KATEGORIE [rozwiń]

Masła i pasty

Zdjęcie produktu KruKam Masło klarowane ghee 300ml
nowość

16,99 zł 16,90 zł


KruKam Masło klarowane ghee 300ml Ghee masło klarowane to idealny produkt do smażenia. Masło klarowane wytwarza się poprzez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin oraz osadów (klarowanie). Ghee ma wiele zalet – przede wszystkim charakteryzuje się długim okresem przydatności do spożycia. Proces klarowania usuwa z masła białko oraz inne substancje, pozostawiając sam tłuszcz zwierzęcy. Ghee charakteryzuje się wysoką temperaturą dymienia (ok. 250°C), w związku z tym doskonale nadaje się do długotrwałego smażenia. Ghee Masło klarowane • idealne do smażenia • bezwodny tłuszcz mleczny Składniki: 100% tłuszcz mleczny Wartości odżywcze KruKam Masło klarowane ghee 300ml Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 3693kJ / 898kcal * Tłuszcz: 99,8g * w tym tłuszcze nasycone: 65g * Węglowodany: 0,1g * w tym cukry: 0,1g * Błonnik: 0g * Białko: 0,1g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Pasta kokosowa 300g
nowość

10,99 zł 10,90 zł


KruKam Pasta kokosowa 300g Pasta kokosowa 300g jest wytwarzana poprzez zmielenie miąższu kokosa. W wyższej temperaturze przyjmuje postać gęstego kremu. Mus kokosowy, który często nazywany jest też masłem kokosowym, jest smacznym źródłem błonnika, potasu, magnezu i żelaza. Dzięki witaminie D jest sprzymierzeńcem walki z depresją, a witamina K w nim zawarta, pomaga w nauce, wspierając procesy neurologiczne. W odróżnieniu od oleju kokosowego jest bardziej zwarty, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do omletów, ciast czy batonów. Sprawdza się też jako dodatek do smoothies, czy jako zdrowy zamiennik śmietany, jako uwieńczenie deseru owocowego   Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. W wyższej temperaturze mus przyjmuje płynną postać. Przed użyciem dokładnie wymieszać. Składniki: Mielony miąższ kokosowy Wartości odżywcze KruKam KruKam Pasta kokosowa 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2849 kJ / 691 kcal   Tłuszcz: 67g   w tym tłuszcze nasycone: 63g   Węglowodany: 9.1g   w tym cukry: 0g   Błonnik: 15g   Białko: 6.1g   Sól: 0.04g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Pasta orzechowa chilli 300g
nowość

12,99 zł 12,90 zł


KruKam Pasta orzechowa z chilli 300g Przepyszne połączenie pasty orzechowej z chilli!   Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.   Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca. Składniki: pasta z orzechów arachidowych 98%, chilli grys 2% Wartości odżywcze KruKam Pasta orzechowa z chilli 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2307kJ / 549kcal   Tłuszcz: 45,2g   w tym tłuszcze nasycone: 6,0g   Węglowodany: 18,8g   w tym cukry: 6,1g   Błonnik: 7,2g   Białko: 25,2g   Sól: 0,0g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Pasta orzechowa 100% 500g
nowość

11,99 zł 11,90 zł


KruKam Pasta orzechowa 100% 500g Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.   Obecność kawałków orzechów w maśle orzechowym, z pewnością spowoduje zainteresowanie i przychylność dzieci, otwartych na ciekawe i nowe pomysły także w swoim codziennym menu. Właśnie dla nich produkt ten stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę. Nie od dziś wiadomo, żeorzechy są najlepszym "paliwem dla mózgu".   Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca. Składniki: 100% orzechy ziemne prażone, bez dodatków. Wartości odżywcze KruKam Pasta orzechowa 100% 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2354 kJ/ 560 kcal * Tłuszcz: 46,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 6,1 g * Węglowodany: 19,2 g * w tym cukry: sacharoza / skrobia 6,2 g / 5,5 g * Błonnik: 7,3 g * Sód 0,016 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Pasta chałwowa 300g
nowość

12,99 zł 12,90 zł


KruKam Pasta chałwowa 300g Przepyszne połączenie pasty sezamowej (tahini) z bardzo słodkim syropem daktylowym! Płynna chałwa, bez sztucznych dodatków, konserwantów, barwników i aromatów. Składniki: pasta sezamowa 60%, syrop daktylowy 40%   Wartości odżywcze KruKam Pasta chałwowa 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1789kJ / 431kcal * Tłuszcz: 24g * w tym tłuszcze nasycone: 3,9g * Węglowodany: 40,5g * w tym cukry: 39,7g * Błonnik: - * Białko: 10,2g * Sól: 0,0g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Pasta dyniowa 300g
nowość

16,99 zł 16,90 zł


KruKam Pasta dyniowa 300g Pasta z pastek dyni 100% Składniki: dynia prażona Wartości odżywcze KruKam Pasta dyniowa 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2200kJ / 526kcal * Tłuszcz: 33g * w tym tłuszcze nasycone: 5,7g * Węglowodany: 24g * w tym cukry: 1g * Błonnik: - * Białko: 32g * Sól: 0,05g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Pasta sezamowa tahini 300g
nowość

10,99 zł 10,90 zł


KruKam Pasta sezamowa Tahini 300g Tahini, to podstawowy składnik wielu dań tradycyjnej kuchni blisko i dalekowschodniej oraz śródziemnomorskiej, a dokładnie greckiej. Jego historia sięga przeszło 4000 lat i niezwykle trudno jest jednoznacznie ustalić skąd dokładnie się wywodzi.Tahini (tahina), to pasta przygotowana na bazie nasion sezamu, uzyskiwana przez rozdrobnienie uprażonych, łuskanych nasion. Dzięki temu, że są one wcześniej prażone, tahini charakteryzuje się intensywnym aromatem oraz bogatym orzechowym smakiem, który zbliżony jest do masła orzechowego.Do produkcji tahini nie używa się żadnych składników chemicznych, ani konserwantów! Składniki: Sezam biały ziarno mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta sezamowa Tahini 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2777kJ / 672kcal   Tłuszcz: 60g   w tym tłuszcze nasycone: 9.6g   Węglowodany: 3.6g   w tym cukry: 1.7g   Błonnik: b.d.   Białko: 25.4g   Sól: 0g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Pasta orzechowa crunchy 500g
nowość

12,99 zł 12,90 zł


KruKam Pasta orzechowa crunchy 500g Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.   Obecność kawałków orzechów w maśle orzechowym, z pewnością spowoduje zainteresowanie i przychylność dzieci, otwartych na ciekawe i nowe pomysły także w swoim codziennym menu. Właśnie dla nich produkt ten stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę. Nie od dziś wiadomo, żeorzechy są najlepszym "paliwem dla mózgu".   Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca. Składniki: Masło orzechowe crunchy, orzechy arachidowe mielone 100% Wartości odżywcze KruKam Pasta orzechowa crunchy 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2354 kJ/ 560 kcal * Tłuszcz: 46,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 6,1 g * Węglowodany: 19,2 g * w tym cukry: sacharoza/skrobia 6,2 g/5,5 g * Błonnik: 7,3 g * Sód: 0,016 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Masło klarowane ghee 500ml
nowość

25,99 zł 25,90 zł


KruKam Masło klarowane ghee 500ml Ghee masło klarowane to idealny produkt do smażenia. Masło klarowane wytwarza się poprzez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin oraz osadów (klarowanie). Ghee ma wiele zalet – przede wszystkim charakteryzuje się długim okresem przydatności do spożycia. Proces klarowania usuwa z masła białko oraz inne substancje, pozostawiając sam tłuszcz zwierzęcy. Ghee charakteryzuje się wysoką temperaturą dymienia (ok. 250°C), w związku z tym doskonale nadaje się do długotrwałego smażenia. Ghee Masło klarowane • idealne do smażenia • bezwodny tłuszcz mleczny Składniki: 100% tłuszcz mleczny Wartości odżywcze KruKam Masło klarowane ghee 500ml Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 3693kJ / 898kcal * Tłuszcz: 99,8g * w tym tłuszcze nasycone: 65g * Węglowodany: 0,1g * w tym cukry: 0,1g * Błonnik: 0g * Białko: 0,1g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Pasta orzechowa 100% 900g
nowość

19,99 zł 19,90 zł


KruKam Pasta orzechowa 100% 900g Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.   Obecność kawałków orzechów w maśle orzechowym, z pewnością spowoduje zainteresowanie i przychylność dzieci, otwartych na ciekawe i nowe pomysły także w swoim codziennym menu. Właśnie dla nich produkt ten stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę. Nie od dziś wiadomo, żeorzechy są najlepszym "paliwem dla mózgu".   Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca. Składniki: 100% orzechy ziemne prażone, bez dodatków. Wartości odżywcze KruKam Pasta orzechowa 100% 900g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2354 kJ/ 560 kcal * Tłuszcz: 46,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 6,1 g * Węglowodany: 19,2 g * w tym cukry: 6,2 g * Błonnik: 7,3 g * Sól 0,016 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Masło klarowane ghee z olejem kokosowym 300ml
nowość

16,99 zł 16,90 zł


KruKam Masło ghee z olejem kokosowym 300ml Ghee Masło klarowane z dodatkiem oleju kokosowego Extra Virgin 300ml Składniki: 50% tłuszcz mleczny, 50% olej kokosowy nierafinowany Wartości odżywcze KruKam Masło ghee z olejem kokosowym 300ml Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 3697 kJ / 899kcal * Tłuszcz: 98,9g * w tym tłuszcze nasycone: 79,3g * Węglowodany: 0,1g * w tym cukry: 0,1g * Błonnik: 0,3g * Białko: 0,2g * Sól: 0g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KTC Masło klarowane Ghee 500g

32,75 zł 29,90 zł


KTC Masło klarowane Ghee 500g Ghee to klarowne masło, które zawiera 99,8% tłuszczu z mleka krowiego. Jest to główny składnik kuchni indyjskiej. Metodę klarowania masła wynaleziono tam ponad 4 tys. lat temu – Hindusi do dziś wierzą, że jest to „boski dar” i nazywają go „najdoskonalszym tłuszczem świata”. Wytwarzane przez gotowanie masła na małym ogniu i usuwanie (klarowanie) pojawiających się na jego powierzchni szumowin oraz osadów na dnie. Charakteryzuje je złocista barwa, lekko orzechowy aromat i delikatny posmak podkreślający walory potraw. Ma długi okres przydatności do spożycia i może być przechowywane w temperaturze pokojowej. W kuchni używają go praktycznie do wszystkiego. Może być używane w zasadzie do przyrządzenia każdej potrawy wymagającej użycia tłuszczu. Masło klarowne jest idealne do smażenia w głębokim tłuszczu, gdyż nie pali się aż do osiągnięcia temperatury 250°C. Dzięki temu doskonale nadaje się do smażenia i frytowania. Masło takie jest delikatniejsze i lepiej podkreśla smak potraw oraz tworzy ładną glazurę na potrawach. Ma zapach prawdziwego masła. Sklarowane masło jest prawie czystym tłuszczem i nie zawiera wielu alergenów obecnych w innych produktach mlecznych jak kazeina i laktoza, co czyni je dobrze tolerowanym przez osoby wrażliwe na mleko krowie. Masło krystalizuje się w temperaturze pokojowej. W 100 gramach zawiera się 99,5 g tłuszczu , w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe do 29 procent i 4,6 procent wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Reszta składa się z cholesterolu (278 mg), wody (100 mg), rozpuszczalnych w tłuszczach witamin (witamina A 0,93 mg, witamina D 1,6 mikrogramów, witamina E 2,4 mg) i α-karoten (0,53 mg). Zastosowanie: -duszenie, -pieczenie, -dodatek do potraw, -do zup, -do kanapki WŁAŚCIWOŚCI: • Trawi się łatwiej niż tradycyjne masło i oleje roślinne • Działa przeciwzapalnie • Przywraca równowagę w organizmie – lekarze ajurwedyjscy (hindusi) używają do wszystkiego – od odmładzania skóry po regulowanie gospodarki hormonalnej. • Zwiększa elastyczność tkanki łącznej • Dodaje wigoru –wspomaga system immunologiczny. • Wspomaga trawienie i przyspiesza metabolizm. Trawienie wspomaga masło klarowane równoważy nadmiar kwasów żołądkowych, a przez to odtwarza śluz na ścianach żołądka. • Wspomaga przyswajanie witamin A,D,E,K rozpuszczalnych w tłuszczach • Lekkie oparzenia: Podobnie jak aloes, ghee pomaga w gojeniu się ran zarówno po oparzeniach, jak i innych, jeśli zostanie nałożone szybko na uszkodzony obszar skóry • Poprawia uczenie się, zapamiętywanie i przypominanie. • Posiada właściwości lecznicze przy chorobie wrzodowej, przy zaparciach, chorobach skóry i oczu • Ma właściwości wygładzające skórę • Jest bogate w antyoksydanty • Ma właściwości antywirusowe • Obniża też poziom cholesterolu. Masło klarowane sprawia, że potrawy są lepiej przyswajalne, wzmacnia ich smak, a podczas duszenia zachowuje witaminy zawarte w pożywieniu. Masło to poprawia również wzrok i studzi nadmierną ciepłotę, jest ponadto naturalnym środkiem zwalczającym wolne rodniki i w ten sposób chroni komórki. Tradycyjna medycyna ajurwedyjska podaje natomiast, że jedzenie ghee przywraca potencję i aktywność seksualną, usprawnia proces gojenia się ran oraz zwiększa koncentrację. Sposób przechowywania: w temperaturze pokojowej wynosi około 9, a w chłodziarce nawet 15 miesięcy. Najlepiej gdy jest zamknięte w szczelnym pojemniku, gdyż spowalnia to proces utleniania.  
Zdjęcie produktu KruKam Pasta migdałowa 250g
nowość

18,99 zł 18,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

KruKam Pasta migdałowa 250g Migdały - najlepsze źródło magnezu Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.   Właściwości lecznicze migdałów: - zmniejszają ryzyko zawału serca - chronią przed miażdżycą - wpływają korzystnie na układ nerwowy - poprawiają pamięć i koncentrację - obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera - stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej - oddziałują alkalizująco na organizm - budują mocne kości i zęby - opóźniają procesy starzenia - przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom - wpływają korzystnie na układ odpornościowy. - zapobiegają cukrzycy Składniki: Migdały mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta migdałowa 250g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2559 kJ / 619 kcal * Tłuszcz: 53 g * w tym tłuszcze nasycone: 4 g * Węglowodany: 7,5 g * w tym cukry: 4,9 g * Błonnik: 12 g * Białko: 22 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka