KATEGORIE [rozwiń]

Producent KruKam

Zdjęcie produktu KruKam Drożdże suszone 100g
nowość

9,90 zł 9,40 zł


KruKam Drożdże suszone 100g Suche drożdże piekarskie instant Składniki: Składniki: Drożdże Naturalne (Saccharomyces Cerevisiae), E491 Sorbitanowy emulgator spożywczy Monostearynian (Vegetalorigin) może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Drożdże suszone 100g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1406kJ / 342kcal * Tłuszcz: 19,1g * w tym tłuszcze nasycone: 1,9g * Węglowodany: 1,6g * w tym cukry: 0,7g * Błonnik: 51,5g * Białko: 15,3g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Kasza jaglana 1000g
nowość

8,49 zł 8,07 zł


KruKam Kasza jaglana 1000g Kasza jaglana to nic innego jak łuskane proso. Pod względem wartości odżywczych jakie w sobie zawiera, można ją porównywać z kaszą gryczaną. Ma bardzo mało skrobi za to dostarcza dużą ilość białka, które jest bardzo łatwo przyswajane. Znajdziemy w niej również witaminy z grupy B: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B6 (pirydoksyna) oraz żelazo czy miedź, krzem, witaminę E i lecytynę.   Zastosowanie : Wielką zaletą kaszy jaglanej jest jej uniwersalność. Kaszę jaglaną można ją jeść o każdej porze – rano na ciepło (zastępując nią płatki owsiane), na obiad (zamiast ziemniaków albo w zupie), na kolację w sałatce, a nawet na deser (budyń jaglany)!     Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza jaglana może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza jaglana 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal * Tłuszcz: 2,9 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Białko: 10,5 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Kasza gryczana biała niepalona 1000g
nowość

10,00 zł 9,50 zł


KruKam Kasza gryczana biała niepalona 1000g Kasza gryczana jest głównym dostarczycielem krzemu, w dzisiejszej dobie, gdy rośliny wyrastają w glebach nisko krzemowych, a nasza woda zasypana chlorem, który ją zmiękcza i zabija jej życiodajność. Czym jest krzem dla naszych organizmów? Otóż nikogo nie strasząc, brak krzemu jest powodem zawałów serca, wylewów krwi do mózgu, żylaków, w tym hemoroidów, krwawieniem dziąseł, chorób kości i stawów, wypadaniem włosów, łamliwością paznokci, zmęczeniem. Kasza gryczana zawiera kilkadziesiąt procent krzemu, nie ruszy jej ani robak, ani mysz, taka jest twarda.   Jest jak małe kamyczki budujące nasz organizm. Zawiera całe pokłady rutyny, od której w dużym stopniu zależy stan naszych arterii, czyli żył i tętnic. Pan Bóg z krzemu zbudował nasze kości, zęby, arterie, usztywnił dziąsła, wzmocnił włosy. Zastanówmy się teraz jak często gości w naszych kuchniach i na naszych stołach kasza gryczana.Doskonały przyswajalny krzem organiczny Nawet przemysł farmaceutyczny docenia i wykorzystuje właściwości kaszy gryczanej w produkcji leków przeciw żylakom, hemoroidom, kłopotom krążeniowym, miażdżycy.   Nasze babki nie miały takich kłopotów krążeniowych jak my, bo nieco częściej sięgały po kaszę gryczaną, to jeszcze uzupełniały niedobór krzemu pyszną wodą krzemionkową wprost ze studni. Kasza od wieków była podstawowym daniem w Europie i Azji. W Polsce pojawiła się za sprawą  Tatarów w XIII wieku, a na południu Polski nadal nazywa się ją niekiedy Tatarką. Tatarzy mieli własny przepis na gotowanie kaszy, taką podsuszoną, trzymali w sajdakach, przy siodle. Zajadli taką kaszę, co rusz sięgając do worka. Taki Tatar jak doznał ran jakiś w potyczkach, to skóra się na nim goiła, jak na psie. A wytrzymali byli tak, że bez trudu pokonywali tysiące kilometrów w siodle. Powtarzam, że to, co najlepsze w naszej kuchni, nie wymaga wcale żadnego wynalazku, wymaga jedynie przewietrzenia pamięci. Kasze są tanie, treściwe i zdrowe.   Sposób przygotowania :   Kaszę należy wypłukać i zalać wodą (2 szklanki wody na szklankę kaszy). Garnek stawiamy na małym ogniu i gotujemy kaszę ok 10- 15 minut. Kaszy lepiej nie mieszać, będzie przywierała, ale jeśli ogień będzie mały nie powinna się przypalić. Można dodać łyżeczkę oleju. Kaszę zestawiamy z ognia, przykrywamy i kładziemy w ciepłe miejsce, żeby wchłonęła resztę wody i odpoczęła. Jeśli już w trakcie gotowania kasza wchłonie całą wodę, a kasza będzie jeszcze zupełnie twarda można dolać trochę więcej wody. W ten sposób cała woda w której gotowała się kasza zostaje w środku, a nie jest wylewana do zlewu. Składniki: kasza gryczana niepalona może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza gryczana biała niepalona 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1407 kJ/336 kcal * Tłuszcz: 3,1g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 69,3 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 5,9 g * Białko: 12,6 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Kasza Bulgur 1000g
nowość

8,99 zł 8,54 zł


KruKam Kasza Bulgur 1000g Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Dietetycy są zgodni, że produkty na bazie pszenicy durum są zdecydowanie zdrowsze niż te na bazie zwykłej pszenicy, gdyż posiadają więcej witamin, pierwiastków mineralnych i innych substancji, które korzystnie wpływają na organizm. Kasza bulgur zawiera ściśle ze sobą współpracujące składniki mineralne, które odpowiadają za prawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego: potas, wapń, magnez i sód.     Zastosowanie :  Stosowana w kuchni jako dodatek do dań mięsnych, sałatek i śniadań. Kaszę bulgur zalej lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody). Następnie gotuj bez przykrycia ok. 7 min. Po tym czasie zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw do spęcznienia.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kasza turecka - bulgur może zwierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy, soji Wartości odżywcze KruKam Kasza Bulgur 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal * Tłuszcz: 1,33 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,23g * Węglowodany: 75,87 g * w tym cukry: 0,41 g * Błonnik: 12,5 g * Białko: 12,29 g * Sól: 0.04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu Krukam Czarnuszka 250g
nowość

9,00 zł 8,55 zł


Krukam Czarnuszka 250g Czarnuszka siewna - (Nigella sativa L.) - (inne jej nazwy to: czarnucha, kmin czarny, panna w zieleni, kąkolnica, kwiat kopru, kolendra rzymska, kwiat gałki muszkatołowej) - to roślina jednoroczna z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, znana była już w starożytnej Asyrii i wspomniana jest w Biblii, a jako pierwszy opisał ją grecki lekarzDioskurides Pedanios.     Wszędzie tam, gdzie pojawia się stan zapalny czarnuszka stanowi niezrównany oręż aby się z nim rozprawić. Również wszędzie tam, gdzie szwankuje system immunologiczny. Dlaczego tak się dzieje? Otóż nasionka czarnuszki posiadają ponad 100 aktywnych substancji, z czego część zapewne nie została jeszcze przez naukowców odkryta. To prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych!   Znane jest jej działanie żółciopędne, moczopędne, wiatropędne, przeciwbakteryjne, przeciwbólowe oraz rozkurczające na mięśnie gładkie, wzmaga wydzielanie mleka, poprawia trawienie, reguluje miesiączkę i wzmacnia odporność.   obniża poziom cukru we krwi zmniejsza ryzyko zakrzepów i zatorów działa przeciwbólowo w bólach różnego pochodzenia (dzięki malantynie) i uspokaja działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie i antywirusowo zwalcza pasożyty odkaża układ pokarmowy i oddechowy działa moczopędnie i przeciwobrzękowo odtruwa miąższ wątroby ze związków toksycznych i nadmiaru leków, co wykazano w badaniach klinicznych stymuluje układ odpornościowy (w tym syntezę interferonu) - sprawia, że organizm z większą łatwością eliminuje pierwsze objawy grypy i przeziębienia oraz ma więc więcej sił, które może zużyć do walki z uczuleniami przydatna również podczas leczenia zapalenia zatok oraz kataru czarnuszka siewna działa przeciwnowotworowo dzięki alfa-hederynie hamuje odczyny autoagresji immunologicznej, stąd jako jedna z niewielu roślin znajduje zastosowanie w leczeniu tocznia, alergii, reumatyzmu, łuszczycy szwajcarskie badania wskazują na skuteczność wyciągu w ochronie wątroby i żołądka (do głównych fosfolipidów należy ważna dla regeneracji wątroby fosfatydylocholina (46–48% całkowitej ilości fosfolipidów) olejek eteryczny z czarnuszki i jej wyciągi powstrzymują ataki astmy Składniki: czarnuszka ziarno produkt może zawierać śladowe ilości: gluten, orzechów, sezamu, gorczycy, soji  
Zdjęcie produktu KruKam Nasiona Chia 150g
nowość

4,90 zł 4,66 zł


KruKam Nasiona Chia 150g Chia pochodzi z Gwatemali oraz centralnej i południowej części Meksyku. Ze względu na niepowtarzalne wartości odżywcze jej ziaren uprawiana była przez Azteków już w czasach prekolumbijskich.   Co zatem kryją w sobie te niepozorne nasionka? Nasiona chia to najbogatsze roślinne źródło kwasów Omega-3. Olej z nasion chia zawiera 30% kwasów omega-3 oraz 40% kwasów omega-6. Zakłada się, że jest to optymalna równowaga egzogennych kwasów tłuszczowych. Niski indeks glikemiczny sprawia, że nasiona chia są idealne dla diabetyków.  Ogromna zawartość błonnika Nasiona chia wykazują imponującą zawartość antyoksydantów oraz witamin i minerałów takich jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, niacyna i cynk. Charakteryzują się również wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka.   Z czym to się je?   W zasadzie to kwestia wyobraźni i upodobań. Istnieją dziesiątki sposobów na włączenie ziaren chia do diety. Oto kilka z nich: Wrzuć je w całości do porannej porcji płatków, owsianki, jogurtu, etc. Dodawaj do sałatek, omletów, dań typu stir-fry, gotowanych ziemniaków, ryżu, fasoli czy soczewicy. Zmielone używaj do pieczenia chleba i ciast łącząc je z mąką. Zmiksuj z koktajlem owocowym. Zalej gorącą wodą (tak jak siemię lniane), by uzyskać żel świetnie nawadniający organizm. Zmiksuj z masłem orzechowym lub nutellą. Podgryzaj surowe jako przekąskę. Sproszkowanego ziarna używaj do zagęszczania zup, gulaszów i masy mięsnej. Ze zmielonych nasion przyrządź zdrowy budyń. Zmiksuj z miodem, cynamonem i suszonymi owocami jako alternatywę do tradycyjnego dżemu Składniki: nasiona chia - szałwia hiszpańska Wartości odżywcze KruKam Nasiona Chia 150g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2096 kJ/ 505 kcal * Tłuszcz: 31 g * w tym tłuszcze nasycone: 2,3 g * Węglowodany: 25 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 20 g * Sól 0.04 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona      
Zdjęcie produktu KruKam Kuskus 1000g
nowość

10,50 zł 9,98 zł


KruKam Ryż do sushi 1000g Ryż do sushi to główny składnik popularnego japońskiego dania. Po ugotowaniu ma idealną delikatnie sypką i lepką konsystencję co pozwala łatwo zawinąć go w rolki. wypłukujemy i wsypujemy ryż do garnka i dodajemy na jedną szklankę ryżu 1,25 szklanki wody. Ryż gotujemy na wysokim ogniu przez minutę/dwie dopóki nie zagotuje się woda, następnie skręcamy gaz na minimum i przykrywamy garnek. Gotujemy dopóki nie zniknie poziom wody nad ryżem lub gdy powierzchnia przestanie „bąblować”.    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: kuskus Wartości odżywcze KruKam Kuskus 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1574 kJ/376 kcal * Tłuszcz: 0,64 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,12 g * Węglowodany: 77,43 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: 5 g * Białko: 12,76 g * Sól: 0,025 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Ryż do sushi 1000g
nowość

9,90 zł 9,40 zł


KruKam Ryż do sushi 1000g Ryż do sushi to główny składnik popularnego japońskiego dania. Po ugotowaniu ma idealną delikatnie sypką i lepką konsystencję co pozwala łatwo zawinąć go w rolki. wypłukujemy i wsypujemy ryż do garnka i dodajemy na jedną szklankę ryżu 1,25 szklanki wody. Ryż gotujemy na wysokim ogniu przez minutę/dwie dopóki nie zagotuje się woda, następnie skręcamy gaz na minimum i przykrywamy garnek. Gotujemy dopóki nie zniknie poziom wody nad ryżem lub gdy powierzchnia przestanie „bąblować”.    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: ryż do sushi Wartości odżywcze KruKam Ryż do sushi 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1547 kJ/ 370 kcal * Tłuszcz: 0,6 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,2 g * Węglowodany: 81,7 g * w tym cukry: 0,2 g * Błonnik: 2,8 g * Białko: 6,8 g * Sól: 0 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z komosy ryżowej 250g
nowość

5,99 zł 5,90 zł


KruKam Mąka z komosy ryżowej 250g Mąka z komosy ryżowej z Peru z ziarna komosy ryżowej.  Składniki: ziarno komosy ryżowej mielone 100% Wartości odżywcze KruKam Mąka z komosy ryżowej 250g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1540 kJ/ 368 kcal * Tłuszcz: 6,07 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,7 g * Węglowodany: 57,16 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 7 g * Białko: 14,12 g   Sól:   % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka z tapioki 500g
nowość

7,99 zł 7,90 zł


KruKam Mąka z tapioki 500g Mąka (skrobia) z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych manioku. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany.   Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioka, czyli z najbardziej wartościowej części tej rośliny. Maniok to krzew rosnący w Boliwii, Paragwaju. Maniok stał się odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.   Używana w kuchni indyjskiej i innych południowo-azjatyckich głównie do zagęszczania, do lekkich puddingów, ale też jako składnik ciasta do pierożków.   Mąki (skrobii)z tapioki używa się:   do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii), sprawdza się do wypieku ciastek i ciast bezglutenowych, do puddingu, do zagęszczania zup, sosów, do wyrobu niektórych de Mąka z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych MANIOKU. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany. Składniki: Skrobia z tapioki Wartości odżywcze KruKam Mąka z tapioki 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 364 kcal * Tłuszcz: 0,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 91 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 0,1 g * Sól: 0,1 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka kokosowa 500g
nowość

7,99 zł 7,90 zł


KruKam Mąka kokosowa 500g Mąka kokosowa to naturalny produkt uboczny, powstający podczas produkcji mleka kokosowego. Uzyskiwana na skutek usunięcia większości płynów oraz tłuszczów z miąższu orzecha kokosowego, a następnie dokładnie mielona. Kolorem i wyglądem przypomina mąkę pszenną, jednak o wyraźnym zapachu kokosa. Mąka kokosowa składa się przede wszystkim z oleju kokosowego (14%) oraz błonnika (aż 58%), a także wody, białka i niewielkiej ilości węglowodanów. Tak wysoka zawartość błonnika i niska węglowodanów, sprawia że jest to doskonały produkt dla osób będących na diecie nisko węglowodanowej. Jest również doskonałym źródłem kwasu laurowego i tłuszczów nasyconych. Mąka kokosowa zawiera również znaczne ilości manganu, witaminę C i tiaminę. Dzięki temu, że zawiera naturalny cukier, wypieki potrzebują mniej cukru. Sama mąka natomiast ma lekko słodki smak kokosa. Wspaniale sprawdza się również jako dodatek do koktajli owocowych i mlecznych, a także jako zagęszczacz do zup i sosów.  Składniki: Mąka kokosowa  Wartości odżywcze KruKam Mąka kokosowa 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1492 kJ/359 kcal * Tłuszcz: 13,5 g * w tym tłuszcze nasycone: 12,8 g * Węglowodany: 22,6 g * w tym cukry: 19,5 g * Błonnik: 35,2 g * Białko: 19,2 g * Sól: 0,08 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Płatki jaglane 500g
nowość

6,90 zł 5,90 zł


KruKam Płatki jaglane 500g Płatki jaglane wytwarzane są ze zboża, które tradycją uprawy sięga odległych czasów. Mianowicie, otrzymuje się je z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane nie mają wyraźnego smaku, ale za to charakteryzują się chrupką strukturą. Nadają się do spożywania z mlekiem, jogurtem czy ulubionymi owocami. Produkty jaglane, jak kasza, otręby czy mąka, są powszechnie uznawane za zdrowe i korzystnie wpływające na zdrowie człowieka.Zdrowa alternatywa dla tradycyjnego śniadania Musli zawiera dużo błonnika, białka roślinnego witamin i mikroelementów.   Zastosowanie : Płatki jaglane można jeść po zagotowaniu lub na surowo. Doskonale komponują się z jogurtem, mlekiem i owocami oraz sprawdzają jako składnik muesli. Można z nich przyrządzić wyśmienity budyń oraz stosować w daniach wytrawnych jako dodatek do kotletów, panierka lub zagęstnik zup.   Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: Płatki jaglane Informacje o alergenach: nie zawiera Wartości odżywcze KruKam Płatki jaglane 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal * Tłuszcz: 2,9 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 71,6 g * w tym cukry: 0,1 g * Błonnik: 3,2 g * Białko: 10,5 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Ryż basmati 1000g
nowość

10,90 zł


KruKam Ryż basmati 1000g Ryż Basmati to odmiana ryżu białego charakteryzująca się długim i smukłym ziarnem. Posiada mniej skrobi, jest puszysty i bardzo delikatny. Basmati jest ryżem szlachetnym o wyrazistym, oryginalnym i lekko orzechowym smaku.   Prekursor ryżu długoziarnistego, o charakterystycznym aromacie, najpopularniejszy w Indiach i Pakistanie. Jego ziarna są dłuższe i cieńsze niż ziarna pozostałych odmian ryżu.    Zastosowanie :   Charakterystyczna odmiana ryżu o długich białych lub brązowych ziarnach, czyli basmati. Ma lekko migadałowo-orzechowy smak i zapach. Jest świetny to wszelkiego rodzaju sałatek oraz smażenia. Wspaniale komponuje się z rybami, mięsem lub potrawami kuchni orientalnej (przede wszystkim hinduskiej). Jego ziarna, w przeciwieństwie do innych gatunków, w procesie gotowania stają się grubsze, a dłuższe. To jedna z najtwardszych odmian, dzięki czemu zachowuje swoją sypkość; jeśli potrzebujemy ryżu, który się nie skleja, ze spokojem możemy sięgnąć po basmati.   Pzechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Składniki: ryż biał (basmati) Wartości odżywcze KruKam Ryż basmati 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1440 kJ / 333 kcal * Tłuszcz: 1,11 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 75,56 g * w tym cukry: 0 g * Błonnik: - * Białko: 6,5 g * Sól: 0,02 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Ryż brązowy naturalny 1000g
nowość

8,50 zł 7,90 zł


KruKam Ryż brązowy naturalny 1000g Ryż brązowy - to pełnoziarniste ziarno ryżu wraz ze wszystkimi cennymi składnikami. Pozbawiony jest jedynie najbardziej zewnętrznej warstwy, która jest niejadalna. Jest cennym źródłem błonnika (zawiera 3 razy więcej błonnika niż ryż biały), dzięki czemu korzystnie wpływa na trawienie i syci na dłużej.   Jak gotować? Ryż wsypujemy do zimnej, nieosolonej wody w proporcji 1 szklanka ryżu na 2-2,5 szklanki wody. Doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy przez 25-30 minut, na wolnym ogniu, bez przykrycia aż ryż wchłonie wodę. Składniki: Ryż brązowy Wartości odżywcze KruKam Ryż brązowy naturalny 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1500 kJ/354 kcal * Tłuszcz: 3,2 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,8 g * Węglowodany: 72 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 3,1 g * Białko: 7,7 g * Sól: 0,03 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Ryż czerwony 1000g
nowość

14,99 zł 14,90 zł


KruKam Ryż czerwony 1000g Ryż czerwony- powstaje na skutek fermentacji ziaren ryżu przez niektóre szczepy leczniczych drożdży. Jest znany już od ponad 2000 lat. Używany był kiedyś zarówno jako pożywienie, ale także jako lek. Jest cennym źródłem antyoksydantów, błonnika i witamin. Uważa się, że wspomaga układ krążenia oraz system odpornościowy. Jest delikatnie orzechowy w smaku. Ze względu na otoczkę ziarna jest twardszy od tradycyjnego białego ryżu.   Jak gotować? Ryż wsypujemy do osolonej wrzącej wody w stosunku 1 szklanka ryżu na 3 szklanki wody. Gotujemy na wolnym ogniu , bez przykrycia ok. 40 minut. Składniki: Ryż czerwony Wartości odżywcze KruKam Ryż czerwony 1000g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1461 kJ/349 kcal * Tłuszcz: 2,33 g * w tym tłuszcze nasycone: 0 g * Węglowodany: 74,42 g * w tym cukry: 4,65 g * Błonnik: 7 g * Białko: 9,3 g * Sól: 0,8 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Granola z nerkowców 250g
nowość

16,99 zł 16,90 zł


KruKam Granola z nerkowców 250g Granola z orzechów nerkowca - prażone nerkowce! Idealne do musli, ciast, do produkcji past. Nerkowce to owoce nerkowca zachodniego (znanego także jako nanercz zachodni - Anacardium occidentale L.) - gatunku drzewa z rodziny nanerczowatych, który jest bliskim krewnym mango. Nerkowce pochodzą z obszarów tropikalnych Ameryki Południowej (głównie z Brazylii). Te, przypominające kształtem nerkę orzechy (stąd ich nazwa), są uprawiane również w Indiach, Wietnamie oraz Afryce Środkowej. Odmiana brazylijska ma większy rozmiar i charakteryzuje się słodkim smakiem, natomiast te pochodzące z upraw indyjskich są mniejsze, bardziej chrupkie, ale mniej słodkie.   Właściwości orzechów nerkowca: - mają korzystny wpływ przede wszystkim na funkcjonowanie układu krążenia oraz serca - zmniejszają ryzyko zachorowań na cukrzycę, chorobę niedokrwienną serca czy chorobę wieńcową - poprawiają kondycję psychiczną i gospodarkę wapniową - obniżają tzw. zły cholesterol - pobudzają pracę mózgu - łagodzą stany depresyjne - zapobiegają atakom serca - poprawiają stan skóry - regulują poziom cukru we krwi - zapobiegają niedokrwistości, pękaniu naczyń krwionośnych, osteoporozie, arytmii i infekcjom - zapobiegają niedotlenieniu organizmu - poprawiają stan skóry, paznokci i włosów   Sugerowany sposób użycia: Według własnego uznania jednak już garść dziennie wystarczy do zaspokojenia głodu i zapotrzebowania na różne mikroelementy.   Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu należy spożyć w ciągu 7 dni oraz przed datą minimalnej trwałości. Składniki: Orzechy nerkowca prażone, kostka 2-4mm Wartości odżywcze KruKam Granola z nerkowców 250g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2369 kJ / 566 kcal * Tłuszcz: 47 g * w tym tłuszcze nasycone: 8,33 g * Węglowodany: 27 g * w tym cukry: 6 g * Błonnik: 3 g * Białko: 18 g * Sól: - * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu Krukam Oryginalne białoruskie szare mydło 200g
nowość

3,99 zł 3,90 zł


Krukam Oryginalne białoruskie szare mydło 200g Białoruskie szare mydło tworzone wg receptury z 1962.   Każde mydło zapakowane jest w osobne, szczelne, foliowe opakowanie. Składniki: Sole kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, techniczne tłuszcze zwierzęce, przetworzone tłuszcze roślinne >30%, woda>15%, wodorotlenek sodu, dwutlenek tytanu, chlorek sodu.   Nie zawiera konserwantów, spieniaczy i kompozycji zapachowych. Nie powoduje alergii, idealne także do prania.  
Zdjęcie produktu KruKam Pasta z nerkowców 300g
nowość

20,99 zł 20,90 zł


KruKam Pasta z nerkowców 300g Orzechy nerkowca - orzechy zapobiegające cukrzycy typu 2 Nerkowce to owoce nerkowca zachodniego (znanego także jako nanercz zachodni - Anacardium occidentale L.) - gatunku drzewa z rodziny nanerczowatych, który jest bliskim krewnym mango. Nerkowce pochodzą z obszarów tropikalnych Ameryki Południowej (głównie z Brazylii). Te, przypominające kształtem nerkę orzechy (stąd ich nazwa), są uprawiane również w Indiach, Wietnamie oraz Afryce Środkowej. Odmiana brazylijska ma większy rozmiar i charakteryzuje się słodkim smakiem, natomiast te pochodzące z upraw indyjskich są mniejsze, bardziej chrupkie, ale mniej słodkie.   Właściwości orzechów nerkowca: - mają korzystny wpływ przede wszystkim na funkcjonowanie układu krążenia oraz serca - zmniejszają ryzyko zachorowań na cukrzycę, chorobę niedokrwienną serca czy chorobę wieńcową - poprawiają kondycję psychiczną i gospodarkę wapniową - obniżają tzw. zły cholesterol - pobudzają pracę mózgu - łagodzą stany depresyjne - zapobiegają atakom serca - poprawiają stan skóry - regulują poziom cukru we krwi - zapobiegają niedokrwistości, pękaniu naczyń krwionośnych, osteoporozie, arytmii i infekcjom - zapobiegają niedotlenieniu organizmu - poprawiają stan skóry, paznokci i włosów Składniki: Orzechy nerkowca mielone Wartości odżywcze KruKam Pasta z nerkowców 300g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 2552kJ / 615kcal * Tłuszcz: 48.9 g * w tym tłuszcze nasycone: 8.8 g * Węglowodany: 20.8 g * w tym cukry: 5 g * Błonnik: b.d. * Białko: 21.2 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Płatki gryczane 500g
nowość

7,90 zł


KruKam Płatki gryczane 500g Płatki gryczane niepalone z gniecionych ziaren gryki. Mają prawie takie same właściwości jak kasza gryczana. Produkt z Polski.  Składniki: płatki gryczane Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soji.  Wartości odżywcze KruKam Płatki gryczane 500g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1407 kJ/336 kcal * Tłuszcz: 3,1 g * w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g * Węglowodany: 69,3 g * w tym cukry: 0,7 g * Błonnik: 5,9 g * Białko: 12,6 g * Sól: 0,01 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  
Zdjęcie produktu KruKam Mąka kasztanowa 250g
nowość

13,99 zł 13,90 zł


KruKam Mąka kasztanowa 250g Mąka kasztanowa Składniki: Mąka kasztanowa Wartości odżywcze KruKam Mąka kasztanowa 250g Produkt zawiera w 100g % RWS Wartość energetyczna: 1371 kJ / 324 kcal * Tłuszcz: 3,4 g * w tym tłuszcze nasycone: - * Węglowodany: 70 g * w tym cukry: 18 g * Błonnik: 16 g * Białko: 7 g * Sól: 0,03 g * % RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona  

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka