli zielonkawy nalot, który powstaje na skutek utleniania miedzi, można w łatwy sposób usunąć. Oto niektóre domowe sposoby:   Rozprowadzenie keczupu na tygielku i pozostawienie go na 15 minut wystarczy, by pozbyć się pierwszych oznak patyny. Keczup należy wytrzeć miękką szmatką, tygielek wypłukać i wypolerować czystą szmatką do tego celu. Pasta z mąki, octu i soli. Do jej wykonania przygotuj: filiżankę octu, łyżkę soli, dodawaj stopniowo mąkę do konsystencji pasty. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Pastę nanieś na miedziany tygielek, po godzinie spłucz ciepłą wodą i wypoleruj miękką szmatką. Sól i ocet. Do płytkiego naczynia wlej filiżankę octu i łyżkę soli. Do roztworu włóż naczynie, pocierając je do momentu, aż cały nalot zostanie rozpuszczony. Użyj miękkiej szmatki do polerowania.  
Zdjęcie produktu PURAM Imbryk turecki 400ml

115,00 zł 112,90 zł


PURAM Imbryk turecki 400ml Miedziany tygielek do parzenia kawy po turecku   Cezve to nazwa małego dzbanuszka do kawy z długim uchwytem, który służy do przygotowywania kaw arabskich i tureckich. W języku polskim przyjęła się nazwa „tygielek”, a właśnie kawa przygotowana w tygielku pozwala uzyskać wyjątkowo aromatyczną kawę po turecku. Można spotkać tygielki do kawy wykonane z rozmaitych tworzyw: mosiądzu, stali nierdzewnej, aluminium czy ceramiki. Jednak najlepszym z możliwych materiałów jest miedź, która nadaje wyjątkowy smak kawie, a ze względu na jej właściwości przewodnictwa ciepła możliwe jest przygotowanie naparu w szybkim czasie. Miedziany tygielek do kawy to tradycyjne używane od setek lat naczynie służące do przygotowywania kawy po turecku. Wykonany jest z wysokiej jakości miedzi, z drewnianą, długą rączką, która zapobiega poparzeniu ręki. Miedziany tygielek działa na kuchenkach gazowych, elektrycznych, natomiast do kuchenek indukcyjnych trzeba użyć adaptera. Tygielek umożliwia uzyskanie dużej ilości gęstej pianki i wyjątkowego aromatu kawy. Jak przygotować kawę po turecku   1. Nalej do tygielka zimną wodę – około 50 ml na filiżankę kawy. 2 Możesz do smaku dodać cukier – w tym celu rozpuść go w wodzie. 3. Zagotuj wodę, zdejmij tygielek z ognia, dodaj po łyżeczce kawy na filiżankę. 4. Zagotuj kawę.  5. Zdejmij tygielek z ognia natychmiast po doprowadzeniu do pierwszego wrzenia, wyrzucając nagromadzoną pianę. Porządnie wymieszaj. 6. Zagotuj kawę jeszcze raz, zdejmij tygielek zaraz po drugim zagotowaniu. Piankę możesz wyrzucić lub zostawić. 7. Poczekaj, aż pozostały proszek kawowy opadnie na dno. 8. Uzyskany napar przelej do ulubionych filiżanek. 9. Kawowy napar możesz przyprawić drobno zmielonym kardamonem lub cynamonem.   Konserwacja i czyszczenie tygielka miedzianego Konserwacja i czyszczenie tygielków przebiega w podobny sposób jak innych przedmiotów miedzianych codziennego użytku. Patynę, czyli zielonkawy nalot, który powstaje na skutek utleniania miedzi, można w łatwy sposób usunąć. Oto niektóre domowe sposoby:   Rozprowadzenie keczupu na tygielku i pozostawienie go na 15 minut wystarczy, by pozbyć się pierwszych oznak patyny. Keczup należy wytrzeć miękką szmatką, tygielek wypłukać i wypolerować czystą szmatką do tego celu. Pasta z mąki, octu i soli. Do jej wykonania przygotuj: filiżankę octu, łyżkę soli, dodawaj stopniowo mąkę do konsystencji pasty. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Pastę nanieś na miedziany tygielek, po godzinie spłucz ciepłą wodą i wypoleruj miękką szmatką. Sól i ocet. Do płytkiego naczynia wlej filiżankę octu i łyżkę soli. Do roztworu włóż naczynie, pocierając je do momentu, aż cały nalot zostanie rozpuszczony. Użyj miękkiej szmatki do polerowania.  
Zdjęcie produktu PURAM Imbryk turecki 300ml

110,00 zł 107,90 zł


PURAM Imbryk turecki 300ml Miedziany tygielek do parzenia kawy po turecku   Cezve to nazwa małego dzbanuszka do kawy z długim uchwytem, który służy do przygotowywania kaw arabskich i tureckich. W języku polskim przyjęła się nazwa „tygielek”, a właśnie kawa przygotowana w tygielku pozwala uzyskać wyjątkowo aromatyczną kawę po turecku. Można spotkać tygielki do kawy wykonane z rozmaitych tworzyw: mosiądzu, stali nierdzewnej, aluminium czy ceramiki. Jednak najlepszym z możliwych materiałów jest miedź, która nadaje wyjątkowy smak kawie, a ze względu na jej właściwości przewodnictwa ciepła możliwe jest przygotowanie naparu w szybkim czasie. Miedziany tygielek do kawy to tradycyjne używane od setek lat naczynie służące do przygotowywania kawy po turecku. Wykonany jest z wysokiej jakości miedzi, z drewnianą, długą rączką, która zapobiega poparzeniu ręki. Miedziany tygielek działa na kuchenkach gazowych, elektrycznych, natomiast do kuchenek indukcyjnych trzeba użyć adaptera. Tygielek umożliwia uzyskanie dużej ilości gęstej pianki i wyjątkowego aromatu kawy. Jak przygotować kawę po turecku   1. Nalej do tygielka zimną wodę – około 50 ml na filiżankę kawy. 2 Możesz do smaku dodać cukier – w tym celu rozpuść go w wodzie. 3. Zagotuj wodę, zdejmij tygielek z ognia, dodaj po łyżeczce kawy na filiżankę. 4. Zagotuj kawę.  5. Zdejmij tygielek z ognia natychmiast po doprowadzeniu do pierwszego wrzenia, wyrzucając nagromadzoną pianę. Porządnie wymieszaj. 6. Zagotuj kawę jeszcze raz, zdejmij tygielek zaraz po drugim zagotowaniu. Piankę możesz wyrzucić lub zostawić. 7. Poczekaj, aż pozostały proszek kawowy opadnie na dno. 8. Uzyskany napar przelej do ulubionych filiżanek. 9. Kawowy napar możesz przyprawić drobno zmielonym kardamonem lub cynamonem.   Konserwacja i czyszczenie tygielka miedzianego Konserwacja i czyszczenie tygielków przebiega w podobny sposób jak innych przedmiotów miedzianych codziennego użytku. Patynę, czyli zielonkawy nalot, który powstaje na skutek utleniania miedzi, można w łatwy sposób usunąć. Oto niektóre domowe sposoby:   Rozprowadzenie keczupu na tygielku i pozostawienie go na 15 minut wystarczy, by pozbyć się pierwszych oznak patyny. Keczup należy wytrzeć miękką szmatką, tygielek wypłukać i wypolerować czystą szmatką do tego celu. Pasta z mąki, octu i soli. Do jej wykonania przygotuj: filiżankę octu, łyżkę soli, dodawaj stopniowo mąkę do konsystencji pasty. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Pastę nanieś na miedziany tygielek, po godzinie spłucz ciepłą wodą i wypoleruj miękką szmatką. Sól i ocet. Do płytkiego naczynia wlej filiżankę octu i łyżkę soli. Do roztworu włóż naczynie, pocierając je do momentu, aż cały nalot zostanie rozpuszczony. Użyj miękkiej szmatki do polerowania.  
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Aleksandria 1,3 litra

219,00 zł 199,90 zł


Bangalore Dzbanek miedziany Aleksandria 1,3 litra Czy dbanie o zdrowie musi być nudne? Absolutnie nie! Potwierdzają to niezwykłe naczynia marki Bangalore. Jednym z nich jest dzbanek 2,0 litra ALEKSANDRIA. Duży, praktyczny, z nietuzinkowym wzornictwem, wygodną rączką i stylową pokrywką. Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie oryginalność, nieoczywistość wzorów i ręczne wykonanie. Walory wizualne to jedynie dodatek do dobrodziejstwa, jakie niesie za sobą uzdatnianie wody w naszych dzbankach, butelkach i kubkach. Dzbanek miedziany ALEKSANDRIA wykonany w 99,9% z certyfikowanej miedzi przysposabia wodę kranową do spożywania jej bez konieczności dodatkowego filtrowania. Już po kilkunastu godzinach woda zyskuje wspaniałe właściwości odżywcze. Miedź pomaga w utrzymaniu stabilności emocjonalnej, łagodzi stany zapalne, opóźnia procesy starzenia i reguluje pracę układu krążenia. Wspaniałe właściwości miedzi przekazuje nam starohinduska ajurweda, która jest prawdziwą skarbnicą wiedzy na temat tego metalu. Dzbanek ALEKSANDRIA to doskonały pomysł na prezent dla osób, które chcą zrezygnować z wody w plastikowych butelkach. Niebagatelna stylistyka wzbogaci wizualnie wnętrze domowe, doda inspirującego charakteru w biurze, dopełni kącik kawowy. Każde naczynie miedziane Bangalore posiada etykietę z hologramem, jest zapakowane w bawełniany woreczek. Parametry: Wysokość bez pokrywki - 18,5cm Wysokość z pokrywką - 23cm Średnica - 11cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Mauritius 1,3 litra

219,00 zł 199,90 zł


Bangalore Dzbanek miedziany Mauritius 1,3 litra Czy picie zdrowej wody może łączyć satysfakcję zdrowotną i radość z posiadania pięknego naczynia wielokrotnego użytku? Oczywiście! Dzbanek miedziany MAURITIUS to propozycja dla osób, które lubią wyraźne akcenty zdobnicze w swoich kuchniach i salonach. Charakterystyczne zdobienia  umieszczone na zewnętrznej powierzchni dzbanka ułatwiają pielęgnację naczynia. Kwiatowy print sprawia, że dzbanek zawsze będzie prezentował się nienagannie, całkowicie zachowując swoje walory zdrowotne.   Jak korzystać z dzbanka MAURITIUS?   Wystarczy do dzbanka MAURITIUS wlać wodę kranową, odczekać 12 godzin i cieszyć się oczyszczoną, zdrową, przepyszną wodą, wzbogaconą dodatkowo o jony miedzi. Miedź posiada właściwości oligodynamiczne, co w praktyce oznacza, że skutecznie niszczy szkodliwe wirusy i bakterie, pozostawiając wodę z dobroczynnymi mikro i makroelementami. Oczyszczona woda jest lepiej przyswajana przez organizm, a jej wzbogacenie o jony miedzi działa zbawiennie na układ pokarmowy i sercowo-naczyniowy. Suplementacja miedzi korzystnie wpływa na pracę mózgu, zwalcza stany zapalne, wspiera pracę nerek i wątroby. Skład każdego naczynia miedzianego Bangalore to 99,9% certyfikowanej miedzi i 0,1% cynku. Dzbanek miedziany MAURITIUS zapakowany jest w bawełniany woreczek – przydatny także do przechowywania i transportu. Parametry: Wysokość bez pokrywki - 18,5cm Wysokość z pokrywką - 23cm Średnica - 11cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Mauritius 2 litry

299,00 zł 279,90 zł


Bangalore Dzbanek miedziany Mauritius 2 litry Co go wyróżnia? Komfort użytkowania. Elegancja. Kwiatowy wzór w stonowanych barwach. Fantastyczny prezent dla osób ceniących sobie ekologiczne rozwiązania zaklęte w pięknych przedmiotach. Dzbanek MAURITIUS to podarunek na lata. Uzdatnia wodę kranową, która staje się odżywczym, pełnym wartości napojem, wzbogaconym o jony miedzi. Zdobniczy print na dzbanku sprawia, że będzie świetnie prezentował się na stole podczas przyjęć i spotkań towarzyskich. Naczynia miedziane Bangalore gwarantują dostęp do zdrowej, czystej wody – bez niepotrzebnej produkcji zaśmiecającego plastiku. Picie wody wzbogaconej o jony miedzi przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu i pomaga wchłaniać się składnikom odżywczym przyjmowanym z pożywieniem. Z tej mądrości korzystała już starohinduska ajurweda, a my w XXI wieku wskrzeszamy jedynie jej wartościowe przesłanki. Dzbanek miedziany MAURITIUS posiada etykietę z hologramem, jest zapakowany w bawełniany woreczek idealnie nadający się do przechowywania i transportu naczynia. Parametry: Wysokość bez pokrywki - 19,5cm Wysokość z pokrywką - 24,5cm Średnica:12,5cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Borneo 1,3 litra

219,00 zł 199,90 zł


Bangalore Dzbanek miedziany Borneo 1,3 litra Kiedy tradycja spotyka się z nowoczesnymi rozwiązaniami otrzymujemy cudowne, prozdrowotne naczynie o niebanalnym wyglądzie i nieocenionych właściwościach prozdrowotnych. Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie przede wszystkim komfort użytkowania przy maksymalnym zachowaniu zbawiennych właściwości miedzi – dzbanek BORNEO będzie idealnym rozwiązaniem. Podobnie, jak w przypadku tradycyjnych naczyń miedzianych dostępnych w ofercie Bangalore, tak i w przypadku dzbanka BORNEO proces oczyszczania wody jest niezwykle prosty. Trzeba jedynie wlać do dzbanka wodę kranową, odstawić na kilkanaście godzin (najlepiej na całą noc) i cieszyć się prozdrowotną mocą najstarszego napoju świata. Certyfikowana miedź, z której wykonane jest naczynie, rozprawia się skutecznie z wszelkimi zanieczyszczeniami, które znajdują się w wodzie z kranu. Woda jest oczyszczona, pozbawiona chloru, bogata w składniki odżywcze i jony miedzi. Spożywania takiej wody wzmacnia układ odpornościowy i działa korzystnie na dotlenienie organizmu. Z kolei odpowiednia ilość tlenu sprzyja lepszemu wchłanianiu składników odżywczych i polepszeniu ogólnej kondycji organizmu. Dzbanek miedziany BORNEO będzie nie tylko pięknym gadżetem zdobiącym mieszkanie, ale i wartościowym podarunkiem sprzyjającym zdrowiu! Załączone do każdego produktu Bangalore hologramy potwierdzają wysoką jakość naczyń. Dzbanek miedziany BORNEO jest zapakowany w bawełniany woreczek, dopełniający ideę proekologicznych rozwiązań. Parametry: Wysokość bez pokrywki - 18,5cm Wysokość z pokrywką - 23cm Średnica:11cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Zestaw miedziany Borneo

349,00 zł 319,90 zł


Bangalore Zestaw miedziany Borneo Zestaw naczyń miedzianych Borneo Bangalore, składa się z dzbanka miedzianego Borneo o pojemności 1,1 litra oraz dwóch kubków miedzianych Borneo o pojemności 250 ml i wyróżnia się niezwykłym orientalnym zdobieniem, które przykuwa uwagę. To doskonały pomysł na prezent, który możesz sprawić sobie oraz swoim najbliższym, a także osobom kochającym podróże, design, estetyczne dodatki do wnętrz o walorach użytkowych oraz ceniących naturę i filozofię zero waste. Miedziane kubki Borneo oraz miedziany dzbanek Borneo to zestaw stylowych naczyń miedzianych z niezwykle precyzyjnym zdobieniem, który powstał z dbałością o każdy detal. Tworzone są z wysokiej jakości miedzi, dzięki czemu są to praktyczne i dekoracyjne przedmioty. Solidny dzbanek miedziany oraz poręczne miedziane kubki o klasycznym wglądzie wykonane są z najwyższej jakości polerowanej miedzi. Zastanawiasz się jak oczyścić wodę w dzbanku miedzianym? Wystarczy wlać do niego wodę z kranu, zamknąć przykrywkę i pozostawić na noc. W tym czasie za sprawą jonów miedzi w niewielkich dawkach woda zostaje oczyszczona z zanieczyszczeń, bakterii oraz toksyn. Pijąc wodę z naczyń miedzianych Borneo, zyskujesz czystą i zdrową wodę, która usuwa toksyny, wzmacnia odporność, wykazuje właściwości antyoksydacyjne oraz dotlenia organizm. W zestawie z dwoma miedzianymi kubkami Borneo znajduje się również miedziany dzbanek Borneo z wygodną rączką oraz pokrywką, która chroni wodę w naczyniu przed kurzem, zanieczyszczeniami oraz owadami. Praktyczny i elegancki dzbanek Borneo został wykonany w rodzinnej hinduskiej manufakturze z najwyższej jakości miedzi. Udekorowane orientalnym zdobieniem lekkie i stylowe kubki Borneo idealnie sprawdzą się do spożywania wody wcześniej oczyszczonej w dzbanku miedzianym Borneo. Są to praktyczne i piękne przedmioty użytkowe wielokrotnego użytku, którymi warto zastąpić plastik, nie tylko dla zdrowia, ale również dla środowiska naturalnego.  Z powodzeniem można ich używać w biurze oraz w domu. Gustowny dzbanek miedziany Borneo w zestawie z dwoma miedzianymi kubkami Borneo to praktyczny i elegancki zestaw naczyń miedzianych o walorach dekoracyjnych i użytkowych. Idealnie wpisuje się w filozofię zero waste, gdyż pozwala ograniczyć używanie wody w plastikowych butelkach, a także zmniejszyć ilość produkowanych śmieci. Ponadto będzie niesamowitą ozdobą każdego wnętrza ze względu na piękne orientalne zdobienie. Zestaw naczyń miedzianych Borneo od Bangalore może być również oryginalnym i bardzo pięknym prezentem na każdą okazję. Powstał z dbałością o każdy szczegół, a to sprawia, że ucieszy każdą obdarowaną osobę. Miedziany dzbanek Borneo oraz dwa miedziane kubki Borneo to oryginalne produkty Bangalore, co zostało potwierdzone załączonymi hologramami, które znajdziesz na etykietach produktów. Dodatkowo każde naczynie miedziane Borneo pakujemy w wysokiej jakości woreczek z bawełny ekologicznej, który idealnie posłuży do przechowywania i transportu naczyń miedzianych. Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Zestaw miedziany Azulejos

339,00 zł 309,90 zł


Bangalore Zestaw miedziany Azulejos Zestaw naczyń miedzianych Azulejos Bangalore składa się z pięknej, zdobionej butelki miedzianej o pojemności 950ml oraz dwóch równie pięknie zdobionych kubków miedzianych o pojemności 250ml Portugalsko -meksykański design sprawia, że zestaw miedziany Bangalore Azulejos to bardzo dekoracyjne przedmioty użytkowe. W związku z tym stają się piękną, kolorową i pozytywnie nastrajającą ozdobą mieszkania - zdobiąc każde wnętrze: salon, kuchnię, jadalnię czy sypialnię. Butelka miedziana Azulejos Bangalore Kolorowa i zdobiona meksykańskim wzorem butelka miedziana Azulejos służy do oczyszczania, uzdatniania i transportu wody. Lekka, poręczna i estetyczna butelka Azulejos to świetny zamiennik dla plastikowej butelki, który przez wiele lat posłuży w domu, pracy, na spacerze, podczas uprawiania sportu, w szkole i podróży. Jej niezwykłe, przywodzące na myśl słoneczną Portugalię lub Meksyk zdobienie i smukły kształt sprawiają, że warto mieć ją zawsze przy sobie. Kubek miedziany  Azulejos Bangalore Oczyszczona z bakterii, zanieczyszczeń i toksyn woda kranowa będzie doskonale smakować, kiedy spożywać ją będziesz z pięknie zdobionych kubków miedzianych Azulejos. Ponadczasowy design z elementami portugalsko-meksykańskiego azulejos sprawia, że zestaw naczyń miedzianych Azulejos z oferty Bangalore prezentuje się pięknie i estetycznie. To kolorowo zdobione naczynia miedziane wielokrotnego użytku oraz proekologiczne rozwiązanie, gdyż ułatwia ograniczenie ilość plastiku w życiu oraz oszczędza pieniądze. Ozdobne kubki miedziane Azulejos z oferty Bangalore o pojemności 250 ml, podobnie jak estetyczna i kolorowa butelka miedziana Azulejos Bangalore zostały wykonane w rodzinnej manufakturze przez hinduskich rzemieślników z dbałością o każdy drobiazg. Zestaw miedzianych naczyń Azulejos służy do oczyszczania, uzdatniania i picia wody. Butelka z miedzi Azulejos oraz dwa kubki miedziane Azulejos to oryginalne i kolorowe produkty Bangalore z hologramami, które znajdują się na etykietach produktów. Zestaw naczyń miedzianych Azulejos gratis zapakujemy w wyjątkowy woreczek z ekologicznej bawełny, który posłuży do transportu oraz przechowywania produktów. Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Zestaw miedziany Ornaments

339,00 zł 309,90 zł


Bangalore Zestaw miedziany Ornaments Zestaw naczyń miedzianych Ornaments Bangalore składa się z elegancko zdobionej butelki miedzianej o pojemności 950ml oraz dwóch kubków miedzianych równie elegancko zdobionych o pojemności 250ml. Estetyczny design w kolorach bieli i niebieskiego w połączeniu z naturalną barwą miedzi sprawia, że zestaw miedziany Ornaments Bangalore prezentuje się stylowo i dekoracyjnie. W związku naczynia miedziane Ornaments są piękną, kolorową i pozytywnie nastrajającą ozdobą mieszkania i biura o walorach użytkowych. Warto mieć je zawsze przy sobie - w pracy, w domu, na siłowni, w podróży, na wakacjach czy podczas wycieczki rowerowej. Butelka miedziana Ornaments Bangalore  Gustowna i zdobiona estetycznym wzorem butelka z miedzi Ornaments służy do oczyszczania, uzdatniania oraz przechowywania i transportu wody. Lekka, poręczna i stylowa butelka Ornaments to świetna alternatywa dla plastikowych butelek. Jest naczyniem miedzianym wielokrotnego użytku, które przywodzi na myśl kraje orientu. Estetyczne i stylowe zdobienie w połączeniu ze smukłym kształtem sprawiają, że zechcesz mieć ją zawsze przy sobie. Kubek miedziany Ornaments Bangalore Oczyszczona z bakterii, zanieczyszczeń i toksyn woda kranowa będzie doskonale smakować, kiedy spożywać ją będziesz z pięknie zdobionych kubków miedzianych Ornaments. Ponadczasowy design z elementami ornamentowych wzorów w kolorze białym i niebieskim sprawia, że zestaw naczyń miedzianych Ornaments z oferty Bangalore prezentuje się pięknie i estetycznie. To kolorowo zdobione naczynia miedziane wielokrotnego użytku oraz proekologiczne rozwiązanie, gdyż ułatwia ograniczenie ilość plastiku w życiu oraz oszczędza pieniądze. Kubki miedziane Ornaments z oferty Bangalore  o pojemności 250 ml, tak samo jak estetyczna i kolorowa butelka miedziana Ornaments Bangalore, powstały z najwyższej jakości miedzi w rodzinnej hinduskiej manufakturze z dbałością o każdy drobiazg. Zestaw miedzianych naczyń Ornaments służy do oczyszczania, uzdatniania i picia wody. Butelka z miedzi Ornaments oraz dwa kubki miedziane Ornaments to oryginalne i stylowo zdobione produkty miedziane Bangalore oznaczone hologramami, które znajdują się na etykietach produktów oraz potwierdzają ich oryginalność. Zestaw naczyń miedzianych Ornaments gratis zapakujemy w woreczek z ekologicznej bawełny, który posłuży do ich transportu oraz przechowywania. Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Zestaw miedziany Burgundia

359,00 zł 329,90 zł


Bangalore Zestaw miedziany Burgundia Komplet wykonanych z miedzi naczyń Burgundia Bangalore składa się z butelki miedzianej Burgundia o pojemności 1,5 litra oraz dwóch miedzianych kubeczków Burgundia o pojemności 250 ml. Estetyczna i lekka karafka miedziana Burgundia oraz poręczne kubki miedziane Burgundia to praktyczne przedmioty użytkowe, które wyróżnia piękny design oraz miedziany kolor. Powstały z najwyższej jakości polerowanej miedzi. Pijąc wodę z naczyń miedzianych Burgundia, zyskujesz poszukiwany od wieków eliksir młodości, gdyż woda kranowa uzdatniona w naczyniach miedzianych dotlenia organizm, działa antyoksydacyjne, wzmacnia odporność oraz usuwa toksyny. Miedziana karafka Burgundia oraz dwa wykonane z miedzi kubki Burgundia to proekologiczne produkty, które wpisują się w filozofię zero waste, bo zmniejszają konieczność zakupu wody w plastikowych butelkach. Komplet naczyń miedzianych Burgundia od Bangalore to pomysł na elegancki upominek na imieniny, parapetówkę czy pod choinkę. Miedziana karafka Burgundia oraz dwa miedziane kubki Burgundia są oryginalnymi produktami Bangalore, co zostało potwierdzone załączonymi hologramami, znajdującymi się na etykietach produktów. Dodatkowo każde naczynie miedziane Burgundia pakujemy w wysokiej jakości woreczek z bawełny ekologicznej, który idealnie posłuży do przechowywania i transportu naczyń miedzianych. Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany Borneo 2 litry

299,00 zł 279,90 zł


Bangalore Dzbanek miedziany Borneo 2 litry Dla wszystkich miłośników prozdrowotnych rozwiązań i zwolenników hinduskich ornamentów oferujemy wspaniały dzbanek miedziany BORNEO. Przepiękne desenie umieszczone na dużym, wygodnym dzbanku z klasyczną przykrywką. Niewątpliwy urok wizualny dzbanka BORNEO nie jest jego najważniejszą zaletą. Ta bowiem kryje się w składzie – 99,9% miedzi i 0,1% cynku. Certyfikowany skład naczynia daje mu największą wartość. Przechowywanie wody kranowej w naczyniu miedzianym w znaczący sposób poprawia jej jakość – z jednej strony oczyszczając z niebezpiecznych dla zdrowia toksyn i chloru, z drugiej nie wyniszczając cennych składników. Woda przechowywana w dzbanku miedzianym zostaje wzbogacona o jony miedzi, która ma niezwykle pozytywny wpływ na nasze zdrowie, ale i na urodę. Miedź działa antybakteryjnie, poprawia ogólną kondycję organizmu i spowalnia procesy starzenia. Picie wody uzdatnionej w naczyniu miedzianym to najwspanialszy prezent, który możemy podarować swojemu organizmowi. Czysta i dobra jakościowa woda stanowi podstawę prawidłowego funkcjonowania każdego człowieka. Naczynia miedziane Bangalore sprawiają, że jednorazowa inwestycja daje dostęp do wartościowej wody każdego dnia. Bez konieczność codziennego chodzenia do sklepu, montowania drogich filtrów kranowych, kupowania wody z plastikowych butelek. Dzbanek miedziany BORNEO jest inwestycją na lata. Sugerujemy rozważyć skompletowanie zestawu naczyń na miarę swoich potrzeb – uzupełniając go o kubki, czy też butelki miedziane. Wspaniałym rozwiązaniem jest także suplementacja miedzi przez skórę – warto więc zwrócić uwagę na bogaty wybór naszych bransolet, które także dają bardzo wiele korzyści w kontekście dbałości o zdrowie i urodę. Dzbanek miedziany BORNEO posiada etykietę z hologramem potwierdzającym jakość produktu. Zapakowany jest w bawełniany woreczek, przydatny do transportu i stanowiący dodatkowo świetne opakowanie prezentowe. Parametry: Wysokość zez pokrywki - 19,5cm Wysokość z pokrywką - 24,5cm Średnica - 12,5cm Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Kubek miedziany 400 ml

85,00 zł 75,90 zł


Bangalore Kubek miedziany 400 ml Klasyczny kubek miedziany o pojemności 400 ml z matowym efektem wykończenia. Swoim uniwersalnym designem dopełni znajdujące się w ofercie Bangalore dzbanki i butelki. Kubek może stanowić dodatkowe naczynie do uzdatniania wody lub służyć do spożywania wody oczyszczonej wcześniej w innych naczyniach Bangalore.   Kubek miedziany Classic to naczynie wykonane z certyfikowanej miedzi (99,9% miedzi i 0,1% cynku). Kubek posiada metkę z hologramem będącym znakiem jakości produktu. Każde naczynie Bangalore jest zapakowane w ekologiczny bawełniany woreczek.   Parametry: Wysokość - 10cm Średnica - 8,5cm Czyszczenie kubka miedzianego Miedziany kubek z uchwytem o pojemności 400 ml należy czyścić podobnie jak pozostałe naczynia miedziane, czyli około 1-2 razy w tygodniu. Warto podkreślić, że podczas używania kubka miedzianego Bangalore następuje subtelna zmiana koloru miedzi - jest to naturalny proces. Dzieje się tak podczas utleniania się metalu i pokrywania tlenkami. Nie należy się tym przejmować!   Do czyszczenia kubka miedzianego z uchwytem Bangalore przygotuj naturalny roztwór. Powstanie on z połączenia: - 100 ml soku z cytryny - 4-5 łyżek soli kuchennej   Powstały preparat nanieść na kubek, używając miękkiej gąbki lub szmatki, aby nie porysować powierzchni. Miedziany kubek czyścić w środku i na zewnątrz. Następnie wypłukać pod bieżącą wodą i odstawić do wyschnięcia. Pielęgnowane w ten sposób naczynie będzie służyło przez wiele lat i zawsze wyglądało doskonale.    Przedmiot nie nadaje się do spożywania soków, mleka czy innych napojów. Uwaga - posiada certyfikat jakości i czystości; - składa się w ok. 97% z miedzi i ok. 3% z cynku; - podczas procesu jego produkcji nie wykorzystywano żadnych domieszek szkodliwych pierwiastków takich jak aluminium, nikiel, rtęć czy ołów; - został ręcznie wykonany w rodzinnej manufakturze w Indiach, w związku z tym może posiadać subtelne niedoskonałości; - mogą się na nim pojawić delikatne przebarwienia - są naturalne i wynikają z faktu, że miedź ma tendencję do poddawania się zmiennym warunkom otoczenia.   Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj naczynie z miedzi Bangalore według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Kubek miedziany z uchem ozdobny 400 ml

99,00 zł 89,90 zł


Bangalore Kubek miedziany z uchem ozdobny 400 ml Podobnie jak tradycyjne porcelanowe kubki nasz kubek z miedzi ma pojemność 400 ml, ale warto pamiętać, że nadaje się idealnie jedynie do picia wody oczyszczonej w naczyniach o większej pojemności. Dlaczego? Ponieważ woda w miedzianym kubku zachowuje właściwości, których nabrała podczas oczyszczania się i uzdatniania.    Lekki, poręczny i stylowy miedziany kubek z uchwytem jest praktyczny. Doskonale sprawdzi się jako zamiennik plastikowych kubków, które zaśmiecają naszą planetę. Idealnie wpisuje się w coraz śmielej wkraczającą również i do naszego kraju ideę Zero Waste, która zakłada ograniczenie wytwarzania plastiku. Miedziany kubek z uchwytem Bangalore to naczynie wielokrotnego użytku. Można go zabrać na wycieczkę po górach oraz pić z niego wodę (wcześniej oczyszczoną w butelce lub dzbanku) w domu, pracy lub szkole. Został wykonany z dbałością o każdy, nawet najmniejszy detal. Wygląda orientalnie i pięknie, dlatego będzie idealnym prezentem dla osoby, która ceni sobie piękno, niebanalny design oraz dba o zdrowie i urodę. Jeśli kubek z miedzi z uchwytem ma być prezentem, nie zapomnij dobrać do niego idealnej pary, czyli dzbanka lub butelki do oczyszczania wody.   Kubek z miedzi ozdobny z uchwytem to oryginalny produkt Bangalore z hologramem, który znajduje się na etykiecie produktu. Każdy kubek miedziany z uchwytem gratis pakujemy w wyjątkowy woreczek z ekologicznej bawełny, który świetnie sprawdza się do transportu oraz przechowywania produktu. Czyszczanie kubka miedzianego Miedziany kubek z uchwytem o pojemności 400 ml należy czyścić podobnie jak pozostałe naczynia miedziane, czyli około 1-2 razy w tygodniu. Warto podkreślić, że podczas używania kubka miedzianego Bangalore następuje subtelna zmiana koloru miedzi - jest to naturalny proces. Dzieje się tak podczas utleniania się metalu i pokrywania tlenkami. Nie należy się tym przejmować!   Do czyszczenia kubka miedzianego z uchwytem Bangalore przygotuj naturalny roztwór. Powstanie on z połączenia: - 100 ml soku z cytryny - 4-5 łyżek soli kuchennej   Powstały preparat nanieść na kubek, używając miękkiej gąbki lub szmatki, aby nie porysować powierzchni. Miedziany kubek czyścić w środku i na zewnątrz. Następnie wypłukać pod bieżącą wodą i odstawić do wyschnięcia. Pielęgnowane w ten sposób naczynie będzie służyło przez wiele lat i zawsze wyglądało doskonale.    Przedmiot nie nadaje się do spożywania soków, mleka czy innych napojów. Uwaga - posiada certyfikat jakości i czystości; - składa się w ok. 97% z miedzi i ok. 3% z cynku; - podczas procesu jego produkcji nie wykorzystywano żadnych domieszek szkodliwych pierwiastków takich jak aluminium, nikiel, rtęć czy ołów; - został ręcznie wykonany w rodzinnej manufakturze w Indiach, w związku z tym może posiadać subtelne niedoskonałości; - mogą się na nim pojawić delikatne przebarwienia - są naturalne i wynikają z faktu, że miedź ma tendencję do poddawania się zmiennym warunkom otoczenia.   Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj naczynie z miedzi Bangalore według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany ozdobny 2 litry

289,00 zł 264,90 zł


Bangalore Dzbanek miedziany ozdobny 2 litry Dzbanek miedziany 2 litry, to niezwykle, trwałe i piękne naczynie. Ręcznie wykonywane miedziane dzbanki powstają z troską o każdy detal. Wysokiej jakości miedź sprawia, że jest to praktyczny i dekoracyjny przedmiot. Solidny dzbanek miedziany o klasycznym wglądzie wykonany jest z najwyższej jakości polerowanej miedzi. Nie tylko poprawia jakość wody pitnej, ale również ją oczyszcza i nasyca cennymi mikroelementami. Duży i pojemny dzbanek z miedzi to przedmiot użytkowy do oczyszczania i przechowywania wody idealny dla całej rodziny. Jest to idealne naczynie do oczyszczania wody w domu. Dzbanek ten oferowany jest w sprzedaży outletowej, a więc może posiadać drobne rysy, małe uderzenia lub przebarwienia. Wady te jednak nie mają żadnego wpływu na codzienne użytkowanie naczynia. Dzbanek należy czyścić 2-3 razy w tygodniu za pomocą mieszaniny soku z cytryny z solą kuchenną w następujących proporcjach - 100ml soku plus 4 łyżki soli. Po umyciu naczynia tym roztworem należy niezwłocznie przepłukać go pod bieżącą wodą a następnie wytrzeć do sucha. Elegancki dzbanek miedziany to też idealny pomysł na oryginalny prezent, który z pewnością oczaruje osobę obdarowaną, szczególnie tę, która ceni elegancję, ekologię oraz dba o zdrowie i urodę. Miedziany dzbanek Bangalore doskonale wpisuje się również w coraz modniejszą filozofię Zero Waste. Kupując miedziany dzbanek, chronisz planetę przed zaśmiecaniem jej plastikiem i dbasz o środowisko naturalne. Bo już nie musisz jechać do sklepu po kilka zgrzewek wody butelkowanej. Zatem jest to ekonomiczny i ekologiczny zakup, bo używając miedzianego dzbanka do oczyszczania wody, oszczędzasz swój czas i pieniądze - używasz do picia wody kranowej. Jak oczyścić wodę w dzbanku miedzianym? Najlepiej wlać do niego wodę z kranu i pozostawić na co najmniej dwanaście godzin. Po tym czasie kranowa woda jest oczyszczona i gotowa do picia, bo nasycona jonami miedzi, dzięki czemu korzystnie wpływa na zdrowie i urodę. Woda pita z naczyń miedzianych oczyszcza organizm z toksyn. Ajurwedyjski miedziany dzbanek z pokrywką charakteryzuje niezwykły kształt oraz złocisty kolor. Miedziany dzbanek na wodę Bangalore to praktyczny i elegancki gadżet kuchenny z wygodnym uchwytem i praktyczną przykrywką. Będzie ozdobą kuchni, salonu czy jadalni. Dwulitrowy dzbanek z miedzi jest to oryginalny produkt Bangalore z hologramem, który znajduje się na etykiecie produktu. Do każdego dzbanka gratis pakujemy wyjątkowy woreczek z ekologicznej bawełny, który świetnie sprawdza się do transportu oraz przechowywania produktu. Wymiary Wysokość: 22cm (wraz z pokrywką) Szerokość / Średnica: 12,5cm Pojemność: 2.200ml  
Zdjęcie produktu Bangalore Butelka miedziana ozdobna 950 ml

209,00 zł 189,90 zł


Bangalore Butelka miedziana ozdobna 950 ml Smukła, elegancka i piękna. Stworzona ręcznie przez doświadczonych i utalentowanych hinduskich rzemieślników. Taka właśnie jest butelka miedziana Bangalore. Butelka z miedzi została wyposażona w nakrętkę, dzięki czemu idealnie nadaje się do przechowywania,  transportu, a przede wszystkim oczyszczania wody pitnej.  Możesz więc mieć zawsze przy sobie zapas zdrowej wody. Smukły kształt butelki miedzianej umożliwia jej wygodny transport w torbie czy plecaku. Dzięki temu będziesz mieć pod ręką doskonałą wodę do picia o każdej porze dnia i roku!   Butelka miedziana jest niezwykle praktyczna, ale i cieszy oczy pięknym wyglądem. Ponadczasowy, orientalny styl, doskonały kształt i złocisty kolor sprawiają, ze miedziana butelka jest oryginalnym dodatkiem, z którym nie będziecie chcieli się rozstawać. Współgra ona harmonijnie zarówno z codzienną torebką, jak i sportową torbą na trening. Ajurwedyjski sposób na zdrowie Ayurvedyści i jogini twierdzą, że woda która jest przechowywana przez całą noc w butelce z miedzi ma siłę równoważenia wszystkich trzech doszy (vata, pitta, kapha).   Słowo „tamra” oznacza w sanskrycie miedź, natomiast „jal”- naczynie. Te dwa słowa oznaczają miedziane naczynie do przechowywania wody. Tamra jal stanowi silny kod ajurwedy, który mówi, że jeśli chcemy cieszyć się długo dobrym zdrowiem oraz pięknem cielesnym, to powinniśmy pić wodę z miedzianego naczynia. Jest to starożytna ajurwedyjska praktyka. Wysokość: 25cm (wraz z zakrętką) Szerokość / Średnica: 7cm Pojemność:  950ml Oryginalny produkt Bangalore posiada hologram umieszczony na etykiecie produktu.   Wraz z butelką miedzianą otrzymujecie Państwo również wyjątkowy woreczek  wykonany z bawełny ekologicznej służący do transportu i przechowywania naczynia. Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości. Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Kubek miedziany z uchem 400 ml

89,00 zł 79,90 zł


Bangalore Kubek miedziany z uchem 400 ml Podobnie jak tradycyjne porcelanowe kubki nasz kubek z miedzi ma pojemność 400 ml, ale warto pamiętać, że nadaje się idealnie jedynie do picia wody oczyszczonej w naczyniach o większej pojemności. Dlaczego? Ponieważ woda w miedzianym kubku zachowuje właściwości, których nabrała podczas oczyszczania się i uzdatniania.    Lekki, poręczny i stylowy miedziany kubek z uchwytem jest praktyczny. Doskonale sprawdzi się jako zamiennik plastikowych kubków, które zaśmiecają naszą planetę. Idealnie wpisuje się w coraz śmielej wkraczającą również i do naszego kraju ideę Zero Waste, która zakłada ograniczenie wytwarzania plastiku. Miedziany kubek z uchwytem Bangalore to naczynie wielokrotnego użytku. Można go zabrać na wycieczkę po górach oraz pić z niego wodę (wcześniej oczyszczoną w butelce lub dzbanku) w domu, pracy lub szkole. Został wykonany z dbałością o każdy, nawet najmniejszy detal. Wygląda orientalnie i pięknie, dlatego będzie idealnym prezentem dla osoby, która ceni sobie piękno, niebanalny design oraz dba o zdrowie i urodę. Jeśli kubek z miedzi z uchwytem ma być prezentem, nie zapomnij dobrać do niego idealnej pary, czyli dzbanka lub butelki do oczyszczania wody.   Kubek z miedzi z uchwytem to oryginalny produkt Bangalore z hologramem, który znajduje się na etykiecie produktu. Każdy kubek miedziany z uchwytem gratis pakujemy w wyjątkowy woreczek z ekologicznej bawełny, który świetnie sprawdza się do transportu oraz przechowywania produktu. Czyszczanie kubka miedzianego Miedziany kubek z uchwytem o pojemności 400 ml należy czyścić podobnie jak pozostałe naczynia miedziane, czyli około 1-2 razy w tygodniu. Warto podkreślić, że podczas używania kubka miedzianego Bangalore następuje subtelna zmiana koloru miedzi - jest to naturalny proces. Dzieje się tak podczas utleniania się metalu i pokrywania tlenkami. Nie należy się tym przejmować!   Do czyszczenia kubka miedzianego z uchwytem Bangalore przygotuj naturalny roztwór. Powstanie on z połączenia: - 100 ml soku z cytryny - 4-5 łyżek soli kuchennej   Powstały preparat nanieść na kubek, używając miękkiej gąbki lub szmatki, aby nie porysować powierzchni. Miedziany kubek czyścić w środku i na zewnątrz. Następnie wypłukać pod bieżącą wodą i odstawić do wyschnięcia. Pielęgnowane w ten sposób naczynie będzie służyło przez wiele lat i zawsze wyglądało doskonale.    Przedmiot nie nadaje się do spożywania soków, mleka czy innych napojów. Uwaga - posiada certyfikat jakości i czystości; - składa się w ok. 97% z miedzi i ok. 3% z cynku; - podczas procesu jego produkcji nie wykorzystywano żadnych domieszek szkodliwych pierwiastków takich jak aluminium, nikiel, rtęć czy ołów; - został ręcznie wykonany w rodzinnej manufakturze w Indiach, w związku z tym może posiadać subtelne niedoskonałości; - mogą się na nim pojawić delikatne przebarwienia - są naturalne i wynikają z faktu, że miedź ma tendencję do poddawania się zmiennym warunkom otoczenia.   Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj naczynie z miedzi Bangalore według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Dzbanek miedziany 2 litry

279,00 zł 254,90 zł


Bangalore Dzbanek miedziany 2 litry Dzbanek miedziany o pojemności 2 litry to produkt wybierany przez osoby dbające o zdrowie i urodę. Jest niezwykłym, trwałym i pięknym przedmiotem użytkowym.  Ręcznie wykonywane miedziane dzbanki powstają z troską o każdy detal.  Wysokiej jakości miedź sprawia, że jest to praktyczny i dekoracyjny przedmiot. Solidny dzbanek miedziany o klasycznym wglądzie wykonany jest z najwyższej jakości polerowanej miedzi. Nie tylko poprawia jakość wody pitnej, ale również ją oczyszcza i nasyca cennymi mikroelementami. Duży i pojemny dzbanek z miedzi do wody idealny dla całej rodziny. Wymiary Pojemność: 2000ml   Oryginalny produkt Bangalore posiada hologram umieszczony na etykiecie produktu. Wraz z dzbankiem miedzianym otrzymujecie Państwo również wyjątkowy woreczek  wykonany z bawełny ekologicznej służący do transportu i przechowywania naczynia. Czyszczenie naczyń miedzianych Duży dzbanek z miedzi o pojemności 2 litrów należy oczyszczać tak samo, jak inne naczynia miedziane, czyli około 1-2 razy w tygodniu. Warto podkreślić, że podczas używania dzbanka miedzianego Bangalore następuje subtelna zmiana koloru miedzi - jest to naturalny proces. Powstaje podczas utleniania się metalu i pokrywania się tlenkami. Nie należy się tym przejmować!   Do czyszczenia dzbanka miedzianego Bangalore przygotuj naturalny roztwór. Powstanie on z połączenia:   - 100 ml soku z cytryny - 4-5 łyżek soli kuchennej     Powstały płyn nanieść na dzbanek, używając miękkiej gąbki lub szmatki, aby nie porysować powierzchni. Miedziany dzbanek czyścić w środku i na zewnątrz. Następnie wypłukać pod bieżącą wodą i odstawić do wyschnięcia. Pielęgnowane w ten sposób naczynie będzie służyło przez wiele lat i zawsze wyglądało doskonale.   Przedmiot nie nadaje się do przechowywania soków, mleka czy innych napojów.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 99,9% miedzi W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Butelka miedziana 950 ml

199,00 zł 179,90 zł


Bangalore Butelka miedziana 950 ml Smukła, elegancka i piękna. Stworzona ręcznie przez doświadczonych i utalentowanych hinduskich rzemieślników. Taka właśnie jest butelka miedziana Bangalore. Butelka z miedzi została wyposażona w nakrętkę, dzięki czemu idealnie nadaje się do przechowywania,  transportu, a przede wszystkim oczyszczania wody pitnej.   Stylowa miedziana butelka ma 950ml pojemności. Możesz więc mieć zawsze przy sobie zapas zdrowej wody. Smukły kształt butelki miedzianej umożliwia jej wygodny transport w torbie czy plecaku. Dzięki temu będziesz mieć pod ręką doskonałą wodę do picia o każdej porze dnia i roku!   Butelka miedziana jest niezwykle praktyczna, ale i cieszy oczy pięknym wyglądem. Ponadczasowy, orientalny styl, doskonały kształt i złocisty kolor sprawiają, ze miedziana butelka jest oryginalnym dodatkiem, z którym nie będziecie chcieli się rozstawać.  Współgra ona harmonijnie zarówno z codzienną torebką, jak i sportową torbą na trening. Ajurwedyjski sposób na zdrowie Ayurvedyści i jogini twierdzą, że woda która jest przechowywana przez całą noc w butelce z miedzi ma siłę równoważenia wszystkich trzech doszy (vata, pitta, kapha).   Słowo „tamra” oznacza w sanskrycie miedź, natomiast „jal”- naczynie. Te dwa słowa oznaczają miedziane naczynie do przechowywania wody. Tamra jal stanowi silny kod ajurwedy, który mówi, że jeśli chcemy cieszyć się długo dobrym zdrowiem oraz pięknem cielesnym, to powinniśmy pić wodę z miedzianego naczynia. Jest to starożytna ajurwedyjska praktyka. Wymiary Wysokość: 25cm Szerokość / Średnica: 7,5cm Pojemność:  950ml   Oryginalny produkt Bangalore posiada hologram umieszczony na etykiecie produktu.   Wraz z butelką miedzianą otrzymujecie Państwo również wyjątkowy woreczek  wykonany z bawełny ekologicznej służący do transportu i przechowywania naczynia. Czyszczenie butelki miedzianej Butelkę z miedzi o pojemności 950 ml należy oczyszczać podobnie jak pozostałe naczynia miedziane, czyli około 1-2 razy w tygodniu. Warto podkreślić, że podczas używania butelki miedzianej Bangalore następuje subtelna zmiana koloru miedzi - jest to naturalny proces. Dzieje się tak podczas utleniania się metalu i pokrywania się tlenkami. Nie należy się tym przejmować!   Do czyszczenia butelki miedzianej Bangalore przygotuj naturalny roztwór. Powstanie on z połączenia:   - 100 ml soku z cytryny - 4-5 łyżek soli kuchennej     Powstały preparat nanieść na butelkę, używając miękkiej gąbki lub szmatki, aby nie porysować powierzchni. Miedzianej butelki w środku nie trzeba czyścić mechanicznie, a jedynie nalać roztwór do środka i po zakręceniu kilka razy wstrząsnąć.   Następnie wypłukać pod bieżącą wodą i odstawić do wyschnięcia. Pielęgnowane w ten sposób naczynie będzie służyło przez wiele lat i zawsze wyglądało doskonale.   Przedmiot nie nadaje się do przetrzymywania soków, mleka czy innych napojów.   Butelka miedziana 950 ml z nakrętką Bangalore - ważne informacje:   - posiada certyfikat jakości i czystości; - składa się w ok. 97% z miedzi i ok. 3% z cynku; - podczas procesu jej produkcji nie wykorzystywano żadnych domieszek szkodliwych pierwiastków takich jak aluminium, nikiel, rtęć czy ołów; - została ręcznie wykonana w rodzinnej manufakturze w Indiach, w związku z tym może posiadać subtelne niedoskonałości; - mogą się na niej pojawić delikatne przebarwienia - są naturalne i wynikają z faktu, że miedź ma tendencję do poddawania się zmiennym warunkom otoczenia.     Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj naczynie z miedzi Bangalore według powyższych zaleceń.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 97% miedzi i ok. 3% cynku. W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  
Zdjęcie produktu Bangalore Butelka miedziana 650 ml

155,00 zł 139,90 zł


Bangalore Butelka miedziana 650 ml Smukła, elegancka i piękna. Stworzona ręcznie przez doświadczonych i utalentowanych hinduskich rzemieślników. Taka właśnie jest butelka miedziana Bangalore. Butelka z miedzi została wyposażona w nakrętkę, dzięki czemu idealnie nadaje się do przechowywania,  transportu, a przede wszystkim oczyszczania wody pitnej.   Stylowa miedziana butelka ma 650ml pojemności. Możesz więc mieć zawsze przy sobie zapas zdrowej wody. Smukły kształt butelki miedzianej umożliwia jej wygodny transport w torbie czy plecaku. Dzięki temu będziesz mieć pod ręką doskonałą wodę do picia o każdej porze dnia i roku!   Butelka miedziana jest niezwykle praktyczna, ale i cieszy oczy pięknym wyglądem. Ponadczasowy, orientalny styl, doskonały kształt i złocisty kolor sprawiają, że miedziana butelka jest oryginalnym dodatkiem, z którym nie będziecie chcieli się rozstawać.  Współgra ona harmonijnie zarówno z codzienną torebką, jak i sportową torbą na trening. Ajurwedyjski sposób na zdrowie Ayurvedyści i jogini twierdzą, że woda, która jest przechowywana przez całą noc w butelce z miedzi ma siłę równoważenia wszystkich trzech doszy (vata, pitta, kapha).   Słowo „tamra” oznacza w sanskrycie miedź, natomiast „jal”- naczynie. Te dwa słowa oznaczają miedziane naczynie do przechowywania wody. Tamra jal stanowi silny kod ajurwedy, który mówi, że jeśli chcemy cieszyć się długo dobrym zdrowiem oraz pięknem cielesnym, to powinniśmy pić wodę z miedzianego naczynia. Jest to starożytna ajurwedyjska praktyka. Wymiary Wysokość: 22,5cm Szerokość / Średnica: 7,5cm Pojemność:  650ml   Oryginalny produkt Bangalore posiada hologram umieszczony na etykiecie produktu.   Wraz z butelką miedzianą otrzymujecie Państwo również wyjątkowy woreczek  wykonany z bawełny ekologicznej służący do transportu i przechowywania naczynia. Czyszczenie naczyń miedzianych Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu. Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.   Do czyszczenia używamy roztworu: Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 100ml 4-5 łyżek soli kuchennej Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.   W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć. Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz. Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.   Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.   Uwaga Wszystkie naczynia posiadają certyfikaty czystości i jakości. Zawierają w swoim składzie ok. 99% miedzi  W procesie produkcji nie zostały wykorzystane żadne szkodliwe domieszki takich pierwiastków jak rtęć, ołów, nikiel czy aluminium.   Naczynia wykonywane są ręcznie w małej rodzinnej manufakturze w Indiach. Dlatego mogą posiadać małe niedoskonałości.  Delikatne przebarwienia miedzi są jak najbardziej naturalne i wynikają z podatności miedzi na zmieniające się warunki otoczenia.   Bardzo prosimy, aby przed pierwszym użyciem, dokładnie umyć naczynie według powyższych zaleceń.  

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj