KATEGORIE [rozwiń]

Kawy

Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Mogiana 250g
nowość

24,90 zł


KruKam Kawa ziarnista Brazylia Mogiana 250g Mogiana to ziarna produkowane od wielu pokoleń przez rodzinę Moscardini na farmach w okolicy miasta Franca, blisko granicy ze stanem Minas Gerais. W naszym profilu palenia kawa charakteryzuje się niską kwasowością i wysokim balansem smaku. Znajdziesz w niej dominujące nuty kakao, mlecznej czekolady i orzecha laskowego. To kawa, którą szczególnie polecamy do ekspresów automatycznych i kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: MOGIANA, SAO PAULO ODMIANA: MUNDO NUOVO PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: KAKAO, MLECZNA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Kolumbia San Rafael 250g
nowość

26,90 zł 26,35 zł


KruKam Kawa ziarnista Kolumbia San Rafael 250g Finca San Rafael to 24-hektarowa farma należąca do Gustavo Zuluagi. Dzięki wyjątkowemu położeniu między doliną rzeki Cauca i wschodnią ścianą Andów, farma, i rosnące na niej krzewy kawowca, korzystają z wyjątkowego mikroklimatu. W paczce znajdziesz ziarna odmiany Castillo pochodzące z obróbki mytej. Kawa jest bardzo słodka, intensywna, o wysokim body i pozbawiona kwasowości. Pachnie orzechami i czekoladą. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Ziarna odmiany Castillo pochodzą z 24 hektarowej farmy należącej do Gustavo Zuluagi. Gospodarstwo położone jest na wysokości 1600 m n.p.m. w regionie Caldas, w okolicy Belalcazar, gdzie kawa jest obrabiana na mokro. Dzięki wyjątkowemu położeniu między doliną rzeki Cauca i wschodnią ścianą Andów, farma, i rosnące na niej krzewy kawowca, korzystają z wyjątkowego mikroklimatu. Tę kawę kupiliśmy prosto z farmy, bez pośredników! GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: KOLUMBIA REGION: CALDAS, BELACAZAR ODMIANA: CASTILLO PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MIGDAŁ, ORZECH WŁOSKI, KARMEL, CZEKOLADA ZALECAMY: EKSPRES AUTOMATYCZNY, EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Honduras Marcala 250g
nowość

26,90 zł


KruKam Kawa ziarnista Honduras Marcala 250g Honduras Marcala to ziarna pochodzące z kooperatywy COMSA, która funkcjonuje w regionie La Paz i zrzesza drobnych farmerów. W smaku tej kawy dominują nuty orzecha, cukru trzcinowego i czekolady. Jest słodka i niemal pozbawiona kwasowości. Wypaliliśmy ją odrobinę ciemniej, aby dobrze smakowała zaparzona w ekspresach automatycznych. Z naszego Hondurasu wydobędziesz słodkie i aromatyczne espresso, które będzie także bazą wyśmienitych kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Honduras Marcala to mieszanka odmian botanicznych Caturra, Typica i Bourbon. Ziarna pochodzą z południowego departamentu La Paz z okolic miasteczka Marcala, gdzie funkcjonuje kooperatywa COMSA. Kawa tam uprawiana jest na wysokości 1100-1200 m n.p.m. i została poddana obróbce mytej. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: HONDURAS REGION: LA PAZ, MARCALA ODMIANA: BOURBON, CATURRA, TYPICA PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: CUKIER TRZCINOWY, CZEKOLADA, ORZECH ZALECAMY: EKSPRES AUTOMATYCZNY, EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado waniliowa 250g
nowość

26,90 zł


KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado waniliowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 m n.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado kokosowa 250g
nowość

26,90 zł


KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado kokosowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 m n.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
Zdjęcie produktu KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado karmelowa 250g
nowość

26,90 zł


KruKam Kawa ziarnista Brazylia Cerrado karmelowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 m n.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
Zdjęcie produktu KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado kokosowa 250g
nowość

26,90 zł


KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado kokosowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duže i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 m n.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA  
Zdjęcie produktu KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado karmelowa 250g
nowość

26,90 zł


KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado karmelowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA, CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
Zdjęcie produktu KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado waniliowa 250g
nowość

26,90 zł


KruKam Kawa mielona Brazylia Cerrado waniliowa 250g Brazylia Cerrado to ziarna pochodzące z kawowego regionu Cerrado, w stanie Minas Gerais. Wypalona jest odrobinę ciemniej by klasyczny brazylijski profil smakowy stał się idealną bazą dla kawy aromatyzowanej. Ziarno polecamy szczególnie do ekspresów kolbowych i kawiarek. Jest to również bardzo smaczna baza do kaw mlecznych. SKĄD POCHODZI ZIARNO? Mieszanka kilku odmian botanicznych uprawiana jest w regionie Cerrado, w zachodniej części Minas Gerais. Ten obszar jest relatywnie nowy na kawowej mapie Brazylii. To tłumaczy, dlaczego na tym obszarze dominują duże i zmechanizowane gospodarstwa. Kawa rośnie tu na wysokości między 900 a 1300 mn.p.m. i obrabiana jest metodą naturalną. GATUNEK: 100% ARABIKA KRAJ: BRAZYLIA REGION: CERRADO, MINAS GERAIS ODMIANA: MIESZANKA KILKU ODMIAN PROFIL PALENIA: METODY CIŚNIENIOWE PROFIL SENSORYCZNY: MLECZNA CZEKOLADA, ORZECH LASKOWY, TOFFI ZALECAMY: EKSPRES KOLBOWY, KAWIARKA
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj