KATEGORIE [rozwiń]

Mąki

Zdrowa żywność to naturalne i ekologiczne produkty, pozbawione szkodliwych substancji. Zapraszamy klientów, którym zależy na naturalnych produktach wysokiej jakości. W swojej szerokiej i bogatej ofercie posiadamy różne rodzaje zdrowej mąki czyli zdrowsze zamienniki mąki pszennej. Polecamy mąke orkiszową, gryczana, ryżową, kokosową, sojową, jaglaną, lnianą, z cieciorki i wiele innych. Zawierają one w sobie źródło witaminy E, D i pro witaminę A oraz kompleks witamin z grupy B. Fosfor, żelazo, cynk, miedz, mangan i kobalt. to pierwiastki, które posiadają wiele cennych właściwości prozdrowotnych.

 

 

Zdjęcie produktu KruKam Mąka kokosowa 500g

10,00 zł 8,90 zł


KruKam Mąka kokosowa 500g Mąka kokosowa to naturalny produkt uboczny, powstający podczas produkcji mleka kokosowego. Uzyskiwana na skutek usunięcia większości płynów oraz tłuszczów z miąższu orzecha kokosowego, a następnie dokładnie mielona. Kolorem i wyglądem przypomina mąkę pszenną, jednak o wyraźnym zapachu kokosa. Mąka kokosowa składa się przede wszystkim z oleju kokosowego (14%) oraz błonnika (aż 58%), a także wody, białka i niewielkiej ilości węglowodanów. Tak wysoka zawartość błonnika i niska węglowodanów, sprawia że jest to doskonały produkt dla osób będących na diecie nisko węglowodanowej. Jest również doskonałym źródłem kwasu laurowego i tłuszczów nasyconych. Mąka kokosowa zawiera również znaczne ilości manganu, witaminę C i tiaminę. Dzięki temu, że zawiera naturalny cukier, wypieki potrzebują mniej cukru. Sama mąka natomiast ma lekko słodki smak kokosa. Wspaniale sprawdza się również jako dodatek do koktajli owocowych i mlecznych, a także jako zagęszczacz do zup i sosów.  Składniki: Mąka kokosowa  Wartości odżywcze KruKam Mąka kokosowa 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1492 kJ/359 kcal * Tłuszcz: 13,5 g * w tym tłuszcze nasycone: 12,8 g * Węglowodany: 22,6 g * w tym cukry: 19,5 g * Błonnik: 35,2 g * Białko: 19,2 g * Sól: 0,08 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z cieciorki 500g

10,00 zł 8,90 zł


KruKam Mąka z cieciorki 500g Cieciorka jest rośliną jednoroczną, należy do grupy roślin strączkowych, jest również najważniejszym składnikiem hummusa, niezwykle popularnej potrawy w Egipcie, na terenach Lewantu i Bliskiego Wschodu. Cieciorka jest dość dobrym źródłem białka, posiada również dużą zawartość cynku, który odpowiada za utrzymanie właściwego stanu skóry, chroni DNA i podziały komórek oraz pomaga w funkcjonowaniu równowagi kwasowo - zasadowej. Ponadto cynk jest odpowiedzialny za właściwy poziom testosteronu we krwi i bierze udział w tworzeniu białek. W porównaniu do innych gatunków mąki, ta z cieciorki charakteryzuje się dużą kleistością, nadaje ciastu elastyczność. Mąka z cieciorki świetnie sprawdzi się w kuchni wegańskiej, będzie doskonała do przyrządzania ciast, panierek lub do zagęszczenia zup czy sosów. Składniki: Mąka z cieciorki Wartości odżywcze KruKam Mąka z cieciorki 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1407 kJ/ 336 kcal * Tłuszcze: 6,69 g * w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g * Węglowodany: 57,82 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: 10,8 g * Sól: 0,02 g * Białko: 22,39 g   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj